Competències i objectius
Context de l'assignatura per al curs 2018-19
Sense dades
Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials) per al curs 2018-19
Competències transversals
- CT1 : Llegir i comprendre textos en un idioma estranger
- CT2 : Demostrar destreses i habilitats en informàtica i sistemes informacionales
- CT3 : Demostrar habilitats en comunicació oral i escrita
Competències generals
- CG1 : Ser capaç de treballar en equip i d'organitzar i planificar activitats en l'àmbit de les empreses del sector gastronòmic
- CG3 : Resoldre tasques o realitzar treballs professionals en l'àmbit gastronòmic en el temps assignat per a açò, mantenint la qualitat del resultat.
- CG4 : Ser capaç de realitzar les aproximacions requerides amb l'objecte de reduir un problema de l'àmbit d'estudi fins a un nivell manejable.
- CG7 : Saber aplicar els coneixements adquirits en l'àmbit d'estudi al món professional de la gastronomia, contribuint al desenvolupament dels Drets Humans, dels principis democràtics, dels principis d'igualtat de gènere, de solidaritat, de protecció del medi ambient i de foment de la cultura de la pau.
Competències Específiques
- CE27 : Conèixer els productes d'origen animal, vegetal i derivats, així com els sistemes de producció i saber seleccionar-los en funció de l'aplicació gastronòmica a desenvolupar
- CE28 : Conèixer i utilitzar les matèries primeres utilitzades en cuina mediterrània atenent a les seues característiques organolèptiques, nutricionals, de qualitat i possibilitats d'intervenció en les ofertes gastronòmiques
- CE5 : Conèixer i saber aplicar les tècniques culinàries tradicionals i d'avantguarda, així com saber manejar l'instrumental necessari
Resultats d'aprenentatge (Objectius formatius)
- Familiaritzar-se amb la preparació d'ingredients i les tècniques bàsiques de cocció d'aliments salats.
Aplicar les tècniques de cocció a tot tipus d'aliments.
Familiaritzar-se amb el treball quotidià en gestió d'esdeveniments.
Aprendre la utilització de les eines, a més de tenir la destresa i les habilitats necessàries per a aconseguir la satisfacció dels clients.
Familiaritzar-se amb els llenguatges visuals, els identificadors visuals i la seua aplicació al restaurant.
Conèixer la importància que el servei, el tracte directe amb els clients, l'educació i el comportament del personal té en aquest sector.
Familiaritzar-se amb la preparació d'ingredients i la cocció d'aliments dolços.
Preparacions dolces de diferents tipus, pastisseria i postres dolces casolanes.
Familiaritzar-se amb les principals preparacions culinàries de l'alta cuina mediterrània i la cuina tradicional alacantina.
Identificar els ingredients i preparacions culinàries bàsiques de la cuina alacantina.
Aprendre i aplicar les noves tècniques culinàries de l'alta cuina mediterrània.
Disseny de menús característics de la cuina alacantina.
Conèixer tots els aspectes legals que cal complir per a muntar una empresa de gastronomia.
Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2018-19
Sense dades
Dades generals
Codi:
21736
Professor/a responsable:
JORDA GUIJARRO, JUANA DOLORES
Crèdits ECTS:
6,00
Crèdits teòrics:
0,00
Crèdits pràctics:
0,60
Càrrega no presencial:
5,40
Departaments amb docència
-
Dep.:
AGROQUIMICA I BIOQUIMICA
Àrea: EDAFOLOGIA I QUIMICA AGRICOLA
Crèdits teòrics: 0
Crèdits pràctics: 0,03
Aquest departament és responsable de l'assignatura.
Aquest dep. és responsable de l'acta. -
Dep.:
CIENCIES AMBIENTALS I RECURSOS NATURALS
Àrea: BOTANICA
Crèdits teòrics: 0
Crèdits pràctics: 0,02 -
Dep.:
ORGANITZACIO D'EMPRESES
Àrea: ORGANITZACIO D'EMPRESES
Crèdits teòrics: 0
Crèdits pràctics: 0,05 -
Dep.:
GEOGRAFIA HUMANA
Àrea: GEOGRAFIA HUMANA
Crèdits teòrics: 0
Crèdits pràctics: 0,02 -
Dep.:
HUMANITATS CONTEMPORANIES
Àrea: ANTROPOLOGIA SOCIAL
Crèdits teòrics: 0
Crèdits pràctics: 0,02 -
Dep.:
QUIMICA FISICA
Àrea: QUIMICA FISICA
Crèdits teòrics: 0
Crèdits pràctics: 0,01 -
Dep.:
PSICOLOGIA DE LA SALUT
Àrea: PERSONALITAT, AVALUACIO I TRACTAMENT PSICOLOGIC
Crèdits teòrics: 0
Crèdits pràctics: 0,03 -
Dep.:
INFERMERIA
Àrea: INFERMERIA
Crèdits teòrics: 0
Crèdits pràctics: 0,05 -
Dep.:
ANALISI ECONOMICA APLICADA
Àrea: ECONOMIA APLICADA
Crèdits teòrics: 0
Crèdits pràctics: 0,03 -
Dep.:
QUIMICA ORGANICA
Àrea: QUIMICA ORGANICA
Crèdits teòrics: 0
Crèdits pràctics: 0,01 -
Dep.:
ENGINYERIA QUIMICA
Àrea: ENGINYERIA QUIMICA
Crèdits teòrics: 0
Crèdits pràctics: 0,02 -
Dep.:
DRET MERCANTIL I DRET PROCESSAL
Àrea: DRET MERCANTIL
Crèdits teòrics: 0
Crèdits pràctics: 0,02 -
Dep.:
FISIOLOGIA, GENETICA I MICROBILOGIA
Àrea: MICROBIOLOGIA
Crèdits teòrics: 0
Crèdits pràctics: 0,03 -
Dep.:
QUIMICA ANALITICA, NUTRICIO I BROMATOLO
Àrea: NUTRICIO I BROMATOLOGIA
Crèdits teòrics: 0
Crèdits pràctics: 0,12 -
Dep.:
INF. COMUNITARIA, MED. PREV. I SALUT PUB
Àrea: INFERMERIA
Crèdits teòrics: 0
Crèdits pràctics: 0,01 -
Dep.:
INF. COMUNITARIA, MED. PREV. I SALUT PUB
Àrea: MEDICINA PREVENTIVA I SALUT PUBLICA
Crèdits teòrics: 0
Crèdits pràctics: 0,01 -
Dep.:
CIENCIES DEL MAR I BIOLOGIA APLICADA
Àrea: ZOOLOGIA
Crèdits teòrics: 0
Crèdits pràctics: 0,03 -
Dep.:
ANAL.GEOGRAF. REGIONAL I GEOGRAF. FISICA
Àrea: ANALISI GEOGRAFICA REGIONAL
Crèdits teòrics: 0
Crèdits pràctics: 0,03 -
Dep.:
COMUNICACIO I PSICOLOGIA SOCIAL
Àrea: COMUNICACIO AUDIOVISUAL I PUBLICITAT
Crèdits teòrics: 0
Crèdits pràctics: 0,03 -
Dep.:
MÀRQUETING
Àrea: COMERCIALITZACIO I INVESTIGACIO DE MERCATS
Crèdits teòrics: 0
Crèdits pràctics: 0,02
Estudis en què s'imparteix
-
GRAU EN GASTRONOMIA I ARTS CULINÀRIES
Tipus d'assignatura: OBLIGATÒRIA (Curs: 2)