Competències i objectius

 

Context de l'assignatura per al curs 2019-20

Se pretende asegurar la adquisición de un conocimiento profundo de las características de la producción animal para uso en alimentación y gastronomía, insistiendo en la importancia de su relación con el entorno físico y social y dotando al estudiante con la capacitación y habilidades suficientes para crear, innovar, producir, transformar, resolver problemas y promover y gestionar servicios gastronómicos de cualquier nivel, tanto en la industria alimentaria como en la restauración comercial o colectiva y, obtener los conocimientos adecuados que permitan al graduado el desarrollo de proyectos de investigación  en el campo de las ciencias gastronómicas y/o una posterior formación especializada en cualquiera de las ramas de la Gastronomía e industria alimentaria.

 

 

Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials)

Competències transversals

  • CT1 : Llegir i comprendre textos en un idioma estranger
  • CT2 : Demostrar destreses i habilitats en informàtica i sistemes informacionales
  • CT3 : Demostrar habilitats en comunicació oral i escrita

 

Competències generals

  • CG2 : Mostrar capacitat de síntesi i raonament crític en l'anàlisi dels entorns gastronòmics i culinaris.
  • CG3 : Resoldre tasques o realitzar treballs professionals en l'àmbit gastronòmic en el temps assignat per a açò, mantenint la qualitat del resultat.
  • CG7 : Saber aplicar els coneixements adquirits en l'àmbit d'estudi al món professional de la gastronomia, contribuint al desenvolupament dels Drets Humans, dels principis democràtics, dels principis d'igualtat de gènere, de solidaritat, de protecció del medi ambient i de foment de la cultura de la pau.

 

Competències Específiques

  • CE27 : Conèixer els productes d'origen animal, vegetal i derivats, així com els sistemes de producció i saber seleccionar-los en funció de l'aplicació gastronòmica a desenvolupar
  • CE28 : Conèixer i utilitzar les matèries primeres utilitzades en cuina mediterrània atenent a les seues característiques organolèptiques, nutricionals, de qualitat i possibilitats d'intervenció en les ofertes gastronòmiques

 

 

 

Resultats d'aprenentatge (Objectius formatius)

  • L'alumnat ha de conèixer els principals productes animals i els derivats, les formes de producció i captura i el procés que segueixen fins a arribar al consumidor.
  • A més, cal ser capaç de discriminar entre els mites i les realitats dels factors que influeixen en la qualitat dels productes animals.

 

 

Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2019-20

Conocer las especies que se dedican a producción animal y sus derivados.
Conocer las técnicas de captura o producción
Principales procesos que siguen hasta llegar al consumidor.
Obtener conocimientos y capacidad de síntesis y razonamiento crítico en el análisis de los entornos gastronómicos y culinarios
Capacitación para reconocer y evaluar potenciales nuevos productos alimentarios o innovaciones en los ya existentes.
Comprender el funcionamiento de las empresas vinculadas a la industria de la alimentación y la gastronomía.
Toma de datos, realizar, presentar y defender informes o artículos científicos, divulgativos o proyectos relacionados con la producción animal en gastronomía.
Capacidad para el trabajo en equipo profesional e interdisciplinar en el ámbito gastronómico

 

 

;

Dades generals

Codi: 21712
Professor/a responsable:
BARBERA CEBRIAN, MARIA DEL CARMEN
Crèdits ECTS: 6,00
Crèdits teòrics: 1,40
Crèdits pràctics: 1,00
Càrrega no presencial: 3,60

Departaments amb docència

  • Dep.: CIÈNCIES DEL MAR I BIOLOGIA APLICADA
    Àrea: ZOOLOGIA
    Crèdits teòrics: 1,4
    Crèdits pràctics: 1
    Aquest departament és responsable de l'assignatura.
    Aquest dep. és responsable de l'acta.

Estudis en què s'imparteix