Facultats i centres
Serveis administratius
Serveis generals
Els mestres necessiten comprendre el sentit de l'educació. Això significa que han de disposar d'una capacitat comprensiva que relacioni el factual amb el axiológico, però no yuxtapuestamente, sinó en forma de sistema i holistamente considerat. És a dir, requereixen d'un bagatge que sàpiga situar cada teoria d'altres ciències de l'educació, dins de la globalitat de l'educant-en-situació-de-aprenentatge. Això pretén promoure una personalització lliure, crítica i comunitària, que comporta la cooperació en raó a uns valors portats a la pràctica en virtut de l'autocontrol de si mateix. Per tant, les teories sobre el social, el cultural i el psíquic troben aquí la seva justificació i se situaran pels futurs mestres en anar aprenent-les a les aules de la nostra universitat. El que s'ha dit significa que cada estudiant ha de ser capaç de saber i comprendre l'abast del legislat sobre el seu quefer i, sense una obediència a cegues, assumir una responsabilitat deontológicamente crítica sobre la seva funció soci-cultural. La teoria pedagògica no significa excloure altres aportacions, sinó que col·labora interdisciplinariamente al bon entroncament de cada matèria més específica en l'enteniment del tot de l'educació.
Competències generals del títol (CG)
Competències específiques (CE)
Es tracta de reflexionar sobre els actes i processos educatius i, també, sobre l'àmbit disciplinar de les Ciències de l'Educació. Amb això es tipologizarán i valoraran els quefers docents i anàlogament els seus fonaments teoréticos. Per aconseguir aquestes finalitats, es pretendrà específicament que els estudiants aconsegueixin:
1. Conèixer i utilitzar la terminologia, conceptes i models, a més d'una sistemàtica pedagògica.
2. Desenvolupar capacitats d'anàlisis i síntesis; inducció i deducció, per passar a efectuar la comprensió i crítica dels fets educatius.
3. Introduir als alumnes en l'estudi dels fenòmens educatius i en els documents que ho reflecteixen, mitjançant la realització d'activitats dirigides.
4. Promoure l'estudi empíric dels problemes de la realitat educacional, usant metodologia objetivante, amb la finalitat d'integrar explicacions (racionalitat causal) i valors (comprensió del sentit), a fi que sàpiguen proposar linimientos d'optimització dels processos educatius.
5. Reconèixer situacions en desigualtat en relació al gènere i promoure accions educatives que fomenten la igualtat entre homes i dones en la institució escolar, en la família i en el grup d'iguals.
6. Avaluar els aprenentatges per ajudar als estudiants a aconseguir els objectius i competències esmentats.