Competències i objectius
Context de l'assignatura per al curs 2023-24
La II Jornada d'Economia i Direcció d'Empreses Vitivinícoles, que se celebrarà en la Universitat d'Alacant, està dissenyada per a ser un punt de trobada i diàleg entre diversos actors clau en l'àmbit vitivinícola. Per tant, està dirigida a:
- Estudiants i Acadèmics: Especialment aquells que es troben cursant o investigant en àrees relacionades amb la viticultura, enologia, economia agrària, gestió d'empreses agroalimentàries i turisme. És una oportunitat perquè amplien els seus coneixements, s'actualitzen sobre les últimes tendències i establisquen contactes amb professionals del sector.
- Professionals del Sector Vinícola: Des de viticultors, enòlegs, sommeliers, fins a gerents i directius de cellers. La jornada els permetrà conèixer les últimes investigacions i tendències, així com compartir experiències i desafiaments amb col·legues i experts.
- Representants d'Institucions Públiques: Aquells involucrats en la regulació, promoció i suport al sector vitivinícola, com poden ser representants de consells reguladors, organismes de promoció turística i entitats governamentals relacionades amb agricultura i desenvolupament rural.
- Emprenedors i Empresaris: Persones interessades a invertir o que ja tenen negocis relacionats amb el vi, ja siga en producció, distribució, comercialització o enoturisme.
- Afeccionats i Amants del Vi: Aquells que, encara que no estiguen directament involucrats en la indústria, tenen un profund interès en el món del vi i desitgen ampliar els seus coneixements i entendre millor els desafiaments i oportunitats del sector.
Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials) per al curs 2023-24
Sense dades
Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2023-24
La II Jornada d'Economia i Direcció d'Empreses Vitivinícoles té com a principal objectiu ser un punt de trobada i diàleg entre diferents actors clau en l'àmbit vitivinícola, proporcionant a l'alumnat una base sòlida de coneixements teòrics i pràctics en l'àrea d'estudi, i fomentant el desenvolupament d'habilitats específiques i transversals. La Jornada representa una oportunitat única perquè tots els involucrats en el món del vi es reunisquen, compartisquen i col·laboren en pro del creixement i enfortiment d'aquest apassionant sector.
Finalitat de la Jornada:
- Fomentar l'Intercanvi de Coneixements: La jornada cerca ser un espai on acadèmics, professionals del sector vinícola i representants d'institucions públiques puguen compartir les seues experiències, investigacions i visions sobre aquesta indústria. Aquesta interacció permetrà als assistents adquirir nous coneixements i perspectives sobre el sector.
- Establir Vincles entre el Sector Acadèmic i Professional: La presència d'acadèmics i professionals en un mateix espai propícia la creació de sinergies i col·laboracions que poden resultar en projectes conjunts, investigacions i solucions innovadores per als desafiaments que enfronta el sector vitivinícola.
- Promoure la Innovació i Modernització del Sector: A través de les ponències i debats, s'espera que sorgisquen idees i propostes que impulsen la innovació i modernització en la producció, comercialització i gestió d'empreses vitivinícoles.
- Enfortir la Relació amb Institucions Públiques: La participació de representants d'institucions públiques és essencial per a entendre les polítiques i regulacions actuals, així com per a explorar oportunitats de suport i col·laboració entre el sector públic i privat.
- Potenciar el Reconeixement i Posicionament de la Indústria del Vi: En celebrar esdeveniments d'aquesta magnitud, es destaca la importància del sector del vi en l'economia i cultura de la regió, la qual cosa pot traduir-se en un major reconeixement i suport a nivell local, nacional i internacional.
Finalment i en relació amb els resultats, s'espera que els estudiants demostren un enteniment clar i profund dels principals reptes i oportunitats actuals per a les empreses i les institucions del sector vitivinícola, així com l'important paper de l'educació superior i els estudiants per a impulsar el seu desenvolupament. S'espera, a més, que milloren les seues habilitats comunicatives, i desenvolupen la seua percepció de la responsabilitat i l'ètica professional.
Dades generals
Codi:
20230210
Professor/a responsable:
Marco Lajara, Bartolome
Crèdits ECTS:
1,00
Crèdits teòrics:
1,00
Crèdits pràctics:
0,00
Càrrega no presencial:
0,00
Departaments amb docència
-
Dep.:
ORGANITZACIO D'EMPRESES
Àrea: UNIVERSITAT D'ALACANT (CURSOS D'ESPECIALITZACIÓ - CONTINUA))
Crèdits teòrics: 1
Crèdits pràctics: 0
Aquest departament és responsable de l'assignatura.
Aquest dep. és responsable de l'acta.
Estudis en què s'imparteix
-
II JORNADA D'ECONOMIA I DIRECCIÓ D'EMPRESES VITIVINÍCOLES
Tipus d'assignatura: ESPECIALITZACIÓ (Curs: 1)