Competencies and objectives
Course context for academic year 2020-21
Esta guía docente se impartirá en el curso académico 2021-2020
Es una asignatura instrumental relacionada con el uso de las Tecnología de la Información y la Comunicación (TIC), la investigación científica para la generación de conocimiento y la implementación de este conocimiento en la práctica de la nutrición humana y dietética.
Course competencies (verified by ANECA in official undergraduate and Master’s degrees) for academic year 2020-21
Transversal Competences
- CT1 : Read and understand texts in a foreign language.
- CT2 : Show computer and information system skills and abilities.
- CT3 : Show oral and written communication skills.
General Competences
- CG51 : Be able to demonstrate the scientific principles underpinning the intervention of the dietetist-/nutritionist, with their professional activity conditional on the scientific evidence.
Specific Competences
- E13 : Understand, evaluate critically and know how to use sources of information related to nutrition, diet, lifestyles and health care factors.
- E14 : Capacity to write reports and complete records involved in the professional work of a Dietetist-Nutritionist.
- E52 : Adquirir la formació bàsica per a l'activitat investigadora sent capaces de formular hipòtesis, arreplegar i interpretar la informació per a la resolució de problemes seguint el mètode científic, i comprenent la importància i les limitacions del pensament científic en matèria sanitària i nutricional. Comprendre i utilitzar la terminologia emprada en ciències de la salut.
- E53 : Conèixer i intervenir en el disseny, realització i validació d'estudis epidemiològics nutricionals, així com participar en la planificació, anàlisi i avaluació de programes d'intervenció en alimentació en alimentació i nutrició en diferents àmbits.
- E54 : Collaborate with the implantation of quality systems.
- E55 : Understand health care information systems.
Learning outcomes (Training objectives)
No data
Specific objectives stated by the academic staff for academic year 2020-21
No data
General
Code:
27556
Lecturer responsible:
Orts Cortés, María Isabel
Credits ECTS:
6,00
Theoretical credits:
1,80
Practical credits:
0,60
Distance-base hours:
3,60
Departments involved
-
Dept:
NURSING
Area: NURSING
Theoretical credits: 1,8
Practical credits: 0,6
This Dept. is responsible for the course.
This Dept. is responsible for the final mark record. -
Dept:
COMMUNITY NURSING, PREVENTATIVE MEDICINE AND PUBLIC HEALTH
Area: NURSING
Theoretical credits: 0
Practical credits: 0
Study programmes where this course is taught
-
UNDERGRADUATE DEGREE IN HUMAN NUTRITION AND DIETETICS
Course type: COMPULSORY (Year: 4)