Competències i objectius
Context de l'assignatura per al curs 2010-11
Se trata de estudiar el concepto clásico de argumentación en el nuevo contexto de las tecnologías de la Información y la Comunicación (TICs) digitalizadas. Se tratará la argumentación en una doble vertiente: por una parte, la argumentación discursiva, en su formato lingüístico, bajo los criterios lógico-sintácticos tradicionales de argumentaciones válidas y falaces, con especial interés en los argumentos filosóficos más conocidas (ontológico, antinomias, paradojas...). Por otra, la argumentación perceptiva, un tipo de argumentación propio de la época de las tecnologías visuales, asociadas a la publicidad, bajo criterios semánticos y espaciales.
Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials) per al curs 2010-11
Competències específiques (CE)
- 2. : Descriure i analitzar amb tot el rigor exigible els principis i tècniques fonamentals dels mètodes esmentats.
- 3. : Observar i explicar la contigüitat, pressuposició i relació entre diversos mètodes o entitats culturals comparables entre si.
- 5. : Determinar objectes concrets d'investigació cientificohumanística, o d'utilitat aplicativa, i la seua possibilitat de constitució més correcta, així com la seua adscripció preferent a una o diverses metodologies o procediments.
Resultats d'aprenentatge (Objectius formatius)
Competències disciplinàries i acadèmiques
L'alumne del màster serà capaç de discriminar en un text —periòdic, novel·la, televisió...—els tipus d'arguments que explícita o, com és més habitual, apareixen implícitament difuminats entre descripcions, narracions, diàlegs, monòlegs, imatges, etc. A partir del seu reconeixement podran exercitar ells mateixos argumentacions tant de manera aïllada —exemples—, com integrada en discursos més amplis –petites narracions...
Competències professionals
Ser capaç tant dels arguments com de saber respondre amb propietat als arguments dels possibles antagonistes.
Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2010-11
COMPETENCIAS Y RESULTADOS DEL APRENDIZAJE QUE EL ESTUDIANTE ADQUIERE CON DICHA MATERIA
a) El/la alumno/a del Máster será capaz de discriminar en un texto —periódico, novela, televisión...—los diferentes tipos de argumentos que explícita o, como es más habitual, implícitamente aparecen difuminados entre descripciones, narraciones, diálogos, monólogos, imágenes, etc. A partir de su reconocimiento podrán ejercitar ellos mismos argumentaciones tanto de manera aislada — ejemplos—, como integrada en discursos más amplios –pequeñas narraciones...—
.
b)
Ser capaz tanto de emplear los argumentos como de saber responder con propiedad a los argumentos de los posibles antagonistas.
Dades generals
Codi:
11938
Professor/a responsable:
PEREZ HERRANZ, FERNANDO MIGUEL
Crèdits ECTS:
2,00
Crèdits teòrics:
0,80
Crèdits pràctics:
0,00
Càrrega no presencial:
1,20
Departaments amb docència
-
Dep.:
HUMANITATS CONTEMPORANIES
Àrea: FILOSOFIA
Crèdits teòrics: 0,8
Crèdits pràctics: 0
Aquest departament és responsable de l'assignatura.
Aquest dep. és responsable de l'acta.
Estudis en què s'imparteix
-
MÀSTER UNIVERSITARI EN METODOLOGIES HUMANÍSTIQUES EN L'ERA DIGITAL
Tipus d'assignatura: OBLIGATÒRIA (Curs: 1)