Competències i objectius

 

Context de l'assignatura per al curs 2018-19

Sense dades

 

 

Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials) per al curs 2018-19

Competències transversals

  • CT1 : Llegir i comprendre textos en un idioma estranger
  • CT2 : Demostrar destreses i habilitats en informàtica i sistemes informacionales
  • CT3 : Demostrar habilitats en comunicació oral i escrita

 

Competències generals

  • CG1 : Ser capaç de treballar en equip i d'organitzar i planificar activitats en l'àmbit de les empreses del sector gastronòmic
  • CG3 : Resoldre tasques o realitzar treballs professionals en l'àmbit gastronòmic en el temps assignat per a açò, mantenint la qualitat del resultat.
  • CG4 : Ser capaç de realitzar les aproximacions requerides amb l'objecte de reduir un problema de l'àmbit d'estudi fins a un nivell manejable.
  • CG7 : Saber aplicar els coneixements adquirits en l'àmbit d'estudi al món professional de la gastronomia, contribuint al desenvolupament dels Drets Humans, dels principis democràtics, dels principis d'igualtat de gènere, de solidaritat, de protecció del medi ambient i de foment de la cultura de la pau.

 

Competències Específiques

  • CE27 : Conèixer els productes d'origen animal, vegetal i derivats, així com els sistemes de producció i saber seleccionar-los en funció de l'aplicació gastronòmica a desenvolupar
  • CE28 : Conèixer i utilitzar les matèries primeres utilitzades en cuina mediterrània atenent a les seues característiques organolèptiques, nutricionals, de qualitat i possibilitats d'intervenció en les ofertes gastronòmiques
  • CE5 : Conèixer i saber aplicar les tècniques culinàries tradicionals i d'avantguarda, així com saber manejar l'instrumental necessari

 

 

 

Resultats d'aprenentatge (Objectius formatius)

  • Familiaritzar-se amb la preparació d'ingredients i les tècniques bàsiques de cocció d'aliments salats.

Aplicar les tècniques de cocció a tot tipus d'aliments.

Familiaritzar-se amb el treball quotidià en gestió d'esdeveniments.

Aprendre la utilització de les eines, a més de tenir la destresa i les habilitats necessàries per a aconseguir la satisfacció dels clients.

Familiaritzar-se amb els llenguatges visuals, els identificadors visuals i la seua aplicació al restaurant.

Conèixer la importància que el servei, el tracte directe amb els clients, l'educació i el comportament del personal té en aquest sector.

Familiaritzar-se amb la preparació d'ingredients i la cocció d'aliments dolços.

Preparacions dolces de diferents tipus, pastisseria i postres dolces casolanes.

Familiaritzar-se amb les principals preparacions culinàries de l'alta cuina mediterrània i la cuina tradicional alacantina.

Identificar els ingredients i preparacions culinàries bàsiques de la cuina alacantina.

Aprendre i aplicar les noves tècniques culinàries de l'alta cuina mediterrània.

Disseny de menús característics de la cuina alacantina.

Conèixer tots els aspectes legals que cal complir per a muntar una empresa de gastronomia.

 

 

Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2018-19

Sense dades

 

 

Dades generals

Codi: 21736
Professor/a responsable:
JORDA GUIJARRO, JUANA DOLORES
Crèdits ECTS: 6,00
Crèdits teòrics: 0,00
Crèdits pràctics: 0,60
Càrrega no presencial: 5,40

Departaments amb docència

  • Dep.: AGROQUIMICA I BIOQUIMICA
    Àrea: EDAFOLOGIA I QUIMICA AGRICOLA
    Crèdits teòrics: 0
    Crèdits pràctics: 0,03
    Aquest departament és responsable de l'assignatura.
    Aquest dep. és responsable de l'acta.
  • Dep.: CIENCIES AMBIENTALS I RECURSOS NATURALS
    Àrea: BOTANICA
    Crèdits teòrics: 0
    Crèdits pràctics: 0,02
  • Dep.: ORGANITZACIO D'EMPRESES
    Àrea: ORGANITZACIO D'EMPRESES
    Crèdits teòrics: 0
    Crèdits pràctics: 0,05
  • Dep.: GEOGRAFIA HUMANA
    Àrea: GEOGRAFIA HUMANA
    Crèdits teòrics: 0
    Crèdits pràctics: 0,02
  • Dep.: HUMANITATS CONTEMPORANIES
    Àrea: ANTROPOLOGIA SOCIAL
    Crèdits teòrics: 0
    Crèdits pràctics: 0,02
  • Dep.: QUIMICA FISICA
    Àrea: QUIMICA FISICA
    Crèdits teòrics: 0
    Crèdits pràctics: 0,01
  • Dep.: PSICOLOGIA DE LA SALUT
    Àrea: PERSONALITAT, AVALUACIO I TRACTAMENT PSICOLOGIC
    Crèdits teòrics: 0
    Crèdits pràctics: 0,03
  • Dep.: INFERMERIA
    Àrea: INFERMERIA
    Crèdits teòrics: 0
    Crèdits pràctics: 0,05
  • Dep.: ANALISI ECONOMICA APLICADA
    Àrea: ECONOMIA APLICADA
    Crèdits teòrics: 0
    Crèdits pràctics: 0,03
  • Dep.: QUIMICA ORGANICA
    Àrea: QUIMICA ORGANICA
    Crèdits teòrics: 0
    Crèdits pràctics: 0,01
  • Dep.: ENGINYERIA QUIMICA
    Àrea: ENGINYERIA QUIMICA
    Crèdits teòrics: 0
    Crèdits pràctics: 0,02
  • Dep.: DRET MERCANTIL I DRET PROCESSAL
    Àrea: DRET MERCANTIL
    Crèdits teòrics: 0
    Crèdits pràctics: 0,02
  • Dep.: FISIOLOGIA, GENETICA I MICROBILOGIA
    Àrea: MICROBIOLOGIA
    Crèdits teòrics: 0
    Crèdits pràctics: 0,03
  • Dep.: QUIMICA ANALITICA, NUTRICIO I BROMATOLO
    Àrea: NUTRICIO I BROMATOLOGIA
    Crèdits teòrics: 0
    Crèdits pràctics: 0,12
  • Dep.: INF. COMUNITARIA, MED. PREV. I SALUT PUB
    Àrea: INFERMERIA
    Crèdits teòrics: 0
    Crèdits pràctics: 0,01
  • Dep.: INF. COMUNITARIA, MED. PREV. I SALUT PUB
    Àrea: MEDICINA PREVENTIVA I SALUT PUBLICA
    Crèdits teòrics: 0
    Crèdits pràctics: 0,01
  • Dep.: CIENCIES DEL MAR I BIOLOGIA APLICADA
    Àrea: ZOOLOGIA
    Crèdits teòrics: 0
    Crèdits pràctics: 0,03
  • Dep.: ANAL.GEOGRAF. REGIONAL I GEOGRAF. FISICA
    Àrea: ANALISI GEOGRAFICA REGIONAL
    Crèdits teòrics: 0
    Crèdits pràctics: 0,03
  • Dep.: COMUNICACIO I PSICOLOGIA SOCIAL
    Àrea: COMUNICACIO AUDIOVISUAL I PUBLICITAT
    Crèdits teòrics: 0
    Crèdits pràctics: 0,03
  • Dep.: MÀRQUETING
    Àrea: COMERCIALITZACIO I INVESTIGACIO DE MERCATS
    Crèdits teòrics: 0
    Crèdits pràctics: 0,02

Estudis en què s'imparteix