Competencies and objectives
Course context for academic year 2025-26
La gastronomía mediterránea se caracteriza por el uso de frutas y verduras como componentes esenciales de muchos de sus platos. En la zona de Alicante, se cultivan y exportan una gran variedad de frutales y hortalizas muchas de las cuales tienen sellos de calidad reconocidos como la uva de mesa del Vinalopó, los nísperos de Callosa o la granada mollar de Elche. De igual modo, existen multitud de plantas aromáticas que se han venido utilizando como especias, industrias con una fuerte implantación en la zona. Es necesario que los estudiantes conozcan cuales son las bases de la producción de todos estos productos vegetales y sus propiedades
Course competencies (verified by ANECA in official undergraduate and Master’s degrees) for academic year 2025-26
Transversal Competences
- CT1 : Llegir i comprendre textos en un idioma estranger
 - CT2 : Demostrar destreses i habilitats en informàtica i sistemes informacionales
 - CT3 : Demonstrate skills in oral and written communication.
 
General Competences
- CG2 : Mostrar capacitat de síntesi i raonament crític en l'anàlisi dels entorns gastronòmics i culinaris.
 - CG3 : Resoldre tasques o realitzar treballs professionals en l'àmbit gastronòmic en el temps assignat per a açò, mantenint la qualitat del resultat.
 - CG7 : Saber aplicar els coneixements adquirits en l'àmbit d'estudi al món professional de la gastronomia, contribuint al desenvolupament dels Drets Humans, dels principis democràtics, dels principis d'igualtat de gènere, de solidaritat, de protecció del medi ambient i de foment de la cultura de la pau.
 
Specific Competences
- CE27 : Conèixer els productes d'origen animal, vegetal i derivats, així com els sistemes de producció i saber seleccionar-los en funció de l'aplicació gastronòmica a desenvolupar
 - CE28 : Conèixer i utilitzar les matèries primeres utilitzades en cuina mediterrània atenent a les seues característiques organolèptiques, nutricionals, de qualitat i possibilitats d'intervenció en les ofertes gastronòmiques
 
Learning outcomes (Training objectives)
No data
Specific objectives stated by the academic staff for academic year 2025-26
No data
General
        Code:
        21713
        
        Lecturer responsible:
            Jordá Guijarro, Juana Dolores
        
        
            
                Credits ECTS:
6,00                
            
            
                Theoretical credits:
1,20                
                Practical credits:
1,20                
                Distance-base hours:
3,60            
        
    
Departments involved
- 
                        Dept:
Environmental Sciences and Natural Resources                        
Area: BOTANICA
Theoretical credits: 0,6
Practical credits: 0,6 - 
                        Dept:
Biochemistry and Molecular Biology and Soil and Agricultural Chemistry                        
Area: SOIL SCIENCE AND AGRICULTURAL CHEMISTRY
Theoretical credits: 0,6
Practical credits: 0,6
This Dept. is responsible for the course.
This Dept. is responsible for the final mark record. 
Study programmes where this course is taught
- 
                                    
                                        DEGREE IN GASTRONOMY AND CULINARY ARTS
                                    
Course type: COMPULSORY (Year: 2)
 

