Competències i objectius
Context de l'assignatura per al curs 2021-22
La fuerza fundamental que ha marcado la evolución humana ha sido la calidad y la disponibilidad de los alimentos. En nuestra cultura, la mesa es un lugar de encuentro donde no solo se comparten alimentos, en ella se produce la alquimia de las buenas relaciones, se cierran negocios, se sellan pactos y se celebra todo tipo de acontecimientos. La alimentación es un complejo sistema de comunicación en la medida en que no se trata tan sólo de una colección de productos, sino más bien de un complejo sistema de signos, un protocolo de usos, de costumbres, de situaciones y de comportamientos. Los seres humanos somos la única especie que piensa y habla acerca de sus alimentos, los únicos que empleamos numerosas normas y reglas en torno a la alimentación. También organizamos nuestras comidas mediante acontecimientos alimentarios socializados y estructurados. Así la ingesta de alimentos trasciende su nivel nutritivo para adquirir connotaciones simbólicas y sociales. Saber qué, dónde, cómo, cuándo y con quién comen las personas permite conocer muy bien el carácter de una sociedad. La gastrosofía es la denominada ciencia de los apetitos donde se fusionan el conocimiento culinario con las experiencias, sensaciones y sentimientos que puede provocarnos el acto de comer. La gastrosofía tiene por objeto el estudio sobre lo que se cocina como se cocina, dónde se cocina y con quien se comparte.
Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials) per al curs 2021-22
ESPECIALISTA EN CIÈNCIA I TECNOLOGIA CULINÀRIA, MARIDATGES, ARROSSOS I ALTA CUINA MEDITERRÀNIA
Competències generals
- CG3 : Aprofundir en el coneixement i aplicació de l'equipament relacionat amb l'alta cuina mediterrània.
Competències Específiques
- CE11 : Conèixer i familiaritzar-se en els conceptes fonamentals de l'alta cuina mediterrània.
- CE13 : Familiaritzar-se amb el concepte de gastrosofía i aplicar-ho a l'alta cuina mediterrània.
- CE16 : Conèixer i adquirir les habilitats necessàries per a aplicar tècniques d'avantguarda en pastisseria i alta cuina mediterrània.
- CE17 : Desenvolupar habilitats d'aprenentatge necessàries per a emprendre estudis posteriors en arrossos i alta cuina mediterrània amb un alt grau d'autonomia.
MÀSTER EN ARROSSOS I ALTA CUINA MEDITERRÀNIA APLICADA
Competències generals
- CG3 : Aprofundir en el coneixement i aplicació de l'equipament relacionat amb l'alta cuina mediterrània.
Competències Específiques
- CE17 : Conèixer i familiaritzar-se amb els conceptes fonamentes de l'alta cuina mediterrània.
- CE19 : Familiaritzar-se amb el concepte de gastrosofía i aplicar-ho a l'alta cuina mediterrània.
- CE5 : Desenvolupar habilitats d'aprenentatge necessàries per a emprendre estudis posteriors en arrossos i alta cuina mediterrània amb un alt grau d'autonomia.
Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2021-22
- identificar y describir los conceptos fundamentales de la cocina Mediterránea
- Anaizar y clasificar con el concepto de gastrosofía vinculando pensamiento y cocina
Dades generals
Codi:
78962
Professor/a responsable:
Zaragoza Martí, Ana
Crèdits ECTS:
1,00
Crèdits teòrics:
0,20
Crèdits pràctics:
0,10
Càrrega no presencial:
0,70
Departaments amb docència
-
Dep.:
INFERMERIA
Àrea: INFERMERIA
Crèdits teòrics: 0,2
Crèdits pràctics: 0,1
Aquest departament és responsable de l'assignatura.
Aquest dep. és responsable de l'acta. -
Dep.:
VR. ESTUDIS, QUALITAT I LLENGÜES
Àrea: UNIVERSITAT D'ALACANT (CURSOS D'ESPECIALITZACIÓ - CONTINUA))
Crèdits teòrics: 0
Crèdits pràctics: 0
Estudis en què s'imparteix
-
ESPECIALISTA EN CIÈNCIA I TECNOLOGIA CULINÀRIA, MARIDATGES, ARROSSOS I ALTA CUINA MEDITERRÀNIA
Tipus d'assignatura: OBLIGATÒRIES (Curs: 1)
-
MÀSTER EN ARROSSOS I ALTA CUINA MEDITERRÀNIA APLICADA
Tipus d'assignatura: OBLIGATÒRIES (Curs: 1)