Facultats i centres
Serveis administratius
Serveis generals
L’assignatura 17533 Didàctica de les Ciències Socials: Història s’imparteix el 2n quadrimestre del 3r curs del Grau de Mestre en Educació Primària durant els mesos de gener i juny. És la segona assignatura de Ciències Socials que l’alumnat estudia durant el grau, després d’haver cursat Didàctica de la Geografia en 2n curs. Aquestes assignatures completen l’anàlisi i l’ensenyament de dos conceptes bàsics dins l’àmbit de les Ciències Socials com són el temps i l’espai.
En aquesta assignatura es treballarà fonamentalment el concepte de temps històric i el seu ensenyament, per tal de formar els futurs i les futures mestres de Primària a situar-se temporalment en el món que els envolta i comprendre la realitat de la societat en què viuen.
Competències generals del títol (CG)
Competències específiques (CE)
Objectius
Els objectius didàctics de l’assignatura 17533 Didàctica de les Ciències Socials: Història són els següents:
-Reconèixer l’ensenyament del concepte del temps històric com a base de l’estudi de la Història. Així es treballaran les seues particularitats i principals dificultats d’aprenentatge: canvi, continuïtat, diacronia i sincronia.
-Investigar els processos i successos de la Història a través de les seues fonts.
-Conèixer i valorar els diferents períodes històrics, així com les civilitzacions i societats que es van desenvolupar, les seues formes de vida i les pautes socials que les definien: Prehistòria, Edat Antiga, Edat Mitjana, Edat Moderna i Edat Contemporània.
-Estudiar, investigar i conèixer la Història Social i Pública centrant-nos en les qüestions socials que ha quedat invisibles pel discurs tradicional de la Història
-Educar per a la pau a través de l’assignatura d’Història, a partir d’exemples d’homes i dones que van treballar i defensar aquest valor.
-Reconèixer en els esdeveniments del passat aquells que encara es troben presents i defineixen la societat en què viuen, tractant especialment aquells que defineixen els valors de ciutadania i una societat democràtica.
-Conèixer l’aportació femenina als processos històrics, tant des del punt de vista de les seues protagonistes com del de les dones que investiguen la Història.
-Definir i investigar el paper de la dona com a creadora dins els continguts d’Història de l’Art i donar a conèixer dones artistes que queden oblidades pels manuals específics.