Competències i objectius
Context de l'assignatura per al curs 2021-22
Amb l'assignatura de “gastronomia sostenible: l'art i la ciència del bon menjar”, es pretén, d'una banda, compartir amb els alumnes els principals elements que configuren el saber culinari i gastronòmic i quin ha sigut la seua evolució fins a convertir a la gastronomia sostenible en una de les estratègies que millor pot ajudar a fer realitat l'agenda dels objectius de desenvolupament sostenible. Per un altre, mostrar, des de la nostra cultura alimentària, les possibilitats que ofereix la gastronomia sostenible per a menjar el que cal menjar i gaudir fent-ho.
Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials) per al curs 2021-22
Sense dades
Resultats d'aprenentatge (Objectius formatius)
Sense dades
Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2021-22
.Analitzar, des d'una perspectiva interdisciplinària, les claus de la cultura alimentària mediterrània i l'alternativa gastronòmica associada a la condició de eco-sostenible que reuneix el seu model de producció i consum d'aliments
• Conéixer els principals elements que configuren el saber gastronòmic, els seus conceptes i tendències
• Conéixer el valor de les tradicions culinàries i gastronòmiques (i en concret l'alacantina i valenciana) en la recuperació i promoció d'una gastronomia compromesa amb el territori, saborosa, saludable i sostenible
Dades generals
Codi:
91137
Professor/a responsable:
BERNABEU MESTRE, JOSEP
Crèdits ECTS:
Crèdits teòrics:
4,00
Crèdits pràctics:
0,00
Càrrega no presencial:
Departaments amb docència
Sense dadesEstudis en què s'imparteix
-
Universitat Permanent
Tipus d'assignatura: OPTATIVA (Curs: Sense curs)