Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Guies docents
SOMMELIERIA APLICADA ALS ARROSSOS I A L'ALTA

Competències i objectius

 

Context de l'assignatura per al curs 2018-19

Informar sobre la importància de conèixer, recomanar i servir adequadament els vins perquè representen una part important del nostre patrimoni gastronòmic i suposen un percentatge elevat en el grau de satisfacció que ens produeix una comida.un bon maridatge realça el que se'ns presenta en el plat, un mal maridatge pot arruïnar-lo. Ens introduirem en el món del vi a través de importanes sommeliers de la Comunitat Valenciana que ens trasaladarán els seus coneixements i experiència. En aquest marc és imprescindible conèixer el paper de les Denominacions d'Origen i en concret el funcionament de la D.O Vins d'Alacant. D'altra banda ens introduirem en el coneixement de la cocteleria clàssica i la mixología, una tendència de la cocteleria que en els últims anys ha pres gran força. Els mixólogos enfoquen el seu treball en l'art i destresa de barrejar begudes, crear còctels i elaborar nous i exòtiques begudes que es diferencies dels còctels coneguts, experimentant amb licors, espècies i mescladors poc comuns. En general els mixólogos amplian les fronteres de la cocteleria clàssica.

 

 

Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials)

ESPECIALISTA EN CIÈNCIA I TECNOLOGIA CULINÀRIA, MARIDATGES, ARROSSOS I ALTA CUINA MEDITERRÀNIA

 

Competències generals

  • CG2 : Ser capaç d'organitzar-se en els terminis assignats sense alterar la qualitat del producte final.
  • CG3 : Aprofundir en el coneixement i aplicació de l'equipament relacionat amb l'alta cuina mediterrània.

 

Competències Específiques

  • CE10 : Ampliar i aprofundir en les habilitats i els coneixements de la sumillería.

 

MÀSTER EN ARROSSOS I ALTA CUINA MEDITERRÀNIA APLICADA

 

Competències generals

  • CG2 : Ser capaç d'organitzar-se en els terminis assignats sense alterar la qualitat del producte final.
  • CG3 : Aprofundir en el coneixement i aplicació de l'equipament relacionat amb l'alta cuina mediterrània.

 

Competències Específiques

  • CE16 : Ampliar i aprofundir en les habilitats i els coneixements de la sumillería.

 

 

 

Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2018-19

  • Descriure el coneixement d'enologia, viticultura, gestió i protocol del vi
  • Explicar les normes i procediments de la cocteleria clàssica i la mixología de la mà d'experts bartendres que ens desgranaran noves propostes i tendències

 

 

Dades generals

Codi: 78959
Professor/a responsable:
ZARAGOZA MARTI, ANA
Crèdits ECTS: 1,00
Crèdits teòrics: 0,20
Crèdits pràctics: 0,10
Càrrega no presencial: 0,70

Departaments amb docència

  • Dep.: INFERMERIA
    Àrea: INFERMERIA
    Crèdits teòrics: 0,2
    Crèdits pràctics: 0,1
    Aquest departament és responsable de l'assignatura.
    Aquest dep. és responsable de l'acta.

Estudis en què s'imparteix