Competències i objectius

 

Context de l'assignatura per al curs 2021-22

La asignatura Trabajo Fin de Grado se ubica en el cuarto curso del plan de estudios del Grado en Gastronomía y Artes Culinarias tratándose de una asignatura obligatoria tal y como recogen los Reales Decretos 1393/2007, de 29 de octubre y 861/2010, de 2 de julio, por los que se establece la ordenación de las enseñanzas universitarias oficiales.

Las directrices que se establecen en la Universidad de Alicante para el desarrollo de esta asignatura quedan recogidas en la Normativa sobre los Trabajos de Fin de Grado/Trabajos de Fin de Máster en la Universidad de Alicante aprobada en el Consejo de Gobierno de la Universidad de Alicante el 30 de octubre de 2012 y publicada en el BOUA el 31 de octubre de 2012, así como la normativa propia de la Facultad de Ciencias.

Mediante la realización del Trabajo de Fin de Grado el alumnado deberá demostrar que ha adquirido, durante el transcurso de sus estudios deGastronomía y Artes Culinarias, tanto las competencias específicas de la titulación, como las competencias generales o transversales tales como competencias lingüísticas en idioma extranjero (nivel B1), las relativas a la búsqueda y organización de documentación, a la redacción clara y concisa de una memoria escrita que recoja un trabajo original del alumno/a, y a la presentación en público de su trabajo de manera clara y adecuada.

 

 

Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials) per al curs 2021-22

Competències transversals

  • CT1 : Llegir i comprendre textos en un idioma estranger
  • CT2 : Demostrar destreses i habilitats en informàtica i sistemes informacionales
  • CT3 : Demostrar habilitats en comunicació oral i escrita

 

Competències generals

  • CG2 : Mostrar capacitat de síntesi i raonament crític en l'anàlisi dels entorns gastronòmics i culinaris.
  • CG3 : Resoldre tasques o realitzar treballs professionals en l'àmbit gastronòmic en el temps assignat per a açò, mantenint la qualitat del resultat.
  • CG6 : Adquirir coneixements d'altres cultures i costums que capaciten per a treballar en un context professional internacional en l'àmbit de la gastronomia.

 

 

 

Resultats d'aprenentatge (Objectius formatius)

L'estudiant ha de ser capaç de fer, presentar i defensar públicament un treball, al final dels estudis de grau, que siga el resultat de la integració dels continguts i les competències treballades en les diverses assignatures.

 

 

Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2021-22

El estudiante debe ser capaz de realizar, presentar y defender públicamente un trabajo al final de sus estudios de grado que sea el resultado de la integración de los contenidos y las competencias trabajadas en las distintas asignaturas

 

 

Dades generals

Codi: 21741
Professor/a responsable:
Valdes García, Arantzazu
Crèdits ECTS: 6,00
Crèdits teòrics: 0,00
Crèdits pràctics: 0,60
Càrrega no presencial: 5,40

Departaments amb docència

  • Dep.: Agroquímica i Bioquímica
    Àrea: EDAFOLOGIA I QUIMICA AGRICOLA
    Crèdits teòrics: 0
    Crèdits pràctics: 0,03
    Aquest departament és responsable de l'assignatura.
  • Dep.: Ciències Ambientals i Recursos Naturals
    Àrea: BOTANICA
    Crèdits teòrics: 0
    Crèdits pràctics: 0,02
  • Dep.: Organització d'Empreses
    Àrea: ORGANITZACIO D'EMPRESES
    Crèdits teòrics: 0
    Crèdits pràctics: 0,05
  • Dep.: Màrqueting
    Àrea: COMERCIALITZACIO I INVESTIGACIO DE MERCATS
    Crèdits teòrics: 0
    Crèdits pràctics: 0,02
  • Dep.: Geografia Humana
    Àrea: GEOGRAFIA HUMANA
    Crèdits teòrics: 0
    Crèdits pràctics: 0,02
  • Dep.: Humanitats Contemporànies
    Àrea: ANTROPOLOGIA SOCIAL
    Crèdits teòrics: 0
    Crèdits pràctics: 0,02
  • Dep.: Química Física
    Àrea: QUIMICA FISICA
    Crèdits teòrics: 0
    Crèdits pràctics: 0,01
  • Dep.: Psicologia de la Salut
    Àrea: PERSONALITAT, AVALUACIO I TRACTAMENT PSICOLOGIC
    Crèdits teòrics: 0
    Crèdits pràctics: 0,03
  • Dep.: Infermeria
    Àrea: INFERMERIA
    Crèdits teòrics: 0
    Crèdits pràctics: 0,05
  • Dep.: Anàlisi Econòmica Aplicada
    Àrea: ECONOMIA APLICADA
    Crèdits teòrics: 0
    Crèdits pràctics: 0,03
  • Dep.: Química Orgànica
    Àrea: QUIMICA ORGANICA
    Crèdits teòrics: 0
    Crèdits pràctics: 0,01
  • Dep.: Enginyeria Química
    Àrea: ENGINYERIA QUIMICA
    Crèdits teòrics: 0
    Crèdits pràctics: 0,02
  • Dep.: Dret Mercantil i Dret Processal
    Àrea: DRET MERCANTIL
    Crèdits teòrics: 0
    Crèdits pràctics: 0,02
  • Dep.: Fisiologia, Genètica i Microbiologia
    Àrea: MICROBIOLOGIA
    Crèdits teòrics: 0
    Crèdits pràctics: 0,03
  • Dep.: Química Analítica, Nutrició i Bromatologia
    Àrea: NUTRICIO I BROMATOLOGIA
    Crèdits teòrics: 0
    Crèdits pràctics: 0,12
  • Dep.: Infermeria Comunitària, Medicina Preventiva, Salud Pública i Història de la Ciència
    Àrea: INFERMERIA
    Crèdits teòrics: 0
    Crèdits pràctics: 0,01
  • Dep.: Infermeria Comunitària, Medicina Preventiva, Salud Pública i Història de la Ciència
    Àrea: MEDICINA PREVENTIVA I SALUT PUBLICA
    Crèdits teòrics: 0
    Crèdits pràctics: 0,01
  • Dep.: Ciències del Mar i Biologia Aplicada
    Àrea: ZOOLOGIA
    Crèdits teòrics: 0
    Crèdits pràctics: 0,03
  • Dep.: Anàlisi Geogràfica Regional i Geografia Física
    Àrea: ANALISI GEOGRAFICA REGIONAL
    Crèdits teòrics: 0
    Crèdits pràctics: 0,03
  • Dep.: Comunicació i Psicologia Social
    Àrea: COMUNICACIO AUDIOVISUAL I PUBLICITAT
    Crèdits teòrics: 0
    Crèdits pràctics: 0,03

Estudis en què s'imparteix