Competències i objectius
Context de l'assignatura per al curs 2023-24
L'assignatura presenta a l'alumne una perspectiva des d'un punt de vista cultural i nutricional de les cuines més rellevants a nivell mundial.
La gastronomia és un concepte dinàmic que està en constant evolució a causa de les millores quant a tècniques de cuina noves, avanços en la nutrició i una gran influència i fusió d'altres cultures gastronòmiques.
La globalització afecta directament a la nostra alimentació i cultura gastronòmica. A nivell gastronòmic la cultura de cada país ha tingut i tindrà al llarg del temps una gran influència d'altres cultures a nivell de tècniques culinàries, aliments i condiments. De fet, en l'actualitat està guanyant rellevància la cuina fusió de dues o més cultures gastronòmiques.
Per tant, és de gran interès conèixer les principals i més influents gastronomies a nivell mundial, el seu origen, basi culinària i la influència que poden tenir sobre la nostra salut.
Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials)
Competències transversals
- CT1 : Llegir i comprendre textos en un idioma estranger
- CT2 : Demostrar destreses i habilitats en informàtica i sistemes informacionales
- CT3 : Demostrar habilitats en comunicació oral i escrita
Competències generals
- CG1 : Ser capaç de treballar en equip i d'organitzar i planificar activitats en l'àmbit de les empreses del sector gastronòmic
- CG2 : Mostrar capacitat de síntesi i raonament crític en l'anàlisi dels entorns gastronòmics i culinaris.
- CG5 : Aprendre el suficient maneig de l'instrumental científic i tècnic directament relacionat amb els sectors alimentaris i gastronòmics.
Competències Específiques
- CE11 : Conèixer i saber executar aquelles elaboracions tradicionals típiques de les diferents gastronomies locals i mundials, així com comprendre la seua evolució històrica
- CE12 : Conèixer els factors socioculturals que condicionen la gastronomia i incideixen en la selecció i classificació d'aliments i ingredients i en les elaboracions culinàries
Resultats d'aprenentatge (Objectius formatius)
- Conèixer els contextos socials, culturals, econòmics que han actuat en l'evolució de les diverses cultures gastronòmiques.
- Conèixer els productes de les diverses zones i cultures gastronòmiques.
- Conèixer les elaboracions de les diverses cultures gastronòmiques.
- Conèixer les matèries primeres característiques de la cuina (nobles, restes, autòctones i globalitzades).
Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2023-24
• Conèixer la base culinària de les principals i més influents cultures gastronòmiques a nivell mundial.
• Conèixer la influència sobre la salut de les principals i més influents cultures gastronòmiques a nivell mundial.
• Aplicar els coneixements de la gastronomia de diferents països a la cuina.
• Aprendre a adaptar i fusionar la cuina de diferents cultures gastronòmiques.
• Promoure la salut a través de l'aprenentatge de recursos gastronòmics provinents d'altres cultures.
Dades generals
Codi:
21733
Professor/a responsable:
MARTINEZ SEGURA, ASIER
Crèdits ECTS:
6,00
Crèdits teòrics:
1,20
Crèdits pràctics:
1,20
Càrrega no presencial:
3,60
Departaments amb docència
-
Dep.:
INFERMERIA
Àrea: INFERMERIA
Crèdits teòrics: 1,2
Crèdits pràctics: 1,2
Aquest departament és responsable de l'assignatura.
Aquest dep. és responsable de l'acta.
Estudis en què s'imparteix
-
GRAU EN GASTRONOMIA I ARTS CULINÀRIES
Tipus d'assignatura: OPTATIVA (Curs: 4)