Competencies and objectives

 

Course context for academic year 2019-20

La preparación de helados, tanto sea a nivel artesano como industrial, implica una serie de operaciones que conduzcan de los ingredientes al producto final. No cabe duda que estas operaciones deben ser consideradas en función del volumen de producto a preparar. Siendo el helado un alimento perecedero y que debe ser sometido a una serie de procesos para aumentar su vida útil, la cantidad de producto a conservar se convierte en un parámetro decisivo a la hora de planificar el sistema completo de procesado.
No es sencillo encontrar referencias que hablen de forma específica del helado artesano, o producido en cantidades relativamente pequeñas, a la hora de estudiar los procesos que comprenden su producción, mezclado y distribución. Sin embargo, existen gran cantidad de referencias, tanto a nivel de publicaciones como de recursos tecnológicos en red, que definen dichos procesos a nivel industrial. En el presente bloque se ha buscado dar una visión a los alumnos de la información existente para este tipo de procesos, de forma que sean capaces de cumplir un doble objetivo. Por una parte el que se conozcan los procesos y técnicas que se emplean en la fabricación de helados a nivel industrial, y por otra que los artesanos heladeros sean capaces, por reducción de las escalas propuestas, de implementar algunos de estos procesos en su propia producción al aprovechar el conocimiento generado en las grandes estructuras productoras de helado.

 

 

Course content (verified by ANECA in official undergraduate and Master’s degrees) for academic year 2019-20

EXPERTO EN ELABORACIÓN ARTESANAL DE HELADOS

 

General Competences

  • CG6 : Conèixer la maquinària diversa que podem trobar en un obrador.
  • CG7 : Saber elaborar productes de qualitat amb diverses característiques, usant per a açò la maquinària i els ingredients habitualment presents en un obrador.

 

Specific Competences

  • CG9 : Desenvolupar en la pràctica les formulacions plantejades teòricament.

 

EXPERTO/A EN ELABORACIÓN ARTESANAL DE HELADOS

 

Conocimientos/Contenidos

  • CON1 : Posseir i comprendre coneixements que aporten una base o oportunitat de ser originals en el desenvolupament i/o aplicació d'idees, sovint en un context d'investigació
  • CON6 : Conèixer la maquinària que s'utilitza en un obrador i les seues característiques més rellevants.

 

Specific competences:>>Optional Module of Biomedicine

  • HD1 : Que els estudiants sàpien comunicar les seues conclusions ¿i els coneixements i raons últimes que les sustenten¿ a públics especialitzats i no especialitzats d'una manera clara i sense ambigüitats.
  • HD2 : Que els estudiants posseïsquen les habilitats d'aprenentatge que els permeten continuar estudiant d'una manera que haurà de ser en gran manera autodirigido o autònom.
  • HD4 : Planificar i organitzar el procés d'elaboració i emmagatzematge dels gelats, tenint en compte els ingredients i la maquinària requerida.

 

Skills/Competences

  • C1 : Que els estudiants sàpien aplicar els coneixements adquirits i la seua capacitat de resolució de problemes en entorns nous o poc coneguts dins de contextos més amplis (o multidisciplinaris) relacionats amb la seua àrea d'estudi
  • C2 : Que els estudiants siguen capaços d'integrar coneixements i enfrontar-se a la complexitat de formular judicis a partir d'una informació que, sent incompleta o limitada, incloga reflexions sobre les responsabilitats socials i ètiques vinculades a l'aplicació dels seus coneixements i judicis.
  • C4 : Desenvolupar nous productes en funció de les noves tendències.

 

 

 

Specific objectives stated by the academic staff for academic year 2019-20

No data

 

 

General

Code: 78102
Lecturer responsible:
JIMENEZ MIGALLON, ALFONSO
Credits ECTS: 1,50
Theoretical credits: 0,60
Practical credits: 0,00
Distance-base hours: 0,90

Departments involved

  • Dept: CHEMICAL ANALYSIS, NUTRITION AND FOOD SCIENCE
    Area: ANALYTIC CHEMISTRY
    Theoretical credits: 0,45
    Practical credits: 0
    This Dept. is responsible for the course.
    This Dept. is responsible for the final mark record.

Study programmes where this course is taught