Competencies and objectives
Course context for academic year 2022-23
La asignatura pretende ofrecer al alumno/a una visión teórica y práctica sobre cuestiones relacionadas con la educación alimentaria y nutricional, que les permitan adquirir conocimientos, pero también desarrollar actitudes, juicios críticos sobre las propuestas alimentarias que se les proponen y fomentar aquellas conductas que puedan favorecer la salud motivando a que se mantengan en el tiempo. Así mismo, pretende ofrecer al alumno/a la oportunidad de aprender a diseñar talleres de educación alimentaria y nutricional que tendrán su continuidad en el Practicum de Educación Nutricional.
Course content (verified by ANECA in official undergraduate and Master’s degrees) for academic year 2022-23
Specific Competences (CE)
- E12 : Realitzar la comunicació de manera efectiva, sabent utilitzar les tecnologies de la informació i la comunicació especialment les relacionades amb nutrició i hàbits de vida.
- E56 : Conèixer i intervenir en el disseny, realització i validació d'estudis epidemiològics nutricionals, com també participar en la planificació, anàlisi i avaluació de programes d'intervenció en alimentació en alimentació i nutrició en diferents àmbits.
- E57 : Col·laborar en la implantació de sistemes de qualitat.
- E58 : Conèixer els sistemes d'informació sanitària.
- E59 : Desenvolupar les habilitats personals necessàries per a dur a terme intervencions d'educació nutricional de manera òptima.
Specific transversal competences of the degree course :>>Foreign language proficiency
- CT1 : Llegir i comprendre textos en un idioma estranger.
Specific transversal competences of the degree course :>>IT and information competences
- CT2 : Demostrar destreses i habilitats en informàtica i sistemes informacionals.
Specific transversal competences of the degree course:>>Oral and written communication competences
- CT3 : Demostrar habilitats en comunicació oral i escrita.
General Competences of the Degree Course (CG):>>Nutrition, dietetics and health module
- 46 : Planificar i dur a terme programes d'educació dieteticonutricional en subjectes sans i malalts.
General Competences of the Degree Course (CG):>>Public health and community nutrition module
- 55 : Dissenyar, intervenir i executar programes d'educació dieteticonutricional i de formació en nutrició i dietètica.
Learning outcomes (Training objectives)
No data
Specific objectives stated by the academic staff for academic year 2022-23
Los objetivos específicos se corresponden con los objetivos formativos descritos en el apartado anterior
General
Code:
27540
Lecturer responsible:
TRESCASTRO LOPEZ, EVA MARIA
Credits ECTS:
6,00
Theoretical credits:
1,20
Practical credits:
1,20
Distance-base hours:
3,60
Departments involved
-
Dept:
COMMUNITY NURSING, PREVENTATIVE MEDICINE AND PUBLIC HEALTH
Area: NURSING
Theoretical credits: 0,6
Practical credits: 0,6
This Dept. is responsible for the course.
This Dept. is responsible for the final mark record. -
Dept:
COMMUNITY NURSING, PREVENTATIVE MEDICINE AND PUBLIC HEALTH
Area: PREVENTATIVE MEDICINE AND PUBLIC HEALTH
Theoretical credits: 0,6
Practical credits: 0,6
Study programmes where this course is taught
-
UNDERGRADUATE DEGREE IN HUMAN NUTRITION AND DIETETICS
Course type: COMPULSORY (Year: 4)
-
DEGREE IN HUMAN NUTRITION & DIETETICS
Course type: COMPULSORY (Year: 4)