Plan de estudios

Universidad de Alicante. Página principal
Plan de estudios: MÀSTER EN BIOPATOLOGIA I BIOTECNOLOGIA CLÍNICA
Saltar idiomas
Español | Valencià | English
Saltar iconos
Saltar cabecera
Universidad de Alicante. Página principal
Ficha del estudio

MÀSTER EN BIOPATOLOGIA I BIOTECNOLOGIA CLÍNICA

Codi:
 9114

Crèdits:
 60
 
Data de publicació:
 26/06/2014

Titol:
 Estudis Propis
 
Preu:
 70
 Crèdits en 1a matrícula
 

RAMA

Sense definir

PLA

MÀSTER EN BIOPATOLOGIA I BIOTECNOLOGIA CLÍNICA

TIPÚS DE ENSENYAMENT

Mixta

IDIOMES EN ELS QUALS S'IMPARTEIX

Castellà

CENTRES ON S'IMPARTEIX

Centre de Formació Contínua (ContinUA)

ESTUDI IMPARTIT CONJUNTAMENT AMB

Solament s'imparteix en aquesta universitat

DATES D'EXAMEN

Accedisca al llistat de dates d'examen per a aquesta titulació.

PLA D'ESTUDIS OFERIT

Node inicial:
 

Llegenda: No ofertadaSense docencia
MÓDULO ANÁLISIS CLÍNICOS
18 crèdits
 
 
Superat aquest bloc s'obté
CERTIFICAT D'ESTUDIS EN ANÀLISIS CLÍNIQUES
MÓDULO BIOPATOLOGÍA CLÍNICA
18 crèdits
 
Curs
Titol
Crèdits
Assignatura
1
OBLIGATÒRIES
3
 
1
OBLIGATÒRIES
3
 
1
OBLIGATÒRIES
2
 
1
OBLIGATÒRIES
3
 
1
OBLIGATÒRIES
3
 
1
OBLIGATÒRIES
4
 
 
 
Superat aquest bloc s'obté
CERTIFICAT D'ESTUDIS EN BIOPATOLOGÍA CLÍNICA
MÁSTER EN BIOPATOLOGÍA Y BIOTECNOLOGÍA CLÍNICA
60 crèdits
 
 
Superat aquest bloc s'obté
MÀSTER EN BIOPATOLOGÍA Y BIOTECNOLOGÍA CLÍNICA

Els objectius responen a les exigències que planteja l'EEES constituint una especialització d'alta qualitat en coneixements i competències científiques i professionals, dins de l'àmbit de la Biopatología i Biotecnologia Clínica.

COMPETÈNCIES


Competències generals

  • CGUA1: Dominar l'expressió i la comprensió d'una llengua estrangera.
  • CGUA2: Expressar-se correctament, tant en forma oral com a escrita, en qualsevol de les llengües oficials de la Comunitat Valenciana.
  • CGUA3: Posseir coneixements d'informàtica relatius a l'àmbit d'estudi.
  • CGUA4: Adquirir o posseir les habilitats bàsiques en TIC (Tecnologies de la Informació i Comunicació) i gestionar adequadament la informació obtinguda.
  • CG1: Posseir un profund coneixement teòric de les diferents matèries.
  • CG2: Adquirir habilitats establides en les diferents matèries.
  • CG3: Tenir una actitud positiva cap a l'aprenentatge de les matèries.
  • CG4: Ser capaç de discutir, realitzar treballs acadèmics i participar activament en seminaris de disciplines relacionades amb la Biotecnologia, la Biomedicina i les Ciències de la Salut.
  • CG5: Analitzar de forma crítica i constructiva articles de recerca de disciplines relacionades amb la Biotecnologia, la Biomedicina i les Ciències de la Salut.
  • CG6: Posseir un ampli coneixement dels reglaments de seguretat i higiene en laboratoris.
  • CG7: Posseir un ampli coneixement dels aspectes ètics i legals que afecten a les diferents matèries de disciplines relacionades amb la Biotecnologia, la Biomedicina i les Ciències de la Salut.
  • CG8: Conèixer els sistemes de control de qualitat vigents i estar capacitat perquè les seues actuacions s'adecuen als mateixos.
  • CG9: Capacitació per a treballar amb garanties en qualsevol laboratori biomèdic i d'antropologia de l'àmbit públic o privat.
  • CG10: Organitzar les estratègies que li conduiran a orientar el seu futur tant en l'àmbit professional com en l'acadèmic.

Competències Específiques

  • CE14: Saber com s'elabora un informe tècnic en les disciplines de la Biotecnologia, Biomedicina i Ciències de la Salut (H).

Competències específiques:

    de coneixement

    • CE1: Posseir un profund coneixement teòric de l'Anatomia, Histologia i Fisiologia, normal i patològica (C).
    • CE2: Conèixer i comprendre correctament els mecanismes cel·lulars, moleculars i genètics (C).
    • CE3: Tenir un coneixement teòric i pràctic de les tècniques clíniques i de laboratori més utilitzades (C).
    • CE4: Conèixer la teoria i la pràctica de la biologia cel·lular, fisiologia, desenvolupament i genètica, tant normals com a patològics, dels principals animals d'experimentació emprats en les disciplines del Màster (C).
    • CE5: Posseir un ampli coneixement dels aspectes ètics i legals en relació amb el maneig d'animals d'experimentació, així com de les normes d'ús del bioterio (C).
    • CE6: Conèixer els patrons de desenvolupament, creixement i maduració (C).
    • CE7: Conèixer els principis de l'Antropometría (C).

    d'habilitat

    • CE8: Conèixer i comprendre els principals aspectes de gestió i organització en la posada a punt d'un laboratori (H).
    • CE9: Ser capaç de desenvolupar les tècniques bàsiques de laboratori com la preparació de solucions, reactius, maneig del microscopi i dels diferents instruments necessaris per a l'acompliment d'aquestes tècniques (H).
    • CE10: Conèixer i ser capaç de realitzar les principals tècniques pròpies del laboratori d'andrologia, des de l'anàlisi bàsica de semen a les tècniques de selecció espermática i altres tècniques avançades (H).
    • CE11: Conèixer i ser capaç de desenvolupar els aspectes tècnics necessaris per a l'establiment i manteniment de cultius de línies cel·lulars (H).
    • CE12: Estar familiaritzat i ser capaç de realitzar diferents tècniques de diagnòstic genètic (H).
    • CE13: Ser capaç de dissenyar, gestionar i desenvolupar recerques en diferents camps de la Biotecnologia, Biomedicina i Ciències de la Salut i comunicar els resultats obtinguts (H).
    • CE 14: Saber com s'elabora un informe tècnic en les disciplines de la Biotecnologia, Biomedicina i Ciències de la Salut (H).
    • CE15: Conèixer el maneig de les següents tècniques i equips per a dur a terme: ELISA, inmunofluorescencia, citometria de flux, tipaje HLA, nefelometria, inmunodifusión, etc. (H).
    • CE16: Conèixer el maneig de les tècniques de marcatge tissular i de biologia molecular (histoquímica, inmunocitoquimica, hibridació in situ, western blott, etc.) (H).
    • CE17: Conèixer el maneig de les tècniques tals com a extracció d'ADN, reacció en cadena de la polimerasa (PCR), hibridació fluorescent in situ (FISH), cariotipado, etc.(H).
    • CE18: Estar entrenats en el maneig dels següents tipus de microscopi: fluorescéncia, confocal, invertit, electrònic de transmissió, d'escombratge i micromanipulador (H).
    • CE19: Estar capacitat per a la recollida, maneig, processament i conservació de mostres dins de l'àmbit de la Biotecnologia, Biomedicina i Ciències de la Salut (H).
    • CE20: Conèixer les tècniques de manipulació, cures, anestèsia, dissecció, cirurgia i sacrifici dels animals habituals d'experimentació (H).

El Màster en Biopatología i Biotecnologia Clínica consta de 60 crèdits ECTS distribuïts de la següent forma:

Tipus d'assignatures

Crèdits

  Obligatòries(OB)

36

  Optatives(OP)

0

     Pràctiques Externes

                      18

  Treball Fi de Màster (OB)

6

TOTAL CRÈDITS

60

 

Cada crèdit ECTS computa 25 hores de càrrega de treball de l'estudiant.

En l'apartat "Pla d'estudis" del menú lateral es pot consultar la informació sobre cadascuna de les assignatures que integren el pla d'estudis.

Després de superar el total de crèdits s'obté el títol propi d'ESPECIALISTA EN BIOPATOLOGIA CLÍNICA.

 
Aquest títol propi forma part del Programa d'Estudis Propis en BIOPATOLOGIA, que està integrat pels següents títols propis:

- Màster en Biopatologia i Biotecnologia Clínica.

- Especialista en Anàlisis Clíniques.

- Especialista en Biopatologia Clínica.

 

 

  REQUISITS D'ACCÉS


Amb caràcter general, per accedir als ensenyaments conduents a l'obtenció del títol propi d'Especialista es requereix:

  • Estar en possessió d'un títol oficial d'Educació Superior (Diplomat, Enginyer Tècnic, Arquitecte Tècnic, Llicenciat, Enginyer, Arquitecte, Grau, Màster, Doctor)
  • També podran accedir els qui estiguin cursant un títol oficial d'educació superior i li restin menys de 18 crèdits per a la seva obtenció.

   DIRIGIT A


Llicenciats en Biologia, Farmàcia, Medicina, Veterinària, Química, Bioquímica, Odontologia i afins. Diplomats en Infermeria, Fisioteràpia, Nutrició i Dietètica, Podologia, Òptica i Optometria i afins. Titulats d'altres països amb títols oficials equivalents.

 

  CRITERIS D'ADMISSIÓ

Estar en possessió d'una titulació universitària corresponent a un segon cicle (Llicenciat, Enginyer o Arquitecte). Excepcionalment, atenent a l'especificitat dels ensenyaments corresponents a un Màster Universitari concret i a la seua connexió amb la formació de postgrau de titulats universitaris de primer cicle, es podrà proposar per a la seua aprovació l'admissió d'alumnes que estiguen en possessió d'un títol de primer cicle (Diplomat, Enginyer Tècnic i Arquitecte Tècnic).

 

   PREINSCRIPCIÓ I MATRICULACIÓ

La preinscripció es realitza en la secretaria administrativa de l'estudi, en els terminis que per a cada curs acadèmic estableixi la direcció d'estudis (veure dades de contacte en l'apartat "+info" del menú lateral).

Una vegada realitzada la preinscripció i després de l'aplicacion dels criteris d'admissió, els qui siguin admesos rebran un correu electrònic amb les instruccions per realitzar la matrícula.

 

   TAXES

La informació completa sobre les taxes administratives a satisfer per a cada curs acadèmic es pot consultar a la pàgina:

http://web.ua.es/va/continua/taxes.html

El Master en Biopatologia i Biotecnologia Clinica és un títol propi de la Universitat d'Alacant.

La legislació vigent permet que les universitats, en ús de la seua autonomia, puguen impartir ensenyaments conduents a l'obtenció d'altres títols diferents als títols oficials de Grau, Màster i Doctorat:

- Disposició addicional onzena del Reial decret 1393/2007, de 29 d'octubre, pel qual s'estableix l'ordenació dels ensenyaments universitaris oficials (Butlletí Oficial de l'Estat de 30 d'octubre de 2007)

- Normativa de la Universitat d'Alacant sobre ensenyaments propis de postgrau i especialització (Aprovada pel Consell de Govern el 14 d'abril de 2014, BOUA 15 d'abril de 2014). Aquesta Normativa arreplega les recomanacions realitzades pel Consell de la Unió Europea conduents a l'espai europeu de formació permanent (Resolució del Consell de 27 de juny de 2002 sobre l'educació permanent, DOTZE 2002/C163/01)

Més informació sobre normativa:

https://web.ua.es/va/continua/normativa.html

 

 INFORMACIÓ DE CONTACTE

 

Departament de Biotecnologia

Telèfon: 965903999

jdj@ua.es

dbt@ua.es

http://dbt.ua.es/va/

  ORGANITZADORS ACADÈMICS

Departament de Biotecnologia

Hospital General Universitari d'Elx.

Actualment existeix un conveni de cooperació educativa entre la universitat d'Alacant i aquest hospital aprovat en Consell de Govern de 30 de juliol de 2009.

 

 DIRECCIÓ ACADÈMICA


  • Director d'estudis:

    Mª Flores Vizcaya Moreno

  • Coordinadors d'estudis:

Joaquín de Juan Herrero

Noemí Martínez Ruíz

Jose Luis Girela López

Saltar pie
Servicio de informática
Saltar estándares