Competències i objectius
Context de l'assignatura per al curs 2010-11
La asignatura se ocupará del análisis del concepto de conocimiento, tal y como se entiende en la tradición filosófica occidental, de cara a comprender, fundamentalmente, el debate contemporáneo en torno al mismo. Un debate que se plantea en los términos de una superación hermenéutica de la denominada ¿teoría del conocimiento¿ o ¿epistemología¿ y que tiene una serie de implicaciones éticas que han de ser objeto de una evaluación crítica. Para ello, será necesario repasar la historia de esta disciplina y analizar las condiciones que le impone el actual desarrollo de un contexto de comunicación virtual
Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials) per al curs 2010-11
Competències generals del títol (CG)
- 3) : Comprendre i fer ús de la complementarietat metodològica, les seues convergències i possibilitats combinatòries com a procediment natural que permeta dur a terme una investigació humanística ben fonamentada.
Competències específiques (CE)
- 1. : Conèixer i definir de manera precisa els diferents mètodes propis de la investigació en ciències humanes, així com la repercussió ètica que poden tenir.
- 3. : Observar i explicar la contigüitat, pressuposició i relació entre diversos mètodes o entitats culturals comparables entre si.
- 4. : Exposar els grans moments històrics del pensament metodològic humanístic i les seues institucions científiques i acadèmiques.
- 5. : Determinar objectes concrets d'investigació cientificohumanística, o d'utilitat aplicativa, i la seua possibilitat de constitució més correcta, així com la seua adscripció preferent a una o diverses metodologies o procediments.
Resultats d'aprenentatge (Objectius formatius)
- Descriure i analitzar els diferents tipus de coneixement (científic, filosòfic, mític, religiós…).
- Comparar les pretensions (i límits) del mètode de les ciències naturals amb les pròpies de les ciències humanes i socials.
- Descriure i analitzar la història del coneixement a Occident.
- Conèixer el debat contemporani sobre la teoria del coneixement i les condicions que imposa el desenvolupament d'un context de comunicació virtual.
- Comprendre i analitzar les implicacions ètiques d'aquest debat.
- Avaluar críticament els diferents valores socioculturals associats al programa de superació de l'epistemologia i al contraprograma de rehabilitació de l'epistemologia.
- Aplicar els coneixements adquirits i la seua capacitat de resolució de problemes en entorns nous o multidisciplinaris i metodologitzats en contextos virtuals.
Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2010-11
Sense dades
Dades generals
Codi:
11947
Professor/a responsable:
Nájera Pérez, Elena
Crèdits ECTS:
3,00
Crèdits teòrics:
1,20
Crèdits pràctics:
0,00
Càrrega no presencial:
1,80
Departaments amb docència
-
Dep.:
HUMANITATS CONTEMPORANIES
Àrea: FILOSOFIA
Crèdits teòrics: 1,2
Crèdits pràctics: 0
Aquest departament és responsable de l'assignatura.
Aquest dep. és responsable de l'acta.
Estudis en què s'imparteix
-
MÀSTER UNIVERSITARI EN METODOLOGIES HUMANÍSTIQUES EN L'ERA DIGITAL
Tipus d'assignatura: OBLIGATÒRIA (Curs: 1)