Competencies and objectives

 

Course context for academic year 2019-20

En un curso dedicado a profesionales que van a elaborar y estar en contacto con helados es imprescindible adquirir los conocimientos, destrezas y actitudes necesarias para aplicar, en su puesto de trabajo, un correcto comportamiento y las técnicas adecuadas de higieney sanidad alimentaria en la manipulación de estos productos, para impedir su contaminación y prevenir posibles alteraciones alimentarias.

Los helados son, por su caracter nutritivo, productos fácilmente contaminables, pudiendo multilplicarse en ellos una gran cantidad de microorganismos. En principio seria lógico pensar que los riesgos microbiológicos son bajos debido a que estos alimentos se conservan a temperaturas bajas, sin embargo, hay que tener en cuenta que son muy sensibles a las fluctuaciones de temperatura y a las contaminaciones cruzadas con todos los utensilios con los que se manejan.

 

 

Course content (verified by ANECA in official undergraduate and Master’s degrees) for academic year 2019-20

EXPERTO EN ELABORACIÓN ARTESANAL DE HELADOS

 

General Competences

  • CG4 : Conèixer els aspectes higiènics que cal controlar durant el procés d'elaboració de gelats.
  • CG7 : Saber elaborar productes de qualitat amb diverses característiques, usant per a açò la maquinària i els ingredients habitualment presents en un obrador.

 

Specific Competences

  • CE11 : Elaborar, aplicar, avaluar i mantenir pràctiques adequades d'higiene, seguretat alimentària i sistemes de control de riscos, aplicant la legislació vigent.

 

EXPERTO/A EN ELABORACIÓN ARTESANAL DE HELADOS

 

Conocimientos/Contenidos

  • CON1 : Posseir i comprendre coneixements que aporten una base o oportunitat de ser originals en el desenvolupament i/o aplicació d'idees, sovint en un context d'investigació
  • CON4 : Conèixer els aspectes higiènics que cal controlar durant el procés d'elaboració de gelats.

 

Specific competences:>>Optional Module of Biomedicine

  • HD1 : Que els estudiants sàpien comunicar les seues conclusions ¿i els coneixements i raons últimes que les sustenten¿ a públics especialitzats i no especialitzats d'una manera clara i sense ambigüitats.
  • HD2 : Que els estudiants posseïsquen les habilitats d'aprenentatge que els permeten continuar estudiant d'una manera que haurà de ser en gran manera autodirigido o autònom.
  • HD4 : Planificar i organitzar el procés d'elaboració i emmagatzematge dels gelats, tenint en compte els ingredients i la maquinària requerida.
  • HD9 : Elaborar, aplicar, i mantenir pràctiques adequades d'higiene, seguretat alimentària i sistemes de control de riscos a l'elaboració de gelats

 

Skills/Competences

  • C1 : Que els estudiants sàpien aplicar els coneixements adquirits i la seua capacitat de resolució de problemes en entorns nous o poc coneguts dins de contextos més amplis (o multidisciplinaris) relacionats amb la seua àrea d'estudi
  • C2 : Que els estudiants siguen capaços d'integrar coneixements i enfrontar-se a la complexitat de formular judicis a partir d'una informació que, sent incompleta o limitada, incloga reflexions sobre les responsabilitats socials i ètiques vinculades a l'aplicació dels seus coneixements i judicis.

 

 

 

Specific objectives stated by the academic staff for academic year 2019-20

No data

 

 

General

Code: 78105
Lecturer responsible:
MAESTRE PEREZ, SALVADOR ENRIQUE
Credits ECTS: 1,00
Theoretical credits: 0,40
Practical credits: 0,00
Distance-base hours: 0,60

Departments involved

  • Dept: CHEMICAL ANALYSIS, NUTRITION AND FOOD SCIENCE
    Area: NUTRITION AND FOOD SCIENCE
    Theoretical credits: 0,3
    Practical credits: 0
    This Dept. is responsible for the course.
    This Dept. is responsible for the final mark record.

Study programmes where this course is taught