Competencies and objectives

 

Course context for academic year 2020-21

Componentes de los helados es una asignatura que ha de contribuir a adquirir competencias conceptuales y metodológicas relacionadas con la fuentes, recopilación, análisis e interpretación de la información existente y actualizada sobre la composición química de los helados.

Entre los distintos factores que contribuyen a la calidad de los helados se encuentran: la composición química de los alimentos empleados (tipo, características y proporciones de los componentes de los estos alimentos), el contenido de aire (denominado overrrun); los cristales de hielo y de las burbujas de aire (calidad estructural y de textura); y, la calidad y el contenido de aditivos empleados.

En la materia Componentes de los Helados se intentan asentar unas bases para que el maestro heladero comprenda la importancia de todos y cada uno de estos elementos en el producto que va a elaborar. 

 

 

Course content (verified by ANECA in official undergraduate and Master’s degrees) for academic year 2020-21

EXPERTO EN ELABORACIÓN ARTESANAL DE HELADOS

 

General Competences

  • CG2 : Conèixer i descriure totes les substàncies que integren un gelat i les característiques funcionals de les mateixes.
  • CG5 : Obtenir les bases teòriques i l'habilitat necessària per a ajustar la composició bàsica (la fórmula) d'ingredients que constitueixen el Gelat.

 

Specific Competences

  • CE10 : Manejar les bases de dades i taules de composició d'aliments.
  • CE3 : Adquirir una base fonamental de la terminologia química, convenis i unitats aplicats a l'elaboració de gelats.
  • CE4 : Identificar l'estructura i característiques de les principals classes de substàncies emprades en l'elaboració de gelats.
  • CE6 : Identificar i classificar els aliments, productes alimentosos i ingredients alimentaris.

 

EXPERTO/A EN ELABORACIÓN ARTESANAL DE HELADOS

 

Conocimientos/Contenidos

  • CON1 : Posseir i comprendre coneixements que aporten una base o oportunitat de ser originals en el desenvolupament i/o aplicació d'idees, sovint en un context d'investigació
  • CON3 : Identificar les principals substàncies que integren un gelat i comprèn les seues característiques funcionals
  • CON5 : Identificar i entendre els aspectes més rellevants del procés de formulació d'un gelat.
  • CON7 : Reconèixer la terminologia química i convencions aplicades a l'elaboració de gelats.

 

Specific competences:>>Optional Module of Biomedicine

  • HD1 : Que els estudiants sàpien comunicar les seues conclusions ¿i els coneixements i raons últimes que les sustenten¿ a públics especialitzats i no especialitzats d'una manera clara i sense ambigüitats.
  • HD2 : Que els estudiants posseïsquen les habilitats d'aprenentatge que els permeten continuar estudiant d'una manera que haurà de ser en gran manera autodirigido o autònom.
  • HD6 : Identificar i classificar, sobre la base de la seua composició, els aliments i additius emprats en l'elaboració de gelats.
  • HD8 : Manejar i interpretar la informació de bases de dades, taules de composició d'aliments i fitxes tècniques.

 

Skills/Competences

  • C1 : Que els estudiants sàpien aplicar els coneixements adquirits i la seua capacitat de resolució de problemes en entorns nous o poc coneguts dins de contextos més amplis (o multidisciplinaris) relacionats amb la seua àrea d'estudi
  • C2 : Que els estudiants siguen capaços d'integrar coneixements i enfrontar-se a la complexitat de formular judicis a partir d'una informació que, sent incompleta o limitada, incloga reflexions sobre les responsabilitats socials i ètiques vinculades a l'aplicació dels seus coneixements i judicis.

 

 

 

Specific objectives stated by the academic staff for academic year 2020-21

No data

 

 

General

Code: 78100
Lecturer responsible:
MAESTRE PEREZ, SALVADOR ENRIQUE
Credits ECTS: 6,00
Theoretical credits: 2,40
Practical credits: 0,00
Distance-base hours: 3,60

Departments involved

  • Dept: CHEMICAL ANALYSIS, NUTRITION AND FOOD SCIENCE
    Area: NUTRITION AND FOOD SCIENCE
    Theoretical credits: 1,8
    Practical credits: 0
    This Dept. is responsible for the course.
    This Dept. is responsible for the final mark record.

Study programmes where this course is taught