Sense definir
MÀSTER EN DIRECCIÓ I GESTIÓ DE CLÍNIQUES ODONTOLÓGICAS
Presencial
Sense definir
CENTRE DE FORMACIÓ PERMANENT
Solament s'imparteix en aquesta universitat
Accedisca al llistat de dates d'examen per a aquesta titulació.
Llegenda: | No ofertada | Sense docencia |
Màster en Direcció i Gestió de Clíniques Odontológicas: Adquirir una formació pràctica en l'adreça, coordinació i funcionament de la clínica dental, dominar les últimes tecnologies, materials, necessitats humanes i d'equipament per a l'engegada.
Competències Generals
En finalitzar el programa els alumnes hauran de tenir coneixements d'administració i gestió aplicats a tots els aspectes del sector odontológico permetent-los adoptar i manejar una clínica dental, aconseguir una activitat professional més eficient i poder diferenciar-se de la competència.
Competències Específiques
Interioritzar a l'odontòleg sobre la importància de comptar amb un adequat sistema de control de gestió, des del control de l'agenda de la clínica fins als recursos materials necessaris en la seua activitat habitual.
Conscienciar a l'odontòleg de la importància d'una adequada gestió de recursos humans en Odontologia, reclutament, desenvolupament professional, gestió d'equips, tècniques de motivació, i resolució de conflictes.
Impartir i conèixer les estratègies i elements de màrqueting aplicats a la clínica odontológica, ser capaç d'establir estratègies de negoci en el sector odontológico i decidir que elements de màrqueting són els apropiats per al desenvolupament de la clínica.
Conèixer el disseny i la gestió de la pràctica odontológica, incloent aspectes financers, de personal, operatius, proporcionant lideratge als empleats.
Adquisició del codi ètic de la professió odontológica considerant les perspectives i interessos dels diferents agents que conflueixen en l'activitat professional. Conscienciar als professionals del sector odontológico en els principis ètics en la presa de decisions.
Coneixement i estudi de la nova cultura empresarial, el nou sistema de valors empresarials, i l'emprendimiento social aplicats a la pràctica odontológica.
Conèixer els materials, procediments d'unió i adhesió emprats en Odontologia de manera que permeten a l'odontòleg la discriminació dels materials i equips a emprar en la pràctica clínica.
Comprendre, conèixer i assimilar el llenguatge habitual en Odontologia.
Conscienciar als professionals del sector de l'Odontologia de la importància del desenvolupament continu i actualització de les pròpies competències, coneixements i destreses d'acord amb els canvis en el sector odontológico, les lleis nacionals i les normatives europees.
Donar a conèixer l'establiment i manteniment d'un sistema de garantia de la qualitat per a la pràctica odontológica com un tot.
Conèixer els fonaments de la prevenció de riscos laborals i els aspectes legislatius aplicables en el sector odontológico.
Identificar i avaluar els riscos de l'activitat odontológica des de l'àmbit de la seguretat, la higiene i l'ergonomia. Establir els criteris d'elecció de mesures preventives, per a eliminar o reduir els riscos detectats.
El Màster en Direcciò i Gestiò de Cliniques Odontològiques consta de 60 crèdits ECTS distribuïts de la següent forma:
Tipus d'assignatures |
Crèdits |
Obligatòries(OB) |
52 |
Optatives(OP) |
0 |
Pràctiques Externes |
0 |
Treball Fi de Màster (OB) |
8 |
TOTAL CRÈDITS |
60 |
Cada crèdit ECTS computa 25 hores de càrrega de treball de l'estudiant.
En l'apartat "Pla d'estudis" del menú lateral es pot consultar la informació sobre cadascuna de les assignatures que integren el pla d'estudis.
Després de superar el total de crèdits s'obté el títol propi de MÀSTER EN DIRECCIÒ I GESTIÒ DE CLINIQUES ODOTOLÒGIQUES.
Aquest títol propi forma part del Programa d'Estudis Propis en ODONTOLOGIA, ADHESIÓ I MATERIALS ODONTOLÒGICS, que está integrat pels següents títols propis:
- Màster en Estètica Dental i Implantopròtesi.
- Màster en Direcció i Gestió de Clíniques Odontològiques.
Amb caràcter general, per accedir als ensenyaments conduents a l'obtenció del títol propi de Màster es requereix:
- Estar en possessió d'un títol oficial d'Educació Superior (Diplomat, Enginyer Tècnic, Arquitecte Tècnic, Llicenciat, Enginyer, Arquitecte, Grau, Màster, Doctor)
- També podran accedir els qui estiguin cursant un títol oficial d'educació superior i li restin menys de 18 crèdits per a la seva obtenció.
Directius i professionals amb responsabilitat en qualsevol àrea de l'empresa que necessiten adquirir o ampliar els seus coneixements en l'àmbit de l'adreça clínica sempre que les seues titulacions els habiliten per a poder accedir a estudis de Master.
Persones amb formació en el sector dental, odontòlegs, higienistas, protésicos, metges especialistes en Estamotología que vulguen adquirir o ampliar coneixements en l'àmbit de la gestió de clíniques, sempre que les seues titulacions els habiliten per a poder accedir a estudis de Master.
Quan el nombre d'aspirants supere al de places oferides, s'aplicaran els següents criteris de selecció:
- Tindran preferència els aspirants que hagen acabat més recentment els seus estudis superiors.
- Es valorarà l'expedient acadèmic.
- Es valorarà l'experiència prèvia en clíniques dentals.
- Es valorarà la possessió d'un títol d'idioma estranger amb almenys un nivell B1.
La preinscripció es realitza en la secretaria administrativa de l'estudi, en els terminis que per a cada curs acadèmic estableixi la direcció d'estudis (veure dades de contacte en l'apartat "+info" del menú lateral).
Una vegada realitzada la preinscripció i després de l'aplicacion dels criteris d'admissió, els qui siguin admesos rebran un correu electrònic amb les instruccions per realitzar la matrícula.
La informació completa sobre les taxes administratives a satisfer per a cada curs acadèmic es pot consultar a la pàgina:
La legislació vigent permet que les universitats, en ús de la seua autonomia, puguen impartir ensenyaments conduents a l'obtenció d'altres títols diferents als títols oficials de Grau, Màster i Doctorat:
- Disposició addicional onzena del Reial decret 1393/2007, de 29 d'octubre, pel qual s'estableix l'ordenació dels ensenyaments universitaris oficials (Butlletí Oficial de l'Estat de 30 d'octubre de 2007)
- Normativa de la Universitat d'Alacant sobre ensenyaments propis de postgrau i especialització (Aprovada pel Consell de Govern el 14 d'abril de 2014, BOUA 15 d'abril de 2014). Aquesta Normativa arreplega les recomanacions realitzades pel Consell de la Unió Europea conduents a l'espai europeu de formació permanent (Resolució del Consell de 27 de juny de 2002 sobre l'educació permanent, DOTZE 2002/C163/01)
Més informació sobre normativa:
http://web.ua.es/va/continua/normativa.html
Paqui Cantos
Escola de Negocis Fundació General UA
Edifici Germà Bernàcer 1º planta
Ctra. Sant Vicent, s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig (Alacant)
965 909373
Departament de Química Inorgànica
José Miguel Martín Martínez