Competències i objectius
Context de l'assignatura per al curs 2015-16
El programa de la asignatura ha sido diseñado recogiendo los aspectos más destacables del grado en Nutrición Humena y Dietética relativos a la salud y la asistencia sanitaria, así como las funciones básicas del profesional nutricionista. Pretende dotar al alumno de las técnicas de cuantificación de utilidad para el desarrollo y comprensión de otras materias del plan de estudios, crear en el alumno las aptitudes y habilidades para afrontar de forma crítica, reflexiva y científica el volumen de información cuantitativa y situaciones de incertidumbre de su ámbito de trabajo, y ofrecer un soporte metodológico para que el alumno acometa los nuevos avances científicos.
Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials) per al curs 2015-16
Competències específiques (CE)
- E20 : Basar les intervencions dels professionals de les ciències de la salut en l'evidència científica i en els mitjans disponibles.
- E21 : Establir mecanismes d'avaluació, considerant els aspectes científic, tècnic i de qualitat.
- E22 : Conèixer els sistemes d'informació sanitària.
- E23 : Aplicar els mètodes i procediments necessaris en el seu àmbit per a identificar els problemes de salut.
- E24 : Plantejar la seqüència global per a l'estudi quantitatiu i estadístic de l'estat nutricional i de salut d'una població.
- E25 : Analitzar les dades estadístiques referides a estudis poblacionals.
- E26 : Utilitzar els recursos informàtics per a l'anàlisi de qüestionaris i altres eines d'avaluació de l'estat nutricional i de salut d'una població.
- E27 : Interpretar i comunicar els resultats dels estudis nutricionals.
Competències transversals específiques de titulació:>>competències en un idioma estranger
- CT1 : Llegir i comprendre textos en un idioma estranger.
Competències transversals específiques de titulació:>>competències informàtiques i informacionals
- CT2 : Demostrar destreses i habilitats en informàtica i sistemes informacionals.
Competències transversals específiques de titulació:>>competències en comunicació oral i escrita
- CT3 : Demostrar habilitats en comunicació oral i escrita.
Competències generals del títol (CG):>>Mòdul de formació bàsica
- 3 : Conèixer l'estadística aplicada a ciències de la salut.
Resultats d'aprenentatge (Objectius formatius)
- Desenvolupar coneixements i habilitats per a l'anàlisi estadística bàsica de dades.
- Desenvolupar coneixements i habilitats per a l'anàlisi de dades a través d'ordinador personal.
- Desenvolupar coneixements i habilitats per a interpretar i comunicar resultats estadístics del seu àmbit.
Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2015-16
Objetivos formativos
Desarrollar conocimientos y habilidades para el análisis estadístico básico de datos.
Desarrollar conocimientos y habilidades para el análisis de datos a través de ordenador personal.
Desarrollar conocimientos y habilidades para la interpretación y comunicación de resultados estadísticos de su ámbito.
Dades generals
Codi:
27509
Professor/a responsable:
Caballero Pérez, Pablo
Crèdits ECTS:
6,00
Crèdits teòrics:
1,00
Crèdits pràctics:
1,40
Càrrega no presencial:
3,60
Departaments amb docència
-
Dep.:
INF. COMUNITARIA, MED. PREV. I SALUT PUB
Àrea: INFERMERIA
Crèdits teòrics: 1
Crèdits pràctics: 1,4
Aquest departament és responsable de l'assignatura.
Aquest dep. és responsable de l'acta.
Estudis en què s'imparteix
-
GRAU EN NUTRICIÓ HUMANA I DIETÈTICA
Tipus d'assignatura: BÀSICA (Curs: 1)