Competencies and objectives
Course context for academic year 2021-22
El helado es un producto complejo y delicado formado por una mezcla equilibrada de componentes sometidos a un largo y cuidadoso proceso de elaboración.
EL proceso de elaboración artesanal de helados requiere un minucioso conocimiento en la composición de cada uno de los ingredientes para así obtener helados equilibrados de calidad y características organolépticas excepcionales
Course content (verified by ANECA in official undergraduate and Master’s degrees) for academic year 2021-22
EXPERTO EN ELABORACIÓN ARTESANAL DE HELADOS
General Competences
- CG2 : Conèixer i descriure totes les substàncies que integren un gelat i les característiques funcionals de les mateixes.
- CG5 : Obtenir les bases teòriques i l'habilitat necessària per a ajustar la composició bàsica (la fórmula) d'ingredients que constitueixen el Gelat.
Specific Competences
- CE10 : Manejar les bases de dades i taules de composició d'aliments.
- CE8 : Aprendre el procés de formulació de gelats.
EXPERTO/A EN ELABORACIÓN ARTESANAL DE HELADOS
Skills/Skills
- HD1 : That students know how to communicate their conclusions ¿and the ultimate knowledge and reasons that support them¿ to specialized and non-specialized audiences in a clear and unambiguous way.
- HD2 : That students possess the learning skills that allow them to continue studying in a way that will be largely self-directed or autonomous.
- HD7 : Formular helados teniendo en cuenta distintas variables como estabilidad, características sensoriales, coste o salud.
- HD8 : Manejar e interpretar la información de bases de datos, tablas de composición de alimentos y fichas técnicas.
Conocimientos/Contenidos
- CON1 : Possess and understand knowledge that provides a basis or opportunity to be original in the development and/or application of ideas, often in a research context
- CON3 : Identificar las principales sustancias que integran un helado y comprende sus características funcionales
- CON5 : Identificar y entiender los aspectos más relevantes del proceso de formulación de un helado.
Skills/Competences
- C1 : That students know how to apply the knowledge acquired and their ability to solve problems in new or little-known environments within broader (or multidisciplinary) contexts related to their area of ¿¿study
- C2 : That students are able to integrate knowledge and face the complexity of formulating judgments based on information that, being incomplete or limited, includes reflections on the social and ethical responsibilities linked to the application of their knowledge and judgments.
Specific objectives stated by the academic staff for academic year 2021-22
No data
General
Code:
78103
Lecturer responsible:
MORA PASTOR, JUAN
Credits ECTS:
2,50
Theoretical credits:
0,00
Practical credits:
1,00
Distance-base hours:
1,50
Departments involved
-
Dept:
CHEMICAL ANALYSIS, NUTRITION AND FOOD SCIENCE
Area: ANALYTIC CHEMISTRY
Theoretical credits: 0,1
Practical credits: 0,35
This Dept. is responsible for the course.
This Dept. is responsible for the final mark record.
Study programmes where this course is taught
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EXPERTO EN ELABORACIÓN ARTESANAL DE HELADOS
Course type: COMPULSORY (Year: 1)