Sense definir
MÁSTER EN PATRIMONI VIRTUAL
No Presencial
Castellà
CENTRE DE FORMACIÓ PERMANENT
Solament s'imparteix en aquesta universitat
Accedisca al llistat de dates d'examen per a aquesta titulació.
L'alumnat té com a objectiu l'adquisició d'una sèrie de coneixements que queden fora de les titulacions oficials sobre gestió, documentació i divulgació del Patrimoni, que abasten l'aplicació de tecnologies digitals a tots els àmbits comentats.
El primer objectiu se centrarà en la formació i coneixement de les diferents eines existents per a la traçabilitat científica dels projectes de virtualització, usant concretament el programari d'Infografia 3D base al llarg del Màster, Blender.
En les assignatures que formen el gruix del temari es proporcionarà una formació centrada l'aplicació de tècniques digitals per a:
-la documentació del Patrimoni, permetent així una major informació, qualitativa i quantitativa, que la permesa per les tècniques tradicionals;
-el maneig d'un programari específic d'Infografia 3D de programari lliure que permetrà a l'alumnat manejar i aprofitar tota la informació obtinguda durant la fase de captura;
-la creació d'entorns 3D a través de programari professional que possibilite la creació d'aplicacions per a la divulgació i estudi del Patrimoni;
-crear un projecte propi per a l'alumnat a través del Treball Final de Màster que permetrà l'ús i maneig de totes les eines vistes al llarg del Màster.
El Màster en Patrimoni Virtual consta de 60 crèdits ECTS distribuïts de la següent forma:
Tipus d'assignatures |
Crèdits |
Obligatòries (OB) |
45 |
Optatives (OP) |
0 |
Treball Fi de Máster (OB) |
15 |
TOTAL CRÈDITS | 60 |
Cada crèdit ECTS computa 25 hores de càrrega de treball de l'estudiant.
En l'apartat "Pla d'Estudis" del menú lateral es pot consultar la informació sobre cadascuna de les assignatures que integren el pla d'estudis.
Després de superar el total de crèdits s'obté el títol propi de MÀSTER EN PATRIMONI VIRTUAL.
Aquest títol propi forma part del Programa d'Estudis Propis en PATRIMONI VIRTUAL, que està integrat pels siguentes títols propis:
- Màster en Patrimoni Virtual
- Especialista en Creació d'Entorns Virtuals Aplicats al Patrimoni
REQUISITS D'ACCÉS
Amb caràcter general, per a accedir als ensenyaments conduents a l'obtenció del títol propi de Màster es requereix:
DIRIGIT A
El Màster en Patrimoni Virtual va dirigit a:
-tot tipus de professionals especialitzats en documentació, estudi i lloc en valor del Patrimoni (Llicenciats en Història, Arqueologia, Història de l'Art, Humanitats);
-tot tipus de professionals dedicats a la restauració i consolidació del Patrimoni (Llicenciats en Restauració, Arquitectura);
-tot tipus de professionals amb habilitats en la creació d'entorns virtuals i l'ús de Motors de Joc (Enginyeria aplicada).
CRITERIS D'ADMISSIÓ
Per ordre d'inscripció
PREINSCRIPCIÓ I MATRICULACIÓ
La preinscripció es realitza en la secretaria administrativa de l'estudi, en els terminis que per a cada curs acadèmic establisca la direcció d'estudis (veure dades de contacte en l'apartat "+info" del menú lateral.
Una vegada realitzada la preinscripció i després de l'aplicació dels criteris d'admissió, els qui siguen admesos rebran un correu electrònic amb les instruccions per a realitzar la matrícula.
TAXES
La informació completa sobre les taxes administratives a satisfer per a cada curs acadèmic es pot consultar en la pàgina:
http://web.ua.es/es/continua/tasas.html
Preu públic per crèdit |
60 € Tarifa General |
53 € Tarifa per a antics alumnes del PEP en Patrimoni Virtual anterior al curs 2022-23 |
El Màster en Patrimoni Virtual és un títol propi de la Universitat d'Alacant.
La legislació vigent permet que les universitats, fent ús de la seua autonomia, puguen impartir ensenyaments conduents a l'obtenció d'altres títols diferents als títols oficials de Grau, Màster i Doctorat:
- Disposició addicional onzena del Reial decret 1393/2007, de 29 d'octubre, pel qual s'estableix l'ordenació dels ensenyaments universitaris oficials (Boletín Oficial del Estado de 30 d'octubre de 2007)
- Normativa de la Universitat d'Alacant sobre ensenyaments propis de postgrau i especialització (Aprovada pel Consell de Govern el 14 d'abril de 2014, BOUA 15 d'abril de 2014). Aquesta Normativa arreplega les recomanacions realitzades pel Consell de la Unió Europea conduents a l'espai europeu de formació permanent (Resolució del Consell de 27 de juny de 2002 sobre l'educació permanent, DOTZE 2002/C163/01)
Més informació sobre normativa:
http://web.ua.es/es/continua/normativa.html
INFORMACIÓ DE CONTACTE
Departament de Prehistòria, Arqueologia, Història Antiga, Filologia Grega i Filologia Llatina
Telèfon: (34) 96 590 36 63
dprha@ua.es
BEQUES
Núm. de beques: 2
Requisits:
Haver superat en el curs académic els 60 crèdits dels quals consta el pla d'estudis del Màster en Patrimoni Virtual de la Universitat d'Alacant.
La percepció d'una ajuda dins d'aquesta convocatòria és incompatible amb altres beques o ajudes de matrícula finançades amb fons públics o privats amb la mateixa fi.
Sol·licituds
Les sol·licituds per a la present convocatòria d'ajuda hauran d'emplenar-se en el model que estarà disponible en la següent adreça web:
https://www.patrimoniovirtual.com/formacion/master-en-patrimonio-virtual/
En el formulari de sol·licitud s'indicarà expressament si s'ha sol·licitat o no qualsevol altra ajuda pública o privada, indicant quin segons el cas, si escau. En el moment que es comprovara que la informació facilitada no és veraç, això comportaria l'exclusió del sol·licitant de la present convocatòria.
El formulari de sol·licitud, una vegada emplenat i signat, anirà dirigit al Departament de Prehistòria, Arqueologia, Història Antiga, Filologia Grega i Filologia Llatina i es presentarà en el Registre General de la Universitat d'Alacant, o en els seus registres auxiliars, acompanyat de la documentació:
- Títol acadèmic
- Certificat de realització de cursos
- Curriculum vitae
- Document acreditatiu d'estar en situació de desocupació durant el període de realització del Màster.
Les i els interessats que presenten sol·licitud d'ajuda en aquesta convocatòria autoritzen el Departament de Prehistòria, Arqueologia, Història Antiga, Filologia Grega i Filologia Llatina a sol·licitar informació a la secretaria del Centre de Formació Contínua de la Universitat d'Alacant sobre el cost de la seua matrícula en el Màster en Patrimoni Virtual i la situació del seu expedient, i a la Unitat de Beques sobre la tramitació d'altres beques i ajudes públiques sol·licitades per l'interessat.
Obligacions
L'alumnat beneficiari que obtinga ajuda d'aquesta convocatòria està obligat a complir els requisits i condicions de la convocatòria.
Criteris d'adjudicació de les ajudes.
Les ajudes es concediran a aquelles persones que obtinguen la màxima valoració en sumar les puntuacions dels següents apartats.
Acreditació d'estar en situació de desocupació durant el període de realització del Màster: 5 punts
Formació (màxim 2 punts):
Grau o Llicenciatura d'Història, Enginyeria Informàtica, Arquitectura o afins: 0 5 punts
Qualsevol altre grau o llicenciatura: 0 30
Estudis de postgrau oficials en Història, Enginyeria Informàtica, Arquitectura o afins: 0 20 punts
Estudis de postgrau propis: 0 15 punts Altres cursos: 0 1 punts
Experiència Laboral (màxim 2 punts):
Experiència laboral desenvolupada en el camp de la Història, Enginyeria Informàtica, Arquitectura o afins: 0.20 per mes treballat.
Experiència laboral desenvolupada en l'aplicació de noves tecnologies al Patrimoni: 0.20 per mes treballat.
Publicacions de caràcter científic (màxim 1 punt):
Llibres que la seua temàtica estiga relacionada amb el camp de la Història, Enginyeria Informàtica, Arquitectura o afins o l'aplicació de noves tecnologies al Patrimoni: 0 ¿30 punts
Publicacions en revistes científiques dins del camp de la Història, Enginyeria Informàtica, Arquitectura o afins o l'aplicació de noves tecnologies al Patrimoni: 0 ¿15 punts
Participació en Congressos, Jornades o qualsevol altre tipus de trobada de caràcter científic dins del camp de la Història, Enginyeria Informàtica, Arquitectura o afins o l'aplicació de noves tecnologies al Patrimoni: 0 ¿1 punts
Seran excloses les persones candidates que hagen obtingut una altra ajuda amb fons públics o privats per a la mateixa fi o hagen obtingut una beca, ajuda o contracte en les bases del qual s'arreplegue l'exempció de taxes del màster cursat. Per a això se sol·licitarà declaració jurada de no ser o haver sigut beneficiària o beneficiari d'altres ajudes finançades amb fons públics o privats per a la mateixa fi.
Notificacions
Les notificacions d'actes relacionats amb la present convocatòria es publicaran en la pàgina web del Departament de Prehistòria, Arqueologia, Història Antiga, Filologia Grega i Filologia Llatina
(https://dprha.ua.es/es/),
en aplicació de l'article 45 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques [BOE de 2 d'octubre de 2015].
Resolució
La participació en la present convocatòria implica l'acceptació de les bases, per la qual cosa les persones beneficiàries de les ajudes quedaran obligades al seu estricte compliment. En cas contrari s'exigirà la devolució íntegra de l'ajuda.
El termini de resolució és d'un mes màxim després que finalitze el termini de presentació de sol·licituds. La resolució es publicarà en la pàgina web del Departament de Prehistòria, Arqueologia, Història Antiga, Filologia Grega i Filologia Llatina (https://dprha.ua.es/es/).
Pagament de l'ajuda
S'abonarà mitjançant transferència bancària.
A partir de la data de resolució, s'abonarà la dotació de l'ajuda en el compte bancari consignat en l'imprès de sol·licitud.
Quantia i nombre de beques
El nombre de beques estarà en relació al número de matriculats en l'edició, amb un ràtio d'una beca per cada 10 matriculats en el 100% dels crèdits que componen el Màster en Patrimoni Virtual.
Aquestes beques cobriran el 50% de les taxes abonades en l'edició en la qual s'opta a la beca.
ORGANITZADORS ACADÈMICS
Departament de Prehistòria, Arqueologia, Història Antiga, Filologia Grega i Filologia Llatina
DIRECCIÓ ACADÈMICA
Jaime Molina Vidal
Francisco Javier Muñoz Ojeda