Competències i objectius
Context de l'assignatura per al curs 2019-20
La asignatura se imparte en el segundo semestre del primer curso. Se trata pues de una de las primeras asignaturas de carácter científico-técnico que abordará el alumnado.
Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials) per al curs 2019-20
Competències transversals
- CT1 : Llegir i comprendre textos en un idioma estranger
 - CT2 : Demostrar destreses i habilitats en informàtica i sistemes informacionales
 - CT3 : Demostrar habilitats en comunicació oral i escrita
 
Competències generals
- CG2 : Mostrar capacitat de síntesi i raonament crític en l'anàlisi dels entorns gastronòmics i culinaris.
 - CG3 : Resoldre tasques o realitzar treballs professionals en l'àmbit gastronòmic en el temps assignat per a açò, mantenint la qualitat del resultat.
 - CG4 : Ser capaç de realitzar les aproximacions requerides amb l'objecte de reduir un problema de l'àmbit d'estudi fins a un nivell manejable.
 - CG5 : Aprendre el suficient maneig de l'instrumental científic i tècnic directament relacionat amb els sectors alimentaris i gastronòmics.
 
Competències Específiques
- CE33 : Conèixer els requisits de les instal·lacions necessàries per al procés gastronòmic i les seues condicions òptimes de manteniment
 - CE6 : Conèixer i saber utilitzar l'instrumental i els sistemes de conservació, emmagatzematge i envasat de productes alimentaris i les possibles modificacions en les propietats finals del producte
 
Resultats d'aprenentatge (Objectius formatius)
Conèixer i valorar críticament els processos bàsics i la maquinària específica de transformació d'aliments per calor. Conèixer les operacions bàsiques i instal·lacions d'enginyeria aplicables a aliments. Entendre l'efecte de les diverses tècniques des d'un punt de vista científic. Ser conscient de les necessitats energètiques, d'espai i de temps que cal emprar en funció de l'ús.
Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2019-20
Conocer y valorar críticamente los distintos procesos básicos, con su maquinaria específica, de transformación de alimentos por calor.
Conocer las distintas operaciones básicas de ingeniería aplicables a alimentos y sus instalaciones.
Entender el efecto de las distintas técnicas desde un punto de vista científico.
Ser consciente de las necesidades energéticas, de espacio a necesitar y tiempo a emplear en función del uso.
Dades generals
        Codi:
        21705
        
        Professor/a responsable:
            Molto Berenguer, Julia
        
        
            
                Crèdits ECTS:
6,00                
            
            
                Crèdits teòrics:
1,80                
                Crèdits pràctics:
0,60                
                Càrrega no presencial:
3,60            
        
    
Departaments amb docència
- 
                        Dep.:
Enginyeria Química                        
Àrea: ENGINYERIA QUIMICA
Crèdits teòrics: 1,8
Crèdits pràctics: 0,6
Aquest departament és responsable de l'assignatura.
Aquest dep. és responsable de l'acta. 
Estudis en què s'imparteix
- 
                                    
                                        GRAU EN GASTRONOMIA I ARTS CULINÀRIES
                                    
                                    
Tipus d'assignatura: OBLIGATÒRIA (Curs: 1)
 

