Competències i objectius
Context de l'assignatura per al curs 2023-24
Los bienes intangibles son una pieza clave de muchas empresas. El I+D+i, el software, estructura organizativa u otros activos inmateriales ligados a la propiedad intelectual e industrial pueden representar los activos más valiosos de una empresa, especialmente en el caso de las empresas tecnológicas. La asignatura ¨Protección y valoración de bienes intangibles” pretende ofrecer una visión completa de las diferentes herramientas para proteger de los bienes intangibles de las empresas, abarcando los derechos de propiedad intelectual, la protección de los secretos industriales y el Derecho de la competencia. Asimismo, partiendo de que el principal activo de muchas empresas está representado por estos activos intangibles su valoración es esencial para la actividad económica de las empresas. En esta asignatura estudiaremos también los principales métodos de valoración de los activos intangibles y las normas a las que están sujetos.
Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials) per al curs 2023-24
MÁSTER EN DRET DE LA SOCIETAT DIGITAL
Competències generals
- CG1 : Posseir i comprendre coneixements que aporten una base o oportunitat de ser originals en el desenvolupament i/o aplicació d'idees, sovint en un context d'investigació.
- CG10 : Ser capaç d'obtenir i seleccionar la informació i les fonts rellevants per a la resolució de problemes, l'elaboració d'estratègies d'actuació i l'assessorament a clients, fent un ús eficaç de les Tics.
- CG11 : Contemplar en conjunt i tenir en compte els diferents aspectes i implicacions de les decisions adoptades, sabent triar o aconsellar les més convenients dins de l'ètica, la legalitat i els valors de la convivència social.
- CG12 : Elaborar i manejar els escrits, informes i procediments d'actuació més idonis per als problemes suscitats.
- CG2 : Manejar diferents tècniques d'exposició oral, escrita i visual per a la preparació, comunicació i debat de casos, problemes, situacions i solucions.
- CG3 : Ser capaç de prendre decisions individuals i de participar activament en la presa de decisions col·lectives.
- CG4 : Assimilar la necessitat de fer un treball professional amb una actitud coherent amb el respecte als drets fonamentals i als principis d'igualtat d'oportunitats i d'igualtat entre homes i dones, i d'acord amb valors democràtics com el respecte a les diferències i la resolució pacífica de conflictes.
- CG5 : Ser capaç d'aplicar els coneixements adquirits i de resoldre problemes jurídics nous en entorns nous o poc coneguts dins de contextos més amplis (o multidisciplinaris) relacionats amb la seua àrea d'estudi, en aquest cas, el Dret en la societat digital.
- CG6 : Ser capaç d'integrar coneixements i formular judicis que, amb base en una consciència crítica, incloguen reflexions sobre les responsabilitats socials i ètiques vinculades a l'aplicació dels seus coneixements i judicis.
- CG7 : Saber comunicar conclusions, així com els coneixements i raons últimes que les sustenten, a públics especialitzats i no especialitzats d'una manera clara i sense ambigüitats.
- CG8 : Posseir habilitats d'aprenentatge que permeten continuar estudiant d'una manera que haurà de ser en gran manera autodirigido o autònom.
- CG9 : Saber identificar les necessitats i demandes dels contextos en els quals es treballa i aprendre a proposar solucions apropiades.
Competències Específiques
- CE1 : Conèixer i manejar les implicacions de la revolució digital en la regulació de les relacions jurídic-privades, especialment en l'àmbit internacional.
- CE14 : Conèixer i comprendre la rellevància de la innovació en la societat cognitiva, tant des d'una perspectiva jurídica com estratègica.
- CE2 : Comprendre i assumir el fonament i la funció de la propietat intel·lectual i de les noves tecnologies com a motor de desenvolupament de la cultura i els avanços en la societat, així com el seu gran valor estratègic per a les empreses.
- CE6 : Conèixer el funcionament del mercat de les indústries creatives en Internet.
MÀSTER DE FORMACIÓ PERMANENT EN DRET DE LA SOCIETAT DIGITAL
Habilitats/Destreses
- HD1 : Que els estudiants siguen capaços d'integrar coneixements i enfrontar-se a la complexitat de formular judicis a partir d'una informació que, sent incompleta o limitada, incloga reflexions sobre les responsabilitats socials i ètiques vinculades a l'aplicació dels seus coneixements i judicis.
- HD10 : Contemplar en conjunt i tenir en compte els diferents aspectes i implicacions de les decisions adoptades, sabent triar o aconsellar les més convenients dins de l'ètica, la legalitat i els valors de la convivència social.
- HD2 : Que els estudiants sàpien comunicar les seues conclusions ¿i els coneixements i raons últimes que les sustenten¿ a públics especialitzats i no especialitzats d'una manera clara i sense ambigüitats.
- HD3 : Que els estudiants posseïsquen les habilitats d'aprenentatge que els permeten continuar estudiant d'una manera que haurà de ser en gran manera autodirigido o autònom.
- HD4 : Manejar diferents tècniques d'exposició oral, escrita i visual per a la preparació, comunicació i debat de casos, problemes, situacions i solucions.
- HD5 : Ser capaç de prendre decisions individuals i de participar activament en la presa de decisions col·lectives.
- HD6 : Assimilar la necessitat de fer un treball professional amb una actitud coherent amb el respecte als drets fonamentals i als principis d'igualtat d'oportunitats i d'igualtat entre homes i dones, i d'acord amb valors democràtics com el respecte a les diferències i la resolució pacífica de conflictes.
- HD7 : comunicar conclusions, així com els coneixements i raons últimes que les sustenten, a públics especialitzats i no especialitzats d'una manera clara i sense ambigüitats
- HD8 : Desenvolupar capacitats d'aprenentatge autònom i autodirigido
- HD9 : Obtenir i seleccionar la informació i les fonts rellevants per a la resolució de problemes, l'elaboració d'estratègies d'actuació i l'assessorament a clients, fent un ús eficaç de les Tics.
Coneiximents/Continguts
- CON1 : Posseir i comprendre coneixements que aporten una base o oportunitat de ser originals en el desenvolupament i/o aplicació d'idees, sovint en un context d'investigació
- CON12 : Conèixer i comprendre la rellevància de la innovació en la societat cognitiva, tant des d'una perspectiva jurídica com estratègica.
- CON2 : Posseir i comprendre coneixements que aporten una base o oportunitat de ser originals en el desenvolupament i/o aplicació d'idees, sovint en un context d'investigació.
- CON3 : Conèixer i manejar les implicacions de la revolució digital en la regulació de les relacions jurídic-privades, especialment en l'àmbit internacional.
- CON4 : Comprendre i assumir el fonament i la funció de la propietat intel·lectual i de les noves tecnologies com a motor de desenvolupament de la cultura i els avanços en la societat, així com el seu gran valor estratègic per a les empreses.
- CON6 : Conèixer el funcionament del mercat de les indústries creatives en Internet.
Capacitats/Competències
- C1 : Que els estudiants sàpien aplicar els coneixements adquirits i la seua capacitat de resolució de problemes en entorns nous o poc coneguts dins de contextos més amplis (o multidisciplinaris) relacionats amb la seua àrea d'estudi
- C2 : Aplicar els coneixements adquirits i de resoldre problemes jurídics nous en entorns nous o poc coneguts dins de contextos més amplis (o multidisciplinaris) relacionats amb la seua àrea d'estudi, en aquest cas, el Dret en la societat digital
- C4 : Integrar coneixements i formular judicis que, amb base en una consciència crítica, incloguen reflexions sobre les responsabilitats socials i ètiques vinculades a l'aplicació dels seus coneixements i judicis.
- C5 : Identificar les necessitats i demandes dels contextos en els quals es treballa i aprendre a proposar solucions apropiades
- C6 : Elaborar processos per a l'avaluació de riscos de ciberseguretat
Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2023-24
Al completar este curso, los estudiantes serán capaces de :
- Profundizar en el conocimiento y la comprensión de áreas especializadas del Derecho de la Propiedad Intelectual.
- Adquirir los conocimientos especializados necesarios para una actividad profesional centrada en la innovación y la propiedad intelectual.
- ransmitir a un grupo de colegas, tanto oralmente como como por escrito, una argumentación compleja en el ámbito del Derecho de la Propiedad Intelectual, en inglés y de forma comprensible.
- Resolución de problemas y de pensamiento crítico
- Reunir, evaluar y aplicar de forma independiente hechos, legislación, jurisprudencia y bibliografía pertinentes para resolver cuestiones complejas en ámbitos especializados del Derecho de PI.
Dades generals
Codi:
79409
Professor/a responsable:
López Richart, Julian
Crèdits ECTS:
2,00
Crèdits teòrics:
0,40
Crèdits pràctics:
0,40
Càrrega no presencial:
1,20
Departaments amb docència
-
Dep.:
DRET CIVIL
Àrea: DRET CIVIL
Crèdits teòrics: 0,4
Crèdits pràctics: 0,4
Aquest departament és responsable de l'assignatura.
Aquest dep. és responsable de l'acta.
Estudis en què s'imparteix
-
MÀSTER DE FORMACIÓ PERMANENT EN DRET DE LA SOCIETAT DIGITAL
Tipus d'assignatura: OBLIGATÒRIES (Curs: 1)
-
MÁSTER EN DRET DE LA SOCIETAT DIGITAL
Tipus d'assignatura: OBLIGATÒRIES (Curs: 1)