Competencies and objectives
Course context for academic year 2021-22
La asignatura Trabajo Fin de Grado se ubica en el cuarto curso del plan de estudios del Grado en Gastronomía y Artes Culinarias tratándose de una asignatura obligatoria tal y como recogen los Reales Decretos 1393/2007, de 29 de octubre y 861/2010, de 2 de julio, por los que se establece la ordenación de las enseñanzas universitarias oficiales.
Las directrices que se establecen en la Universidad de Alicante para el desarrollo de esta asignatura quedan recogidas en la Normativa sobre los Trabajos de Fin de Grado/Trabajos de Fin de Máster en la Universidad de Alicante aprobada en el Consejo de Gobierno de la Universidad de Alicante el 30 de octubre de 2012 y publicada en el BOUA el 31 de octubre de 2012, así como la normativa propia de la Facultad de Ciencias.
Mediante la realización del Trabajo de Fin de Grado el alumnado deberá demostrar que ha adquirido, durante el transcurso de sus estudios deGastronomía y Artes Culinarias, tanto las competencias específicas de la titulación, como las competencias generales o transversales tales como competencias lingüísticas en idioma extranjero (nivel B1), las relativas a la búsqueda y organización de documentación, a la redacción clara y concisa de una memoria escrita que recoja un trabajo original del alumno/a, y a la presentación en público de su trabajo de manera clara y adecuada.
Course competencies (verified by ANECA in official undergraduate and Master’s degrees) for academic year 2021-22
Transversal Competences
- CT1 : Llegir i comprendre textos en un idioma estranger
- CT2 : Demostrar destreses i habilitats en informàtica i sistemes informacionales
- CT3 : Demonstrate skills in oral and written communication.
General Competences
- CG2 : Mostrar capacitat de síntesi i raonament crític en l'anàlisi dels entorns gastronòmics i culinaris.
- CG3 : Resoldre tasques o realitzar treballs professionals en l'àmbit gastronòmic en el temps assignat per a açò, mantenint la qualitat del resultat.
- CG6 : Adquirir coneixements d'altres cultures i costums que capaciten per a treballar en un context professional internacional en l'àmbit de la gastronomia.
Learning outcomes (Training objectives)
No data
Specific objectives stated by the academic staff for academic year 2021-22
No data
General
Code:
21741
Lecturer responsible:
Valdes García, Arantzazu
Credits ECTS:
6,00
Theoretical credits:
0,00
Practical credits:
0,60
Distance-base hours:
5,40
Departments involved
-
Dept:
Agrochemistry and Biochemistry
Area: SOIL SCIENCE AND AGRICULTURAL CHEMISTRY
Theoretical credits: 0
Practical credits: 0,03
This Dept. is responsible for the course. -
Dept:
Environmental Sciences and Natural Resources
Area: BOTANICA
Theoretical credits: 0
Practical credits: 0,02 -
Dept:
Company Organisation
Area: COMPANY ORGANISATION
Theoretical credits: 0
Practical credits: 0,05 -
Dept:
Community Nursing, Preventive Medicine & Public Health and History of Science
Area: PREVENTATIVE MEDICINE AND PUBLIC HEALTH
Theoretical credits: 0
Practical credits: 0,01 -
Dept:
Marketing
Area: MARKETING AND MARKET RESEARCH
Theoretical credits: 0
Practical credits: 0,02 -
Dept:
Human Geography
Area: HUMAN GEOGRAPHY
Theoretical credits: 0
Practical credits: 0,02 -
Dept:
Contemporary Humanities
Area: SOCIAL ANTHROPOLOGY
Theoretical credits: 0
Practical credits: 0,02 -
Dept:
Physical Chemistry
Area: PHYSICAL CHEMISTRY
Theoretical credits: 0
Practical credits: 0,01 -
Dept:
Health Psychology
Area: PERSONALITAT, AVALUACIO I TRACTAMENT PSICOLOGIC
Theoretical credits: 0
Practical credits: 0,03 -
Dept:
Nursing
Area: NURSING
Theoretical credits: 0
Practical credits: 0,05 -
Dept:
Applied Economic Analysis
Area: APPLIED ECONOMICS
Theoretical credits: 0
Practical credits: 0,03 -
Dept:
Organic Chemistry
Area: ORGANIC CHEMISTRY
Theoretical credits: 0
Practical credits: 0,01 -
Dept:
Chemical Engineering
Area: CHEMICAL ENGINEERING
Theoretical credits: 0
Practical credits: 0,02 -
Dept:
Commercial Law and Procedural Law
Area: COMMERCIAL LAW
Theoretical credits: 0
Practical credits: 0,02 -
Dept:
Physiology, Genetics and Microbiology
Area: MICROBIOLOGY
Theoretical credits: 0
Practical credits: 0,03 -
Dept:
Analytical Chemistry, Nutrition and Food Sciences
Area: NUTRITION AND FOOD SCIENCE
Theoretical credits: 0
Practical credits: 0,12 -
Dept:
Community Nursing, Preventive Medicine & Public Health and History of Science
Area: NURSING
Theoretical credits: 0
Practical credits: 0,01 -
Dept:
Marine Sciences & Applied Biology
Area: ZOOLOGY
Theoretical credits: 0
Practical credits: 0,03 -
Dept:
Regional Geographic Analysis and Physical Geography
Area: REGIONAL GEOGRAPHICAL ANALYSIS
Theoretical credits: 0
Practical credits: 0,03 -
Dept:
Communication and Social Psychology
Area: AUDIOVISUAL COMMUNICATION AND ADVERTISING
Theoretical credits: 0
Practical credits: 0,03
Study programmes where this course is taught
-
DEGREE IN GASTRONOMY AND CULINARY ARTS
Course type: END OF DEGREE WORK (Year: 4)

