Competencies and objectives
Course context for academic year 2020-21
Componentes de los helados es una asignatura que ha de contribuir a adquirir competencias conceptuales y metodológicas relacionadas con la fuentes, recopilación, análisis e interpretación de la información existente y actualizada sobre la composición química de los helados.
Entre los distintos factores que contribuyen a la calidad de los helados se encuentran: la composición química de los alimentos empleados (tipo, características y proporciones de los componentes de los estos alimentos), el contenido de aire (denominado overrrun); los cristales de hielo y de las burbujas de aire (calidad estructural y de textura); y, la calidad y el contenido de aditivos empleados.
En la materia Componentes de los Helados se intentan asentar unas bases para que el maestro heladero comprenda la importancia de todos y cada uno de estos elementos en el producto que va a elaborar.
Course content (verified by ANECA in official undergraduate and Master’s degrees) for academic year 2020-21
EXPERTO EN ELABORACIÓN ARTESANAL DE HELADOS
General Competences
- CG2 : Conèixer i descriure totes les substàncies que integren un gelat i les característiques funcionals de les mateixes.
- CG5 : Obtenir les bases teòriques i l'habilitat necessària per a ajustar la composició bàsica (la fórmula) d'ingredients que constitueixen el Gelat.
Specific Competences
- CE10 : Manejar les bases de dades i taules de composició d'aliments.
- CE3 : Adquirir una base fonamental de la terminologia química, convenis i unitats aplicats a l'elaboració de gelats.
- CE4 : Identificar l'estructura i característiques de les principals classes de substàncies emprades en l'elaboració de gelats.
- CE6 : Identificar i classificar els aliments, productes alimentosos i ingredients alimentaris.
EXPERTO/A EN ELABORACIÓN ARTESANAL DE HELADOS
Conocimientos/Contenidos
- CON1 : Posseir i comprendre coneixements que aporten una base o oportunitat de ser originals en el desenvolupament i/o aplicació d'idees, sovint en un context d'investigació
- CON3 : Identificar les principals substàncies que integren un gelat i comprèn les seues característiques funcionals
- CON5 : Identificar i entendre els aspectes més rellevants del procés de formulació d'un gelat.
- CON7 : Reconèixer la terminologia química i convencions aplicades a l'elaboració de gelats.
Specific competences:>>Optional Module of Biomedicine
- HD1 : Que els estudiants sàpien comunicar les seues conclusions ¿i els coneixements i raons últimes que les sustenten¿ a públics especialitzats i no especialitzats d'una manera clara i sense ambigüitats.
- HD2 : Que els estudiants posseïsquen les habilitats d'aprenentatge que els permeten continuar estudiant d'una manera que haurà de ser en gran manera autodirigido o autònom.
- HD6 : Identificar i classificar, sobre la base de la seua composició, els aliments i additius emprats en l'elaboració de gelats.
- HD8 : Manejar i interpretar la informació de bases de dades, taules de composició d'aliments i fitxes tècniques.
Skills/Competences
- C1 : Que els estudiants sàpien aplicar els coneixements adquirits i la seua capacitat de resolució de problemes en entorns nous o poc coneguts dins de contextos més amplis (o multidisciplinaris) relacionats amb la seua àrea d'estudi
- C2 : Que els estudiants siguen capaços d'integrar coneixements i enfrontar-se a la complexitat de formular judicis a partir d'una informació que, sent incompleta o limitada, incloga reflexions sobre les responsabilitats socials i ètiques vinculades a l'aplicació dels seus coneixements i judicis.
Specific objectives stated by the academic staff for academic year 2020-21
No data
General
Code:
78100
Lecturer responsible:
MAESTRE PEREZ, SALVADOR ENRIQUE
Credits ECTS:
6,00
Theoretical credits:
2,40
Practical credits:
0,00
Distance-base hours:
3,60
Departments involved
-
Dept:
CHEMICAL ANALYSIS, NUTRITION AND FOOD SCIENCE
Area: NUTRITION AND FOOD SCIENCE
Theoretical credits: 1,8
Practical credits: 0
This Dept. is responsible for the course.
This Dept. is responsible for the final mark record.
Study programmes where this course is taught
-
EXPERTO EN ELABORACIÓN ARTESANAL DE HELADOS
Course type: COMPULSORY (Year: 1)