Competències i objectius

 

Context de l'assignatura per al curs 2024-25

El I Congrés Internacional de Turisme Gastronòmic, que es durà a terme en la Universitat d'Alacant, està dissenyat per a ser un punt de trobada i diàleg entre diversos actors clau en l'àmbit gastronòmic. Per tant, està dirigit a:

- Estudiants i Acadèmics: Especialment aquells que es troben cursant o investigant en àrees relacionades amb la gastronomia, l'enologia, la gestió d'empreses turístiques, l'economia del sector alimentari i el desenvolupament rural. És una oportunitat perquè amplien els seus coneixements, s'actualitzen sobre les últimes tendències i establisquen contactes amb professionals del sector.

- Professionals del Sector Gastronòmic: Des de xefs, sommeliers, fins a gerents i directius de restaurants i empreses alimentàries. El congrés els permetrà conèixer les últimes investigacions i tendències en turisme gastronòmic, així com compartir experiències i desafiaments amb col·legues i experts.

- Representants d'Institucions Públiques: Aquells involucrats en la regulació, promoció i suport al sector gastronòmic, com poden ser representants d'organismes de turisme, consells reguladors de productes gastronòmics i entitats governamentals relacionades amb el desenvolupament econòmic i turístic.

- Emprenedors i Empresaris: Persones interessades a invertir o que ja tenen negocis relacionats amb la gastronomia, ja siga en restaurants, agroturisme, productes gurmet, o en la promoció de destins gastronòmics.

- Aficionats i Amants de la Gastronomia: Aquells que, encara que no estiguen directament involucrats en la indústria, tenen un profund interès en la gastronomia i el turisme gastronòmic, i desitgen ampliar els seus coneixements i entendre millor els desafiaments i oportunitats del sector.

 

 

Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials) per al curs 2024-25

Sense dades

 

 

Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2024-25

Objectius de l'I Congrés Internacional de Turisme Gastronòmic:

- Facilitar l'intercanvi de coneixements: Crear un espai de trobada on acadèmics, professionals del turisme gastronòmic i representants d'institucions puguen compartir experiències, investigacions i perspectives sobre aquesta indústria emergent.

- Fomentar la col·laboració entre l'àmbit acadèmic i professional: Propiciar la creació de xarxes de col·laboració que permeten el desenvolupament de projectes conjunts, investigacions innovadores i solucions pràctiques per als desafiaments del turisme gastronòmic.

- Impulsar la innovació i actualització del sector: Generar idees i propostes a través de ponències i debats que fomenten la innovació i modernització en la promoció, gestió i comercialització de destins gastronòmics.

- Enfortir la relació amb les institucions públiques: Facilitar l'enteniment de les polítiques i regulacions vigents i explorar possibilitats de col·laboració entre el sector públic i privat en el desenvolupament del turisme gastronòmic.

- Potenciar el reconeixement i desenvolupament del turisme gastronòmic: Destacar la importància del turisme gastronòmic en l'economia i la cultura de la regió, contribuint al seu reconeixement i suport a nivell local, nacional i internacional.

 

 

Dades generals

Codi: 20240016
Professor/a responsable:
Sánchez García, Eduardo
Crèdits ECTS: 1,00
Crèdits teòrics: 1,00
Crèdits pràctics: 0,00
Càrrega no presencial: 0,00

Departaments amb docència

  • Dep.: ORGANITZACIO D'EMPRESES
    Àrea: UNIVERSITAT D'ALACANT (CURSOS D'ESPECIALITZACIÓ - CONTINUA))
    Crèdits teòrics: 1
    Crèdits pràctics: 0
    Aquest departament és responsable de l'assignatura.
    Aquest dep. és responsable de l'acta.

Estudis en què s'imparteix