Competencies and objectives
Course context for academic year 2020-21
No data
Course competencies (verified by ANECA in official undergraduate and Master’s degrees) for academic year 2020-21
Transversal Competences
- CT1 : Read and understand texts in a foreign language.
- CT2 : Show computer and information system skills and abilities.
- CT3 : Show oral and written communication skills.
General Competences
- CG26 : Apply Food and Nutritional Sciences to dietary practice.
- CG31 : Take part in designing total diet studies.
- CG33 : Plan, implement and interpret the evaluation of the nutritional status of individuals and/or groups, both healthy (in all physiological situations) and ill.
- CG38 : Understand and use the terminology used in the health sciences field.
- CG39 : Interpret and integrate clinical, biochemical and pharmacological data in the nutritional assessment of the patient and his/her dietary-nutritional treatment.
- CG40 : Apply the foundations of clinical nutrition to diet therapy.
- CG41 : Plan, implant and evaluate therapeutic diets for individuals and/or groups.
- CG43 : Participate in the multidisciplinary team of a Hospital Nutrition Unit.
- CG44 : Understand the different techniques and products used for basic and advanced nutritional support.
- CG48 : Master the basic ITC tools used in the field of Food, Nutrition and Dietetics.
- CG51 : Be able to demonstrate the scientific principles underpinning the intervention of the dietetist-/nutritionist, with their professional activity conditional on the scientific evidence.
- CG55 : Design, intervene in and implement diet-nutrition education and diet-nutrition training programmes.
- CG57 : Acquire the capacity to take part in promotion, prevention and protection programmes focused on the community and public health.
Specific Competences
- E60 : Dissenyar planificar, i executar un programa d'educació dietètic-nutricional tant en individus sans com malalts, aplicant els mètodes de recuperació de la informació, les habilitats de comunicació i les tecnologies de la informació i comunicació d'una manera crítica i efectiu.
- E61 : Aplicar els coneixements de les Ciències dels aliments per a analitzar, en una situació real, les modificacions que pateixen els aliments i productes alimentosos, a conseqüència dels processos tecnològics, culinaris i dels sistemes de producció, elaboració, transformació i conservació, i que poden afectar la seua composició química, les seues propietats físic-químiques, el seu valor nutritiu, la seua biodisponibilitat i les seues característiques organolèptiques.
- E62 : Aplicar els coneixements de les Ciències de la Nutrició, la Dietètica i la Salut per a dissenyar i dur a terme, en una situació real, tant en individus sans com malalts, i tenint en compte les condicions inherents al cicle vital, el protocol d'avaluació dietètica de l'estat nutricional, la interpretació del diagnòstic nutricional, l'avaluació dels aspectes nutricionals d'una història clínica i el pla d'actuació dietètica.
- E63 : Aplicar els coneixements de l'Epidemiologia Nutricional, la Salut Pública i la Nutrició Comunitària per a dissenyar i planificar programes d'intervenció en alimentació i nutrició, que incorporen activitats de promoció de la salut i prevenció de trastorns i malalties relacionades amb la nutrició i els estils de vida.
- E64 : Dissenyar i planificar un protocol d'investigació en matèria sanitària, nutricional i dietètica, sent capaces de formular hipòtesis, arreplegar i interpretar la informació per a la resolució de problemes d'investigació, i adquirint capacitat per a l'anàlisi crítica del pensament científic.
Learning outcomes (Training objectives)
No data
Specific objectives stated by the academic staff for academic year 2020-21
No data
General
Code:
27557
Lecturer responsible:
Sospedra López, María Isabel
Credits ECTS:
6,00
Theoretical credits:
0,00
Practical credits:
0,60
Distance-base hours:
5,40
Departments involved
-
Dept:
AGROCHEMISTRY AND BIOCHEMISTRY
Area: BIOCHEMISTRY AND MOLECULAR BIOLOGY
Theoretical credits: 0
Practical credits: 0,02 -
Dept:
CONTEMPORARY HUMANITIES
Area: SOCIAL ANTHROPOLOGY
Theoretical credits: 0
Practical credits: 0,01 -
Dept:
PHYSICAL CHEMISTRY
Area: PHYSICAL CHEMISTRY
Theoretical credits: 0
Practical credits: 0,01 -
Dept:
PSYCHOLOGY OF HEALTH
Area: PERSONALITAT, AVALUACIO I TRACTAMENT PSICOLOGIC
Theoretical credits: 0
Practical credits: 0,02 -
Dept:
PSYCHOLOGY OF HEALTH
Area: BASIC PSCHOLOGY
Theoretical credits: 0
Practical credits: 0,01 -
Dept:
NURSING
Area: NURSING
Theoretical credits: 0
Practical credits: 0,15
This Dept. is responsible for the course.
This Dept. is responsible for the final mark record. -
Dept:
PHILOSOPHY OF LAW AND INTERNATIONAL PRIVATE LAW
Area: PHILOSOPHY OF LAW
Theoretical credits: 0
Practical credits: 0,02 -
Dept:
BIOTECHNOLOGY
Area: CELLULAR BIOLOGY
Theoretical credits: 0
Practical credits: 0,02 -
Dept:
PHYSIOLOGY, GENETICS AND MICROBIOLOGY
Area: PHYSIOLOGY
Theoretical credits: 0
Practical credits: 0,03 -
Dept:
PHYSIOLOGY, GENETICS AND MICROBIOLOGY
Area: MICROBIOLOGY
Theoretical credits: 0
Practical credits: 0,03 -
Dept:
CHEMICAL ANALYSIS, NUTRITION AND FOOD SCIENCE
Area: NUTRITION AND FOOD SCIENCE
Theoretical credits: 0
Practical credits: 0,06 -
Dept:
CHEMICAL ANALYSIS, NUTRITION AND FOOD SCIENCE
Area: ANALYTIC CHEMISTRY
Theoretical credits: 0
Practical credits: 0,03 -
Dept:
COMMUNITY NURSING, PREVENTATIVE MEDICINE AND PUBLIC HEALTH
Area: NURSING
Theoretical credits: 0
Practical credits: 0,06 -
Dept:
COMMUNITY NURSING, PREVENTATIVE MEDICINE AND PUBLIC HEALTH
Area: HISTORY OF SCIENCE
Theoretical credits: 0
Practical credits: 0,04 -
Dept:
COMMUNITY NURSING, PREVENTATIVE MEDICINE AND PUBLIC HEALTH
Area: PREVENTATIVE MEDICINE AND PUBLIC HEALTH
Theoretical credits: 0
Practical credits: 0,04 -
Dept:
SOCIOLOGY II
Area: SOCIOLOGY
Theoretical credits: 0
Practical credits: 0,01 -
Dept:
OPTICS, PHARMACOLOGY AND ANATOMY
Area: HUMAN ANATOMY AND EMBRIOLOGY
Theoretical credits: 0
Practical credits: 0,03 -
Dept:
SOCIOLOGIA I
Area: SOCIOLOGY
Theoretical credits: 0
Practical credits: 0,01
Study programmes where this course is taught
-
UNDERGRADUATE DEGREE IN HUMAN NUTRITION AND DIETETICS
Course type: END OF DEGREE WORK (Year: 4)