Control químic-físic d'aliments
Caracterització químic-física d'aliments. Etiquetatge nutricional
Determinació de components d'interès fisiològic i nutritiu de la fracció grassa (àcids grassos i acil gliceroles, vitamines E, A i K, esteroles).
Determinació d'aminoàcids totals o lliures. Contingut total en proteïnes.
Anàlisi de la fracció mineral en diferents matrius d'aliments.
Riscos químics d'aliments. Determinació d'acrilamida, amines biogèniques.
Determinació de propietats funcionals d'aliments: Capacitat antirradicalaria i antioxidant, contingut en polifenoles, contingut en fibra...
Avaluació del potencial cianogénico de productes vegetals.
Determinació de l'estabilitat oxidativa d'olis d'origen vegetal.
Caracterització del perfil volàtil d'alguns aliments.
Qualitat culinària dels aliments
Estudi de variació del valor nutricional de productes cuinats i crus. Factor de retenció de nutrients.
Aplicació de tècniques quimiométricas per a la interpretació de resultats.
Estudis d'adaptacions de receptes per a fer-les més saludables.
Pa de massa mare.
Caracterització varietal i geogràfica d'ametles en funció de perfils de la seua fracció grassa, o d'aminoàcids lliures, o de la seua composició mineral. Discriminació d'ametles d'origen californià. Monitoratge del grau d'oxidació d'olis vegetals per tècniques instrumentals (*GC, ANAR, *DSC, *NMR). Elaboració de nous mètodes alternatius per a la determinació de tocoferol i sitosterol, amigdalina i prunasina, i oligosacàrids en aliments d'origen vegetal. Determinació de paràmetres de qualitat i perfils característics d'olis d'oliva de la comarca. Determinació de perfils d'àcids grassos en peixos en règim de captivitat. Aplicació de Tècniques Quimiométriques als resultats.
-2 cromatógrafos HPLC con detectores UV-visible, fluorescencia, RI, y fila de diodos. (Waters) -2 cromatógrafos de gases con detectores FID y ECD. (Fisons) - Espectrómetro de FTIR, Vectra 22 (Bruker) - Espectrofotómetro UV-Vis Genesis 10 Scaning (ThermoSpectronic) -Extractor recuperador de disolventes (Selecta) -Digestor de microondas MSP-1000 (CEM) -Liofilizador (Telstar) -Rotavapor (Buchi) -Baño termostático (Memert) -2 equipos de extracción en fase sólida (Baker) -Sistema de filtración de disolventes (Milipore) -Centrifuga 5000 rpm (Alresa) -Bloque metálico calefactor (Stuart Scientific) - Refractómetro ABBE 3TAtaio