Competències i objectius
Context de l'assignatura per al curs 2021-22
El trabajo fín de grado (TFG) es una materia transversal cuyo desarrollo se realizará asociado a una de las áreas de conocimiento relacionadas con las distintas disciplinas que conforman el plan de estudios.
El TFG será un trabajo original, autónomo y personal cuya elaboración podrá ser individual o coordinada y cada estudiante realizará bajo la orientación de una tutora o tutor, que permitirá mostrar de forma integrada los contenidos formativos y las competencias adquiridas asociadas al título.
El TFG podrá ser presentado en castellano, valenciano o inglés.
Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials) per al curs 2021-22
Competències transversals
- CT1 : Llegir i comprendre textos en un idioma estranger.
- CT2 : Demostrar destreses i habilitats en informàtica i sistemes informacionals.
- CT3 : Demostrar habilitats en comunicació oral i escrita.
Competències generals
- CG26 : Aplicar les ciències dels aliments i de la nutrició a la pràctica dietètica.
- CG31 : Participar en el disseny d'estudis de dieta total.
- CG33 : Planificar, dur a terme i interpretar l'avaluació de l'estat nutricional de subjectes o grups, tant sans (en totes les situacions fisiològiques) com malalts.
- CG38 : Comprendre i utilitzar la terminologia emprada en ciències de la salut.
- CG39 : Interpretar i integrar les dades clíniques, bioquímics i farmacològics en la valoració nutricional del malalt i en el seu tractament dieteticonutricional.
- CG40 : Aplicar les bases de la nutrició clínica a la dietoteràpia.
- CG41 : Planificar, implantar i avaluar dietes terapèutiques per a subjectes o grups.
- CG43 : Participar en l'equip multidisciplinari d'una unitat de nutrició hospitalària.
- CG44 : Conèixer les diferents tècniques i productes de suport nutricional bàsic i avançat.
- CG48 : Fer servir les eines bàsiques en TIC utilitzades en el camp de l'alimentació, nutrició i la dietètica.
- CG51 : Ser capaç de fonamentar els principis científics que sustenten la intervenció del dietista nutricionista, supeditant la seua actuació professional a l'evidència científica.
- CG55 : Dissenyar, intervenir i executar programes d'educació dieteticonutricional i de formació en nutrició i dietètica.
- CG57 : Adquirir la capacitat per a intervenir en projectes de promoció, prevenció i protecció amb un enfocament comunitari i de salut pública.
Competències Específiques
- E60 : Dissenyar planificar, i executar un programa d'educació dietètic-nutricional tant en individus sans com malalts, aplicant els mètodes de recuperació de la informació, les habilitats de comunicació i les tecnologies de la informació i comunicació d'una manera crítica i efectiu.
- E61 : Aplicar els coneixements de les Ciències dels aliments per a analitzar, en una situació real, les modificacions que pateixen els aliments i productes alimentosos, a conseqüència dels processos tecnològics, culinaris i dels sistemes de producció, elaboració, transformació i conservació, i que poden afectar la seua composició química, les seues propietats físic-químiques, el seu valor nutritiu, la seua biodisponibilitat i les seues característiques organolèptiques.
- E62 : Aplicar els coneixements de les Ciències de la Nutrició, la Dietètica i la Salut per a dissenyar i dur a terme, en una situació real, tant en individus sans com malalts, i tenint en compte les condicions inherents al cicle vital, el protocol d'avaluació dietètica de l'estat nutricional, la interpretació del diagnòstic nutricional, l'avaluació dels aspectes nutricionals d'una història clínica i el pla d'actuació dietètica.
- E63 : Aplicar els coneixements de l'Epidemiologia Nutricional, la Salut Pública i la Nutrició Comunitària per a dissenyar i planificar programes d'intervenció en alimentació i nutrició, que incorporen activitats de promoció de la salut i prevenció de trastorns i malalties relacionades amb la nutrició i els estils de vida.
- E64 : Dissenyar i planificar un protocol d'investigació en matèria sanitària, nutricional i dietètica, sent capaces de formular hipòtesis, arreplegar i interpretar la informació per a la resolució de problemes d'investigació, i adquirint capacitat per a l'anàlisi crítica del pensament científic.
Resultats d'aprenentatge (Objectius formatius)
L'alumne triarà una de les competències específiques de la matèria.
Això suposa desenvolupar els objectius relacionats amb l'àmbit seleccionat.
Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2021-22
El objetivo general del TFG es que las/los estudiantes sean capaces de mostrar de forma integrada que han adquirido las competencias asociadas al título, que relacionen el contenido formativo con la práctica profesional, integrando habilidades para la búsqueda, análisis y síntesis de información, así como habilidades para la interpretacióny aplicación práctica del tema elegido.
Dades generals
Codi:
27557
Professor/a responsable:
Sospedra López, María Isabel
Crèdits ECTS:
6,00
Crèdits teòrics:
0,00
Crèdits pràctics:
0,60
Càrrega no presencial:
5,40
Departaments amb docència
-
Dep.:
Agroquímica i Bioquímica
Àrea: BIOQUIMICA I BIOLOGIA MOLECULAR
Crèdits teòrics: 0
Crèdits pràctics: 0,02 -
Dep.:
Humanitats Contemporànies
Àrea: ANTROPOLOGIA SOCIAL
Crèdits teòrics: 0
Crèdits pràctics: 0,01 -
Dep.:
Química Física
Àrea: QUIMICA FISICA
Crèdits teòrics: 0
Crèdits pràctics: 0,01 -
Dep.:
Química Analítica, Nutrició i Bromatologia
Àrea: NUTRICIO I BROMATOLOGIA
Crèdits teòrics: 0
Crèdits pràctics: 0,06 -
Dep.:
Sociologia I
Àrea: SOCIOLOGIA
Crèdits teòrics: 0
Crèdits pràctics: 0,01 -
Dep.:
Psicologia de la Salut
Àrea: PERSONALITAT, AVALUACIO I TRACTAMENT PSICOLOGIC
Crèdits teòrics: 0
Crèdits pràctics: 0,02 -
Dep.:
Psicologia de la Salut
Àrea: PSICOLOGIA BASICA
Crèdits teòrics: 0
Crèdits pràctics: 0,01 -
Dep.:
Infermeria
Àrea: INFERMERIA
Crèdits teòrics: 0
Crèdits pràctics: 0,15
Aquest departament és responsable de l'assignatura.
Aquest dep. és responsable de l'acta. -
Dep.:
Filosofia del Dret i Dret Internacional Privat
Àrea: FILOSOFIA DEL DRET
Crèdits teòrics: 0
Crèdits pràctics: 0,02 -
Dep.:
Biotecnologia
Àrea: BIOLOGIA CEL·LULAR
Crèdits teòrics: 0
Crèdits pràctics: 0,02 -
Dep.:
Fisiologia, Genètica i Microbiologia
Àrea: FISIOLOGIA
Crèdits teòrics: 0
Crèdits pràctics: 0,03 -
Dep.:
Fisiologia, Genètica i Microbiologia
Àrea: MICROBIOLOGIA
Crèdits teòrics: 0
Crèdits pràctics: 0,03 -
Dep.:
Química Analítica, Nutrició i Bromatologia
Àrea: QUIMICA ANALITICA
Crèdits teòrics: 0
Crèdits pràctics: 0,03 -
Dep.:
Infermeria Comunitària, Medicina Preventiva, Salud Pública i Història de la Ciència
Àrea: INFERMERIA
Crèdits teòrics: 0
Crèdits pràctics: 0,06 -
Dep.:
Infermeria Comunitària, Medicina Preventiva, Salud Pública i Història de la Ciència
Àrea: HISTORIA DE LA CIENCIA
Crèdits teòrics: 0
Crèdits pràctics: 0,04 -
Dep.:
Infermeria Comunitària, Medicina Preventiva, Salud Pública i Història de la Ciència
Àrea: MEDICINA PREVENTIVA I SALUT PUBLICA
Crèdits teòrics: 0
Crèdits pràctics: 0,04 -
Dep.:
Sociologia II
Àrea: SOCIOLOGIA
Crèdits teòrics: 0
Crèdits pràctics: 0,01 -
Dep.:
Òptica, Farmacologia i Anatomia
Àrea: ANATOMIA I EMBRIOLOGIA HUMANA
Crèdits teòrics: 0
Crèdits pràctics: 0,03
Estudis en què s'imparteix
-
GRAU EN NUTRICIÓ HUMANA I DIETÈTICA
Tipus d'assignatura: TREBALL FINAL DE GRAU (Curs: 4)

