Competències i objectius

 

Context de l'assignatura per al curs 2020-21

Las prácticas externas son fundamentales para que los estudiantes entren en contacto con el mundo laboral en el que van a desrrollar su futuro profesional. Los estudiantes realizan 5 Practica a lo largo de la titulación. Este se situa en segundo curso y es el segundo al que se enfrentan los estudiantes

 

 

Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials) per al curs 2020-21

Competències transversals

  • CT1 : Llegir i comprendre textos en un idioma estranger
  • CT2 : Demostrar destreses i habilitats en informàtica i sistemes informacionales
  • CT3 : Demostrar habilitats en comunicació oral i escrita

 

Competències generals

  • CG1 : Ser capaç de treballar en equip i d'organitzar i planificar activitats en l'àmbit de les empreses del sector gastronòmic
  • CG3 : Resoldre tasques o realitzar treballs professionals en l'àmbit gastronòmic en el temps assignat per a açò, mantenint la qualitat del resultat.
  • CG4 : Ser capaç de realitzar les aproximacions requerides amb l'objecte de reduir un problema de l'àmbit d'estudi fins a un nivell manejable.
  • CG7 : Saber aplicar els coneixements adquirits en l'àmbit d'estudi al món professional de la gastronomia, contribuint al desenvolupament dels Drets Humans, dels principis democràtics, dels principis d'igualtat de gènere, de solidaritat, de protecció del medi ambient i de foment de la cultura de la pau.

 

Competències Específiques

  • CE19 : Conèixer els factors fonamentals que condicionen el correcte funcionament dels restaurants així com la rellevància de la imatge de la sala
  • CE7 : Comprendre i analitzar críticament el caràcter dinàmic i evolutiu dels fenòmens culinari i gastronòmic en la societat actual, així com conèixer les últimes tendències en gastronomia

 

 

 

Resultats d'aprenentatge (Objectius formatius)

  • Familiaritzar-se amb la preparació d'ingredients i les tècniques bàsiques de cocció d'aliments salats.

Aplicar les tècniques de cocció a tot tipus d'aliments.

Familiaritzar-se amb el treball quotidià en gestió d'esdeveniments.

Aprendre l'ús de les eines, a més de tenir la destresa i les habilitats necessàries per a aconseguir la satisfacció dels clients.

Familiaritzar-se amb els llenguatges visuals, els identificadors visuals i la seua aplicació en el restaurant.

Conèixer la importància que el servei, el tracte directe amb els clients, l'educació i el comportament del personal té en aquest sector.

Familiaritzar-se amb la preparació d'ingredients i la cocció d'aliments dolços.

Preparacions dolces de diferents tipus, pastisseria i postres dolces casolanes.

  • Familiaritzar-se amb les principals preparacions culinàries de l'alta cuina mediterrània i la cuina tradicional alacantina.

Identificar els ingredients i les preparacions culinàries bàsiques de la cuina alacantina.

Aprendre i aplicar les noves tècniques culinàries de l'alta cuina mediterrània.

Disseny de menús característics de la cuina alacantina.

  • Conèixer tots els aspectes legals que cal complir per a muntar una empresa de gastronomia.

 

 

Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2020-21

A. Familiarizarse con la preparación de ingredientes y las técnicas de cocción de alimentos salados básicas.
Aplicar las técnicas de cocción a todo tipo de alimentos.
B. Familiarizarse con el trabajo cotidiano en gestión de eventos.
Aprender la utilización de las diferentes herramientas, la destreza y las habilidades necesarias para alcanzar la satisfacción de los clientes.
Familiarizarse con los lenguajes visuales, los identificadores visuales y su aplicación en el ámbito del restaurante.
Conocer la importancia que el servicio, el trato directo con los clientes, la educación y el comportamiento del personal tiene en este sector.
C. Familiarizarse con la preparación de ingredientes y la cocción de alimentos dulces.
Preparaciones dulces de diferentes tipos, pastelería y postres dulces caseros.
D. Familiarizarse con las principales preparaciones culinarias de la alta cocina mediterránea y la cocina tradicional alicantina.
Identificar los ingredientes y preparaciones culinarias básicas de la cocina alicantina.
Aprender y aplicar las nuevas técnicas culinarias de la alta cocina mediterránea.
Diseño de menús característicos de la cocina alicantina.
E. Conocer todos los aspectos legales que hay que cumplir para montar una empresa de gastronomía

 

 

Dades generals

Codi: 21737
Professor/a responsable:
JORDA GUIJARRO, JUANA DOLORES
Crèdits ECTS: 6,00
Crèdits teòrics: 0,00
Crèdits pràctics: 0,60
Càrrega no presencial: 5,40

Departaments amb docència

  • Dep.: AGROQUIMICA I BIOQUIMICA
    Àrea: EDAFOLOGIA I QUÍMICA AGRÍCOLA
    Crèdits teòrics: 0
    Crèdits pràctics: 0,6
    Aquest departament és responsable de l'assignatura.
    Aquest dep. és responsable de l'acta.

Estudis en què s'imparteix