Competències i objectius
Context de l'assignatura per al curs 2010-11
Sense dades
Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials) per al curs 2010-11
Competències transversals específiques de titulació:>>competències en un idioma estranger
- CT1 : Llegir i comprendre textos en un idioma estranger.
Competències transversals específiques de titulació:>>competències informàtiques i informacionals
- CT2 : Demostrar destreses i habilitats en informàtica i sistemes informacionals.
Competències transversals específiques de titulació:>>competències en comunicació oral i escrita
- CT3 : Demostrar habilitats en comunicació oral i escrita.
Resultats d'aprenentatge (Objectius formatius)
- Fixar conceptes bàsics relacionats amb la pràctica de l'activitat física i la relació d'aquesta amb la salut de l'individu.
- Reconèixer la importància de l'educació alimentària i nutricional en l'àmbit esportiu.
- Aprendre a diferenciar els tipus d'exercicis i esport en funció de les característiques i els efectes sobre el cos humà.
- Reconèixer i comprendre el paper dels diversos nutrients en el metabolisme humà i en el context de l'activitat física intensa.
- Determinar l'estat nutricional d'esportistes en funció de paràmetres antropomètrics, bioquímics i dietètics.
- Aconsellar quant a nutrició per tal de fer esport d'alt rendiment i mantenir un estat de salut òptim.
- Comprendre el paper fonamental de l'aigua en la regulació de les fluctuacions de temperatura produïdes en el cos, com a conseqüència d'una activitat metabòlica augmentada durant l'exercici.
- Integrar el coneixement sobre les necessitats i recomanacions nutricionals a fi d'elaborar dietes equilibrades i adequades per als esportistes, en funció de les característiques individuals, el tipus funcional d'activitat física desenvolupada i el període d'activitat (entrenament, competició, recuperació).
- Emetre consell dietètic per a atletes pertanyents a grups sensibles específics.
- Conèixer les ajudes ergogèniques nutricionals i els efectes que tenen, a més de les tècniques i productes de suport nutricional relacionades amb la pràctiques de l'esport.
- Aprofundir en aspectes fonamentals de la interacció entre l'exercici i el cos humà i comprendre la manera com l'alimentació adequada pot afavorir que aquesta interacció siga positiva.
Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2010-11
Sense dades
Dades generals
Codi:
27532
Professor/a responsable:
Sense dades
Crèdits ECTS:
6,00
Crèdits teòrics:
1,20
Crèdits pràctics:
1,20
Càrrega no presencial:
3,60
Departaments amb docència
-
Dep.:
QUÍMICA ANALÍTICA, NUTRICIÓ I BROMATOLOGIA
Àrea: NUTRICIÓ I BROMATOLOGIA
Crèdits teòrics: 1,2
Crèdits pràctics: 1,2
Aquest departament és responsable de l'assignatura.
Aquest dep. és responsable de l'acta.
Estudis en què s'imparteix
-
GRAU EN NUTRICIÓ HUMANA I DIETÈTICA
Tipus d'assignatura: OPTATIVA (Curs: 4)