Sense definir
EXPERT EN TURISME GASTRONÒMIC SOSTENIBLE I DESENVOLUPAMENT LOCAL
Presencial
Castellà
Centre de Formació Permanent
Solament s'imparteix en aquesta universitat
Accedisca al llistat de dates d'examen per a aquesta titulació.
El turisme gastronòmic s'està convertint en una oportunitat per a dinamitzar àrees rurals i desestacionalizar el turisme tradicional, al mateix temps que contribueix a definir la imatge d'una destinació turística i li permet diferenciar-se de la competència.
Aquest títol ofereix la possibilitat d'obtenir els coneixements i capacitats necessàries a les persones que vulguen iniciar-se en aquesta activitat o que desitgen incorporar-se a iniciatives públiques o privades que impulsen el turisme gastronòmic sostenible a escala local o comarcal.
L'Expert en Turisme Gastronòmic Sostenible i Desenvolupament Local consta de 20 crèdits distribuïts de la següent forma:
Tipus d´Asignatures | Crèdits |
Obligatòries (OB) | 20 |
TOTAL CRÈDITS | 20 |
Cada crèdit ECTS computa 25 hores de càrrega de treball de l'estudiant.
En l'apartat "Pla d'Estudis" del menú lateral es pot consultar la informació sobre cadascuna de les assignatures que integren el pla d'estudis.
Després de superar el total de crèdits s'obté el títol propi d'EXPERT EN TURISME GASTRONÒMIC SOSTENIBLE I DESENVOLUPAMENT LOCAL.
REQUISITS D'ACCÉS
Amb caràcter general, per a accedir als ensenyaments conduents a l'obtenció del títol propi d'Expert es requereix:
Estar en possessió d'un títol oficial d'Educació Superior (Diplomat, Enginyer Tècnic, Arquitecte Tècnic, Llicenciat, Enginyer, Arquitecte, Grau, Màster, Doctor).
També podran accedir els qui estiguen cursant un títol oficial d'educació superior i li resten menys de 18 crèdits per a la seua obtenció.
Complir els requisits d'accés a estudis universitaris oficials en l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES).
DIRIGIT A
Persones interessades a emprendre projectes en l'àmbit del turisme gastronòmic.
Professionals del desenvolupament local.
Professionals del sector turístic.
Responsables de polítiques de dinamització turística.
Persones diplomades de titulacions de cicle mitjà o superior vinculades a les activitats turístiques.
Persones diplomades o cursant titulacions universitàries relacionades amb el turisme.
CRITERIS D'ADMISSIÓ
Poden ser admeses aquelles persones que reunisquen un dels següents requisits acadèmics:
a) No estar en possessió d'un títol oficial d'Educació Superior però reunir els requisits d'accés a estudis universitaris oficials en l'Espai Europeu d'Educació Superior.
b) Estar cursant un títol oficial d'Educació Superior.
c) Estar en possessió d'un títol oficial d'Educació Superior.
Per a estudiants estrangers procedents de països no hispanoparlants, serà necessari acreditar un nivell C1 d'Español o superior.
La selecció de l'alumnat es realitzarà prioritzant l'ordre de preinscripció.
L'alumnat amb experiència professional però que no reunisca els requisits acadèmics d'accés només podrà accedir mitjançant una prova especial d'accés, que comportarà el pagament de les taxes que per a l'efecte es determinen. Aquesta prova queda condicionada a la seua aprovació pel Vicerectorat d'Estudis, Qualitat i Llengües.
PREINSCRIPCIÓ I MATRICULACIÓ
La preinscripció es realitza en la secretaria administrativa de l'estudi, en els terminis que per a cada curs acadèmic establisca la direcció d'estudis (veure dades de contacte en l'apartat "+info" del menú lateral).
Una vegada realitzada la preinscripció i després de l'aplicació dels criteris d'admissió, els qui siguen admesos rebran un correu electrònic amb les instruccions per a realitzar la matrícula.
TAXES
La informació completa sobre les taxes administratives a satisfer per a cada curs acadèmic es pot consultar en la pàgina:
http://web.ua.es/es/continua/tasas.html
L'Expert en Turisme Gastronòmic Sostenible i Desenvolupament Local és un títol propi de la Universitat d'Alacant.
La legislació vigent permet que les universitats, fent ús de la seua autonomia, puguen impartir ensenyaments conduents a l'obtenció d'altres títols diferents als títols oficials de Grau, Màster i Doctorat:
- Disposició addicional onzena del Reial decret 1393/2007, de 29 d'octubre, pel qual s'estableix l'ordenació dels ensenyaments universitaris oficials (Boletín Oficial del Estado de 30 d'octubre de 2007).
- Normativa de la Universitat d'Alacant sobre ensenyaments propis de postgrau i especialització (Aprovat pel Consell de Govern el 14 d'abril de 2014 (BOUA 15 d'abril de 2014). Aquesta Normativa arreplega llas recomanacions realitzades pel Consell de la Unió Europea conduents a l'espai europeu de formació permanent (Resolució del Consell de 27 de juny de 2002 sobre l'educació permanent (DOTZE 2002/C163/01).
Mes informació sobre normativa:
INFORMACIÓ DE CONTACTE
Centre de Gastronomia del Mediterrani (Gasterra)
Peretó Rovira, Alexandre
(+34) 610 48 89 91
gasterra@ua.es
ORGANITZADORS ACADÈMICS
FACULTAT DE CIÈNCIES
DIRECCIÓ ACADÈMICA
Director d'estudis:
Salvador Palazón Ferrando
palazon@ua.es
Coordinador d'estudis:
Xavier Amat Montesinos
xavier.amat@ua.es