Competencies and objectives
Course context for academic year 2019-20
No data
Course competencies (verified by ANECA in official undergraduate and Master’s degrees) for academic year 2019-20
Transversal Competences
- CT1 : Read and understand texts in a foreign language.
- CT2 : Show computer and information system skills and abilities.
- CT3 : Show oral and written communication skills.
General Competences
- CG16 : Understand the microbiology, parasitology and toxicology of foodstuffs.
- CG18 : Develop, apply, evaluate and maintain appropriate hygiene, food safety and risk control system practices, applying all legislation in force.
- CG20 : Collaborate with the implantation of quality systems.
- CG21 : Evaluate, monitor and manage food chain traceability factors.
- CG23 : Provide scientific and technical advice on food products and their development. Evaluate compliance with said advice.
- CG24 : Participate in business teams dealing with social marketing, advertising and health statements.
- CG25 : Collaborate with consumer protection in the framework of food safety.
Specific Competences
- E116 : Conèixer els sistemes d'anàlisis de perills i punts de control crítics en les indústries de restauració i alimentària.
- E118 : Conèixer els mètodes de detecció en aliments de microorganismes i els seus productes.
- E120 : Saber prendre mostres representatives d'un aliment.
- E124 : Conèixer les característiques dels nous productes alimentaris.
- E43 : Adquirir les habilitats pertinents per a treballar en equip com a unitat en les quals s'estructura de forma uni o multidisciplinària els professionals i altre personal, relacionats amb l'avaluació diagnòstica i tractaments en Dietètica i Nutrició.
- E45 : Conèixer que canals de comunicació interna o externa, han d'implantar-se en tota organització perquè el Servei de Nutrició aconseguisca l'objectiu que tots els professionals coneguen els seus projectes.
- E46 : Conèixer els sistemes d'Acreditació d'implantació de Circuits de Qualitat.
- E47 : Diferenciar entre Qualitat Real i Qualitat Percebuda.
Learning outcomes (Training objectives)
No data
Specific objectives stated by the academic staff for academic year 2019-20
No data
General
Code:
27552
Lecturer responsible:
Cardenal Milan, Óscar
Credits ECTS:
6,00
Theoretical credits:
1,60
Practical credits:
0,80
Distance-base hours:
3,60
Departments involved
-
Dept:
PHYSIOLOGY, GENETICS AND MICROBIOLOGY
Area: MICROBIOLOGY
Theoretical credits: 1,6
Practical credits: 0,8
This Dept. is responsible for the course.
This Dept. is responsible for the final mark record.
Study programmes where this course is taught
-
UNDERGRADUATE DEGREE IN HUMAN NUTRITION AND DIETETICS
Course type: COMPULSORY (Year: 3)