Competencies and objectives

 

Course context for academic year 2019-20

El helado es un producto complejo y delicado formado por una mezcla equilibrada de componentes sometidos a un largo y cuidadoso proceso de elaboración.

EL proceso de elaboración artesanal de helados requiere un minucioso conocimiento en la composición de cada uno de los ingredientes para así obtener helados equilibrados de calidad y características organolépticas excepcionales

 

 

Course content (verified by ANECA in official undergraduate and Master’s degrees) for academic year 2019-20

EXPERTO EN ELABORACIÓN ARTESANAL DE HELADOS

 

General Competences

  • CG2 : Conèixer i descriure totes les substàncies que integren un gelat i les característiques funcionals de les mateixes.
  • CG5 : Obtenir les bases teòriques i l'habilitat necessària per a ajustar la composició bàsica (la fórmula) d'ingredients que constitueixen el Gelat.

 

Specific Competences

  • CE10 : Manejar les bases de dades i taules de composició d'aliments.
  • CE8 : Aprendre el procés de formulació de gelats.

 

EXPERTO/A EN ELABORACIÓN ARTESANAL DE HELADOS

 

Conocimientos/Contenidos

  • CON1 : Posseir i comprendre coneixements que aporten una base o oportunitat de ser originals en el desenvolupament i/o aplicació d'idees, sovint en un context d'investigació
  • CON3 : Identificar les principals substàncies que integren un gelat i comprèn les seues característiques funcionals
  • CON5 : Identificar i entendre els aspectes més rellevants del procés de formulació d'un gelat.

 

Specific competences:>>Optional Module of Biomedicine

  • HD1 : Que els estudiants sàpien comunicar les seues conclusions ¿i els coneixements i raons últimes que les sustenten¿ a públics especialitzats i no especialitzats d'una manera clara i sense ambigüitats.
  • HD2 : Que els estudiants posseïsquen les habilitats d'aprenentatge que els permeten continuar estudiant d'una manera que haurà de ser en gran manera autodirigido o autònom.
  • HD7 : Formular gelats tenint en compte diferents variables com a estabilitat, característiques sensorials, cost o salut.
  • HD8 : Manejar i interpretar la informació de bases de dades, taules de composició d'aliments i fitxes tècniques.

 

Skills/Competences

  • C1 : Que els estudiants sàpien aplicar els coneixements adquirits i la seua capacitat de resolució de problemes en entorns nous o poc coneguts dins de contextos més amplis (o multidisciplinaris) relacionats amb la seua àrea d'estudi
  • C2 : Que els estudiants siguen capaços d'integrar coneixements i enfrontar-se a la complexitat de formular judicis a partir d'una informació que, sent incompleta o limitada, incloga reflexions sobre les responsabilitats socials i ètiques vinculades a l'aplicació dels seus coneixements i judicis.

 

 

 

Specific objectives stated by the academic staff for academic year 2019-20

No data

 

 

General

Code: 78103
Lecturer responsible:
MORA PASTOR, JUAN
Credits ECTS: 2,50
Theoretical credits: 0,00
Practical credits: 1,00
Distance-base hours: 1,50

Departments involved

  • Dept: CHEMICAL ANALYSIS, NUTRITION AND FOOD SCIENCE
    Area: ANALYTIC CHEMISTRY
    Theoretical credits: 0,1
    Practical credits: 0,35
    This Dept. is responsible for the course.
    This Dept. is responsible for the final mark record.

Study programmes where this course is taught