Competències i objectius
Context de l'assignatura per al curs 2013-14
En la asignatura los objetivos y contenidos están enfocados a que el alumno sea capaz de adquirir los conocimientos de iniciación adecuados para realizar una planificación dietética adecuada para el deportista en distintas situaciones y disciplinas.
Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials)
Competències transversals específiques de titulació:>>competències en un idioma estranger
- CT1 : Llegir i comprendre textos en un idioma estranger.
Competències transversals específiques de titulació:>>competències informàtiques i informacionals
- CT2 : Demostrar destreses i habilitats en informàtica i sistemes informacionals.
Competències transversals específiques de titulació:>>competències en comunicació oral i escrita
- CT3 : Demostrar habilitats en comunicació oral i escrita.
Resultats d'aprenentatge (Objectius formatius)
- Conèixer les necessitats nutricionals dels diversos tipus d'esportistes i la seua valoració.
- Adquirir habilitats de disseny i planificació de dietes adaptades a diversos esports.
- Proporcionar eines per a la cerca i l'ús adequats de la informació disponible sobre els problemes alimentaris i les necessitats nutricionals dels esportistes i desenvolupar coneixement en aquesta àrea.
Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2013-14
OBJETIVOS ESPECÍFICOS DE CADA PROFESOR
Conocer cómo y las distintas formas de valorar los hábitos de alimentación del deportista.
Saber cómo afecta la motivación del deportista en el seguimiento de una alimentación pautada.
Aprender los objetivos y recomendaciones más interesantes en la alimentación del deportista.
Saber la valoración energética para la planificación dietética.
Conocer la planificación más adecuada en el período de competición y de descanso.
Destacar la planificación más indicada para los distintos momentos del entrenamiento y competición, en todas las edades y deportes.
Conocer las adaptaciones necesarias por cambios de horarios, geografía y climatología.
Diferenciar la alimentación más adecuadas para deportes de requerimientos especiales.
Reconocer las individualidades alimentarias respecto a deportes anaeróbicos, aeróbicos y mixtos.
Iniciar búsquedas para valorar y encontar información de problemas alimentarios y necesidades nutricionales de los deportistas.
Asimilar cómo diseñar proyectos de investigación en el área dietética deportiva.
Dades generals
Codi:
27533
Professor/a responsable:
RIZO BAEZA, MARIA MERCEDES
Crèdits ECTS:
6,00
Crèdits teòrics:
1,80
Crèdits pràctics:
0,60
Càrrega no presencial:
3,60
Departaments amb docència
-
Dep.:
INFERMERIA
Àrea: INFERMERIA
Crèdits teòrics: 1,8
Crèdits pràctics: 0,6
Aquest departament és responsable de l'assignatura.
Aquest dep. és responsable de l'acta.
Estudis en què s'imparteix
-
GRAU EN NUTRICIÓ HUMANA I DIETÈTICA
Tipus d'assignatura: OPTATIVA (Curs: 4)