Plan de estudios

Universidad de Alicante. Página principal
Plan de estudios: EXPERT/A EN TURISME GASTRONÒMIC SOSTENIBLE Y DESENVOLUPAMENT LOCAL
Saltar idiomas
Español | Valencià | English
Saltar iconos
Saltar cabecera
Universidad de Alicante. Página principal
Ficha del estudio

EXPERT/A EN TURISME GASTRONÒMIC SOSTENIBLE Y DESENVOLUPAMENT LOCAL

Codi:
 9395

Crèdits:
 20
 
Data de publicació:
 26/01/2023

Titol:
 Estudis Propis
 
Preu:
 60
 Crèdits en 1a matrícula
 

RAMA

Sin Validez

PLA

EXPERT/A EN TURISME GASTRONÒMIC SOSTENIBLE Y DESENVOLUPAMENT LOCAL

TIPÚS DE ENSENYAMENT

Presencial

IDIOMES EN ELS QUALS S'IMPARTEIX

Castellà

CENTRES ON S'IMPARTEIX

Centre de Formació Contínua (ContinUA)

ESTUDI IMPARTIT CONJUNTAMENT AMB

Solament s'imparteix en aquesta universitat

DATES D'EXAMEN

Accedisca al llistat de dates d'examen per a aquesta titulació.

PLA D'ESTUDIS OFERIT

 

Llegenda: No ofertadaSense docencia
UNICO

COMPETÈNCIES


Coneiximents/Continguts

  • CON2:Conèixer les diferents formes de producció agroalimentària de proximitat i el seu paper en l'oferta gastronòmica.
  • CON3:Conèixer i comprendre les figures protecció i qualitat agroalimentària per a preservar la identitat local.
  • CON4:Conèixer els factors econòmics i socioculturals que condicionen el turisme gastronòmic.
  • CON5:Conèixer les característiques i expectatives del turista gastronòmic.
  • CON6:Conèixer els aspectes bàsics vinculats a la comercialització del turisme gastronòmic.
  • CON7:Conèixer els objectius de desenvolupament sostenible i els impactes de les activitats turístiques vinculades a la gastronomia
  • CON1:Posseir i comprendre coneixements que aporten una base o oportunitat de ser originals en el desenvolupament i/o aplicació d'idees, sovint en un context d'investigació

Habilitats/Destreses

  • HD5:Planificar i organitzar el treball per a guanyar en eficàcia i eficiència.
  • HD6:Gestionar, analitzar i sintetitzar informació disponible procedent de múltiples fonts.
  • HD7:Mostrar una actitud sistemàtica de cura i precisió en el treball.
  • HD8:Manifestar en tot moment un compromís ètic amb la sostenibilitat.
  • HD1:Que els estudiants sàpien aplicar els coneixements adquirits i la seua capacitat de resolució de problemes en entorns nous o poc coneguts dins de contextos més amplis (o multidisciplinaris) relacionats amb la seua àrea d'estudi
  • HD2:Que els estudiants siguen capaços d'integrar coneixements i enfrontar-se a la complexitat de formular judicis a partir d'una informació que, sent incompleta o limitada, incloga reflexions sobre les responsabilitats socials i ètiques vinculades a l'aplicació dels seus coneixements i judicis.
  • HD3:Que els estudiants sàpien comunicar les seues conclusions ¿i els coneixements i raons últimes que les sustenten¿ a públics especialitzats i no especialitzats d'una manera clara i sense ambigüitats.
  • HD4:Que els estudiants posseïsquen les habilitats d'aprenentatge que els permeten continuar estudiant d'una manera que haurà de ser en gran manera autodirigido o autònom.

Capacitats/Competències

  • C1:Analitzar i interpretar el territori com un sistema complex, interrelacionat i interdependent.
  • C2:Comprendre l'aportació de la gastronomia al patrimoni cultural immaterial d'un territori.
  • C3:Reconèixer els recursos endògens disponibles en un territori que afavoreixen el turisme gastronòmic.
  • C4:Identificar als diferents agents implicats en el turisme gastronòmic.
  • C5:Col·laborar en el disseny de productes turístics locals vinculats a la gastronomia.
  • C6:Col·laborar en processos de planificació de turisme gastronòmic sostenible i desenvolupament local

 

L'Expert en Turisme Gastronòmic Sostenible i Desenvolupament Local consta de 20 crèdits distribuïts de la següent forma:

 

   Tipus d´Asignatures      Crèdits  
Obligatòries (OB)       20
TOTAL CRÈDITS       20

Cada crèdit ECTS computa 25 hores de càrrega de treball de l'estudiant.

En l'apartat "Pla d'Estudis" del menú lateral es pot consultar la informació sobre cadascuna de les assignatures que integren el pla d'estudis.

Després de superar el total de crèdits s'obté ´l´estudi de formació Permanent  d'EXPERT/A EN TURISME GASTRONÒMIC SOSTENIBLE I DESENVOLUPAMENT LOCAL.


          REQUISITS D'ACCÉS

Per accedir als Estudis de Formació Permanent es requereix:

  • Estar en possessió d'un títol universitari oficial.
  • També podran accedir els qui els reste superar el TFG (treball de fi de grau) i un màxim de 9 crèdits per a obtenir la titulació de Grau.


 DIRIGIT A

  • Professionals titulats universitaris del desenvolupament local.
  • Professionals titulats universitaris del sector turístic.
  • Persones titulades universitàries relacionades amb el turisme.

 CRITERIS DE ADMISIÓ


Per a estudiants estrangers procedents de països no hispanoparlants, serà necessari acreditar un nivell C1 d'Español o superior.

La selecció de l'alumnat es realitzarà prioritzant l'ordre de preinscripció.

L'alumnat amb experiència professional però que no reunisca els requisits acadèmics d'accés només podrà accedir mitjançant una prova especial d'accés, que comportarà el pagament de les taxes que per a l'efecte es determinen. Aquesta prova queda condicionada a la seua aprovació pel Vicerectorat d'Estudis, Qualitat i Llengües.


PREINSCRIPCIÓ I MATRICULACIÓ


La preinscripció es realitza en la secretaria administrativa de l'estudi, en els terminis que per a cada curs acadèmic establisca la direcció d'estudis.

Una vegada realitzada la preinscripció i després de l'aplicació dels criteris d'admissió, els qui siguen admesos rebran un correu electrònic amb les instruccions per a realitzar la matrícula.


TAXES


La informació completa sobre les taxes administratives a satisfer per a cada curs acadèmic es pot consultar en la pàgina:

 
https://cfp.ua.es/va/taxes.html

 

L´Expert/a en Turisme Gastronòmic Sostenible i Desenvolupament Social és un estudi de formació permanent de la Universitat d'Alacant.

La legislació vigent permet que les universitats, fent ús de la seua autonomia, puguen impartir ensenyaments conduents a l'obtenció d'altres títols diferents als títols oficials de Grau, Màster i Doctorat.

Els Estudis de Formació Permanent estan regulats per la següent normativa:

- REIAL DECRET 822/2021, de 28 de setembre, pel qual estableix l'organització dels ensenyaments universitaris i del procediment d'assegurament de la qualitat

- Normativa d'Ensenyaments Propis de la Universitat d'Alacant (BOUA 27/01/2023)

Més informació sobre normativa:

https://cfp.ua.es/va/normativa.html

Saltar pie
Servicio de informática
Saltar estándares