Plan de estudios

Universidad de Alicante. Página principal
Plan de estudios: EXPERT EN TURISME GASTRONÒMIC SOSTENIBLE I DESENVOLUPAMENT LOCAL
Saltar idiomas
Español | Valencià | English
Saltar iconos
Saltar cabecera
Universidad de Alicante. Página principal
Ficha del estudio

EXPERT EN TURISME GASTRONÒMIC SOSTENIBLE I DESENVOLUPAMENT LOCAL

Codi:
 9350

Crèdits:
 20
 
Data de publicació:
 20/12/2021

Titol:
 Estudis Propis
 
Preu:
 60
 Crèdits en 1a matrícula
 

RAMA

Sense definir

PLA

EXPERT EN TURISME GASTRONÒMIC SOSTENIBLE I DESENVOLUPAMENT LOCAL

TIPÚS DE ENSENYAMENT

Presencial

IDIOMES EN ELS QUALS S'IMPARTEIX

Castellà

CENTRES ON S'IMPARTEIX

Centre de Formació Contínua (ContinUA)

ESTUDI IMPARTIT CONJUNTAMENT AMB

Solament s'imparteix en aquesta universitat

DATES D'EXAMEN

Accedisca al llistat de dates d'examen per a aquesta titulació.

PLA D'ESTUDIS OFERIT

 

Llegenda: No ofertadaSense docencia
ÚNICO

El turisme gastronòmic s'està convertint en una oportunitat per a dinamitzar àrees rurals i desestacionalizar el turisme tradicional, al mateix temps que contribueix a definir la imatge d'una destinació turística i li permet diferenciar-se de la competència.
Aquest títol ofereix la possibilitat d'obtenir els coneixements i capacitats necessàries a les persones que vulguen iniciar-se en aquesta activitat o que desitgen incorporar-se a iniciatives públiques o privades que impulsen el turisme gastronòmic sostenible a escala local o comarcal.

 

COMPETÈNCIES


Competències generals

  • CG1:Capacitat d'organització i planificació.
  • CG2:Capacitat per a la gestió, anàlisi i síntesi de la informació.
  • CG3:Capacitat d'aprenentatge autònom i d'adaptació a noves situacions.
  • CG4:Capacitat d'aplicar els coneixements a la pràctica.
  • CG5:Actitud sistemàtica de cura i precisió en el treball.
  • CG6:Capacitat per a de comunicar-se de manera oral o per escrit de manera clara i adequada al context.
  • CG7:Compromís ètic amb la sostenibilitat.

Competències Específiques

  • CE1:Capacitat per a analitzar i interpretar el territori com un sistema complex, interrelacionat i interdependent.
  • CE2:Conèixer les diferents formes de producció agroalimentària de proximitat i el seu paper en l'oferta gastronòmica.
  • CE3:Conèixer i comprendre les figures protecció i qualitat agroalimentària per a preservar la identitat local.
  • CE4:Conèixer els factors econòmics i socioculturals que condicionen el turisme gastronòmic.
  • CE5:Comprendre l'aportació de la gastronomia al patrimoni cultural immaterial d'un territori.
  • CE6:Capacitat per a reconèixer els recursos endògens disponibles en un territori que afavoreixen el turisme gastronòmic.
  • CE7:Capacitat per a identificar als diferents agents implicats en el turisme gastronòmic.
  • CE8:Conèixer les característiques i expectatives del turista gastronòmic.
  • CE9:Capacitat per a col·laborar en el disseny de productes turístics locals vinculats a la gastronomia.
  • CE10:Conèixer els aspectes bàsics vinculats a la comercialització del turisme gastronòmic.
  • CE11:Conèixer els objectius de desenvolupament sostenible i els impactes de les activitats turístiques vinculades a la gastronomia.
  • CE12:Capacitat per a col·laborar en processos de planificació de turisme gastronòmic sostenible i desenvolupament local

L'Expert en Turisme Gastronòmic Sostenible i Desenvolupament Local consta de 20 crèdits distribuïts de la següent forma:

 

   Tipus d´Asignatures      Crèdits  
Obligatòries (OB)       20
TOTAL CRÈDITS       20

Cada crèdit ECTS computa 25 hores de càrrega de treball de l'estudiant.

En l'apartat "Pla d'Estudis" del menú lateral es pot consultar la informació sobre cadascuna de les assignatures que integren el pla d'estudis.

Després de superar el total de crèdits s'obté el títol propi d'EXPERT EN TURISME GASTRONÒMIC SOSTENIBLE I DESENVOLUPAMENT LOCAL.

 

 

 


REQUISITS D'ACCÉS

Amb caràcter general, per a accedir als ensenyaments conduents a l'obtenció del títol propi d'Expert es requereix:

Estar en possessió d'un títol oficial d'Educació Superior (Diplomat, Enginyer Tècnic, Arquitecte Tècnic, Llicenciat, Enginyer, Arquitecte, Grau, Màster, Doctor).

També podran accedir els qui estiguen cursant un títol oficial d'educació superior i li resten menys de 18 crèdits per a la seua obtenció.

Complir els requisits d'accés a estudis universitaris oficials en l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES).

DIRIGIT A

Persones interessades a emprendre projectes en l'àmbit del turisme gastronòmic.

Professionals del desenvolupament local.

Professionals del sector turístic.

Responsables de polítiques de dinamització turística.

Persones diplomades de titulacions de cicle mitjà o superior vinculades a les activitats turístiques.

Persones diplomades o cursant titulacions universitàries relacionades amb el turisme.

CRITERIS D'ADMISSIÓ

Poden ser admeses aquelles persones que reunisquen un dels següents requisits acadèmics:

a) No estar en possessió d'un títol oficial d'Educació Superior però reunir els requisits d'accés a estudis universitaris oficials en l'Espai Europeu d'Educació Superior.

b) Estar cursant un títol oficial d'Educació Superior.

c) Estar en possessió d'un títol oficial d'Educació Superior.


Per a estudiants estrangers procedents de països no hispanoparlants, serà necessari acreditar un nivell C1 d'Español o superior.

La selecció de l'alumnat es realitzarà prioritzant l'ordre de preinscripció.

L'alumnat amb experiència professional però que no reunisca els requisits acadèmics d'accés només podrà accedir mitjançant una prova especial d'accés, que comportarà el pagament de les taxes que per a l'efecte es determinen. Aquesta prova queda condicionada a la seua aprovació pel Vicerectorat d'Estudis, Qualitat i Llengües.


PREINSCRIPCIÓ I MATRICULACIÓ

La preinscripció es realitza en la secretaria administrativa de l'estudi, en els terminis que per a cada curs acadèmic establisca la direcció d'estudis (veure dades de contacte en l'apartat "+info" del menú lateral).

Una vegada realitzada la preinscripció i després de l'aplicació dels criteris d'admissió, els qui siguen admesos rebran un correu electrònic amb les instruccions per a realitzar la matrícula.


TAXES

La informació completa sobre les taxes administratives a satisfer per a cada curs acadèmic es pot consultar en la pàgina:

http://web.ua.es/es/continua/tasas.html

L'Expert en Turisme Gastronòmic Sostenible i Desenvolupament Local és un títol propi de la Universitat d'Alacant.

La legislació vigent permet que les universitats, fent ús de la seua autonomia, puguen impartir ensenyaments conduents a l'obtenció d'altres títols diferents als títols oficials de Grau, Màster i Doctorat:

- Disposició addicional onzena del Reial decret 1393/2007, de 29 d'octubre, pel qual s'estableix l'ordenació dels ensenyaments universitaris oficials (Boletín Oficial del Estado de 30 d'octubre de 2007).

- Normativa de la Universitat d'Alacant sobre ensenyaments propis de postgrau i especialització (Aprovat pel Consell de Govern el 14 d'abril de 2014 (BOUA 15 d'abril de 2014). Aquesta Normativa arreplega llas recomanacions realitzades pel Consell de la Unió Europea conduents a l'espai europeu de formació permanent (Resolució del Consell de 27 de juny de 2002 sobre l'educació permanent (DOTZE 2002/C163/01).

Mes informació sobre normativa:

http://web.ua.es/es/continua/normativa.html

INFORMACIÓ DE CONTACTE

Centre de Gastronomia del Mediterrani (Gasterra)

Peretó Rovira, Alexandre

(+34) 610 48 89 91

gasterra@ua.es


ORGANITZADORS ACADÈMICS

FACULTAT DE CIÈNCIES


DIRECCIÓ ACADÈMICA

Director d'estudis:

Salvador Palazón Ferrando

palazon@ua.es

Coordinador d'estudis:

Xavier Amat Montesinos

xavier.amat@ua.es

Saltar pie
Servicio de informática
Saltar estándares