Sense definir
MÀSTER EN GUIA TURÍSTIC I INTERPRETACIÓ DEL PATRIMONI
Sense definir
Castellà
CENTRE DE FORMACIÓ PERMANENT
Solament s'imparteix en aquesta universitat
Accedisca al llistat de dates d'examen per a aquesta titulació.
Llegenda: | No ofertada | Sense docencia |
El Màster en Guia Turístic i Interpretació del Patrimoni consta de 60 crèdits ECTS distribuïts de la següent forma:
Tipus d'assignatures |
Crèdits |
Obligatòries(OB) |
50 |
Optatives(OP) |
0 |
Pràctiques Externes |
0 |
Treball Final (OB) |
10 |
TOTAL CRÈDITS |
60 |
Cada crèdit ECTS computa 25 hores de càrrega de treball de l'estudiant.
En l'apartat "Pla d'estudis" del menú lateral es pot consultar la informació sobre cadascuna de les assignatures que integren el pla d'estudis.
Després de superar el total de crèdits s'obté el títol propi de MÀSTER EN GUIA TURÍSTIC I INTERPRETACIÓ DEL PATRIMONI.
Aquest títol propi forma part del Programa d'Estudis Propis en GUIA TURÍSTIC I INTERPRETACIÓ DEL PATRIMONI, que està integrat pels següents títols propis:
- Màster en Guia Turístic i Interpretació del Patrimoni.
-Especialista en Interpretació del Patrimoni I Guia Turístic.
-Expert en Guia Turístic.
Amb caràcter general, per accedir als ensenyaments conduents a l'obtenció del títol propi d'Especialista es requereix:
- Estar en possessió d'un títol oficial d'Educació Superior (Diplomat, Enginyer Tècnic, Arquitecte Tècnic, Llicenciat, Enginyer, Arquitecte, Grau, Màster, Doctor)
- També podran accedir els qui estiguin cursant un títol oficial d'educació superior i li restin menys de 18 crèdits per a la seva obtenció
- Estudiants universitaris relacionats amb titulacions com: Grau de Turisme, Diplomatura en Turisme, Grau en Història, Història de l'Art, Geografia i ordenació del territori, Humanitats o Ciències Ambientals, així com joves diplomats i llicenciats en aquestes titulacions i branques afins amb interès per millorar la seua formació aplicada en aquest àmbit del turisme.
- També va dirigit a alumnes dels Mòduls de Formació Professional de cicle superior
- Tècnics i professionals d'organitzacions o associacions vinculades a les tasques de la planificació del patrimoni i la seua interpretació, així com a la informació, guia i acompanyament turístic que desitgen millorar la seua formació en aquesta línia laboral.
- Joves emprenedors amb interès per conèixer els aspectes que han de conèixer-se per a exercir la professió d'informador turístic, guia de ruta i guia local de turisme.
Curriculum vitae i expedient acadèmic
Per a l'accés al curs de Màster i Especialista l'aspirant ha d'estar en possessió d'un títol d'educació superior universitària o estar només mancant superar 18 crèdits per a la seua obtenció (art. 7 normativa Ensenyaments Propis).
Per a l'accés al curs d'Expert l'aspirant ha de reunir els requisits d'accés a estudis universitaris oficials (art. 7 normativa Ensenyaments Propis).
També es contempla la possibilitat d'accés als estudis d'Expert de professionals relacionats amb el sector turístic o del patrimoni i la cultura. Per a açò, si s'inscrigueren aspirants, es plantejarà una prova especial d'accés (sense necessitat de reunir els requisits d'accés a la universitat), que serà degudament proposada per a la seua aprovació pel Vicerectorat d'Estudis; i per a la qual els alumnes hauran de pagar les taxes de drets d'examen.
La preinscripció es realitza en la secretaria administrativa de l'estudi, en els terminis que per a cada curs acadèmic estableixi la direcció d'estudis (veure dades de contacte en l'apartat "+info" del menú lateral).
Una vegada realitzada la preinscripció i després de l'aplicacion dels criteris d'admissió, els qui siguin admesos rebran un correu electrònic amb les instruccions per realitzar la matrícula.
La informació completa sobre les taxes administratives a satisfer per a cada curs acadèmic es pot consultar a la pàgina:
El Màster en Guia Turístic i Interpretació del Patrimoni és un títol propi de la Universitat d'Alacant.
La legislació vigent permet que les universitats, en ús de la seua autonomia, puguen impartir ensenyaments conduents a l'obtenció d'altres títols diferents als títols oficials de Grau, Màster i Doctorat:
- Disposició addicional onzena del Reial decret 1393/2007, de 29 d'octubre, pel qual s'estableix l'ordenació dels ensenyaments universitaris oficials (Butlletí Oficial de l'Estat de 30 d'octubre de 2007)
- Normativa de la Universitat d'Alacant sobre ensenyaments propis de postgrau i especialització (Aprovada pel Consell de Govern el 14 d'abril de 2014, BOUA 15 d'abril de 2014). Aquesta Normativa arreplega les recomanacions realitzades pel Consell de la Unió Europea conduents a l'espai europeu de formació permanent (Resolució del Consell de 27 de juny de 2002 sobre l'educació permanent, DOTZE 2002/C163/01)
Més informació sobre normativa:
http://web.ua.es/va/continua/normativa.html
Jaume Sebastián - Rosario Navalón García
Institut Universitari de RecerquesTurístiques
Teléfono: 965909551 - 965903400 (Ext. 2847)
Es podrà atorgar un nombre limitat de beques si s'aconsegueix el nombre mínim d'inscrits que garantisca l'autofinançament.
En aqueix cas, les beques correspondran al 5% del nombre d'alumnes efectivament matriculats, aplicant-se de la següent manera.
- De 0 a 13 matriculats: 0 beques
- 14 a 19 alumnes matriculats: 0,5 (mitja beca)
- De 20 a 24 alumnes : 1 (dues mitges beques)
En la baremación de les sol·licituds per part de la Comissió del Centre que es constituïsca a aquest efecte atorgarà fins a un màxim de 5 punts, atenent als següents apartats:
- Valoració de l'expedient acadèmic dels estudis que li van donar accés a l'estudi (fins a 2 punts)
- Valoració de les dades familiars i econòmics (fins a 2 punts)
- Curriculum vitae (fins a 1 punt)
Institut Universitari de RecerquesTurístiques
Rosario Navalón García