Facultats i centres
Serveis administratius
Serveis generals
La psicologia de el desenvolupament en el grau de Treball Social és una assignatura bàsica d'acord amb les directrius marcades per la construcció de l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES).
Es tracta d'una assignatura d'introducció a la dimensió psicològica, situada al primer curs, que capacita l'estudiant en l'adquisició dels coneixements, maneig i comprensió dels principals aspectes de el desenvolupament humà en les seves diferents vessants: cognitiu, físic-motor, personalitat , emocional i social. Aquesta assignatura desenvolupa competències com: consecució per part de l'estudiant d'un esperit crític i reflexiu sobre les diferents teories de el desenvolupament i la seva futura tasca professional; proveir d'un conjunt d'habilitats comunicatives i col•laboratives amb les persones amb les que treballarà.
L'assignatura disposa d'un ampli marc teòric i d'un ventall de treballs pràctics que ajudaran a l'alumne a aproximar-se a la realitat de la seva futura tasca professional.
Forma part de la Modul C "processos i problemes sobre els quals actua el Treball Social" i la matèria C1 "Desenvolupament Humà en el Cicle Vital i el Medi Social". Així, està relacionada especialment amb les restants assignatures bàsiques de la matèria: Fonaments de psicologia per al Treball Social i Psicologia Social.
Competències generals del títol (CG)
Competències generals de la UA (CGUA)
Competències específiques (CE)
- Ser capaç d'analitzar les fases que formen el cicle vital i els processos de desenvolupament de les persones al llarg d'aquest.
- Conèixer les diferents perspectives de les diverses ciències socials sobre el cicle vital.
- Ser capaç de detectar els conflictes i desajustaments que apareixen en la infància, l'adolescència, la joventut, l'edat adulta i la vellesa.
• Ser capaç d'analitzar les fases que formen el cicle vital i els processos de desenvolupament de les persones al llarg de la mateixa.
• Conèixer les diferents perspectives de les diverses ciències socials sobre el cicle vital.
• Ser capaç de detectar els conflictes i desajustos que apareixen en la infància, l'adolescència, la joventut, l'edat adulta i la vellesa.