Competències i objectius

 

Context de l'assignatura per al curs 2010-11

Sense dades

 

 

Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials) per al curs 2010-11

Competències generals del títol (CG)

  • CG2 : Adquirir habilitats en TIC (tecnologies de la informació i comunicació) aplicades als estudis de la diversitat biològica i biologia de la conservació, i gestionar adequadament la informació obtinguda.
  • CG3 : Desenvolupar la capacitat d'anàlisi, síntesi i raonament crític aplicats a observacions i dades experimentals.
  • CG5 : Introduir la conservació com un objectiu en els projectes d'investigació sobre diversitat biològica.
  • CG6 : Adquirir una preocupació permanent per la qualitat i el medi ambient i la conservació de la diversitat biològica.

 

Competències específiques:>>de coneixement

  • CEc2 : Conèixer els diferents nivells d'estudi de la biodiversitat, amb una visió integradora des del nivell funcional dels organismes a la seua organització en sistemes.
  • CEc3 : Comprendre i interpretar la diversitat dels éssers vius en el medi, així com el seu origen, evolució i comportament.
  • CEc4 : Adquirir un coneixement avançat dels principis filogenètics i biogeogràfics que regeixen la classificació dels éssers vius.
  • CEc5 : Conèixer i aplicar mètodes d'anàlisi de la biodiversitat i adquirir una formació adequada per a validar models a partir de dades experimentals.

 

Competències específiques:>>d'habilitat

  • CEh1 : Aplicar conceptes, principis i teories relacionades amb les àrees de la biologia de la conservació i estudis sobre la diversitat biològica.
  • CEh5 : Adquirir les habilitats necessàries per a elaborar textos científics a partir de dades experimentals i bibliogràfiques.
  • CEh6 : Saber identificar, analitzar i catalogar la diversitat biològica.

 

 

 

Resultats d'aprenentatge (Objectius formatius)

Es pretén que els alumnes adquirisquen una visió general dels canvis experimentats per la taxonomia i sistemàtica biològiques des dels seus orígens, amb Aristòtil i Linnée, fins a la situació actual derivada de les aportacions de la biologia molecular i el desenvolupament de la informàtica. Així mateix, s'abordarà l'aplicació pràctica dels principals mètodes i eines per a la resolució de problemes d'índole taxonòmica i per a la reconstrucció i interpretació de filogènies en diferents nivells taxonòmics.

Finalment, es discutiran les aplicacions de les anàlisis filogenètiques en estudis evolutius, biogeográficos i de conservació biològica.

 

 

Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2010-11

Se pretende que los alumnos adquieran una visión general de los cambios experimentados por la taxonomía y sistemática biológicas desde sus orígenes, con Aristóteles y Linneo, hasta la situación actual derivada de las aportaciones de la biología molecular y el desarrollo de la informática. Así mismo, se abordará la aplicación práctica de los principales métodos y herramientas para la resolución de problemas de índole taxonómica y para la reconstrucción e interpretación de filogenias en distintos niveles taxonómicos.

Finalmente, se discutirán las aplicaciones de los análisis filogenéticos en estudios evolutivos, biogeográficos y de conservación biológica.

 

 

Dades generals

Codi: 35402
Professor/a responsable:
MICO BALAGUER, ESTEFANIA
Crèdits ECTS: 4,00
Crèdits teòrics: 0,80
Crèdits pràctics: 0,80
Càrrega no presencial: 2,40

Departaments amb docència

  • Dep.: CIENCIES AMBIENTALS I RECURSOS NATURALS
    Àrea: BOTANICA
    Crèdits teòrics: 0,4
    Crèdits pràctics: 0,4
  • Dep.: CIENCIES AMBIENTALS I RECURSOS NATURALS
    Àrea: ZOOLOGIA
    Crèdits teòrics: 0,4
    Crèdits pràctics: 0,4
    Aquest departament és responsable de l'assignatura.
    Aquest dep. és responsable de l'acta.

Estudis en què s'imparteix