Competencies and objectives

 

Course context for academic year 2019-20

No data

 

 

Course competencies (verified by ANECA in official undergraduate and Master’s degrees) for academic year 2019-20

Transversal Competences

  • CT1 : Read and understand texts in a foreign language.
  • CT2 : Show computer and information system skills and abilities.
  • CT3 : Show oral and written communication skills.

 

General Competences

  • CG16 : Understand the microbiology, parasitology and toxicology of foodstuffs.
  • CG18 : Develop, apply, evaluate and maintain appropriate hygiene, food safety and risk control system practices, applying all legislation in force.
  • CG20 : Collaborate with the implantation of quality systems.
  • CG21 : Evaluate, monitor and manage food chain traceability factors.
  • CG23 : Provide scientific and technical advice on food products and their development. Evaluate compliance with said advice.
  • CG24 : Participate in business teams dealing with social marketing, advertising and health statements.
  • CG25 : Collaborate with consumer protection in the framework of food safety.

 

Specific Competences

  • E116 : Conèixer els sistemes d'anàlisis de perills i punts de control crítics en les indústries de restauració i alimentària.
  • E118 : Conèixer els mètodes de detecció en aliments de microorganismes i els seus productes.
  • E120 : Saber prendre mostres representatives d'un aliment.
  • E124 : Conèixer les característiques dels nous productes alimentaris.
  • E43 : Adquirir les habilitats pertinents per a treballar en equip com a unitat en les quals s'estructura de forma uni o multidisciplinària els professionals i altre personal, relacionats amb l'avaluació diagnòstica i tractaments en Dietètica i Nutrició.
  • E45 : Conèixer que canals de comunicació interna o externa, han d'implantar-se en tota organització perquè el Servei de Nutrició aconseguisca l'objectiu que tots els professionals coneguen els seus projectes.
  • E46 : Conèixer els sistemes d'Acreditació d'implantació de Circuits de Qualitat.
  • E47 : Diferenciar entre Qualitat Real i Qualitat Percebuda.

 

 

 

Learning outcomes (Training objectives)

No data

 

 

Specific objectives stated by the academic staff for academic year 2019-20

No data

 

 

General

Code: 27552
Lecturer responsible:
Cardenal Milan, Óscar
Credits ECTS: 6,00
Theoretical credits: 1,60
Practical credits: 0,80
Distance-base hours: 3,60

Departments involved

  • Dept: PHYSIOLOGY, GENETICS AND MICROBIOLOGY
    Area: MICROBIOLOGY
    Theoretical credits: 1,6
    Practical credits: 0,8
    This Dept. is responsible for the course.
    This Dept. is responsible for the final mark record.

Study programmes where this course is taught