Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  LOPEZ YAGÜES, VERONICA

Curriculum breu
LOPEZ YAGÜES, VERONICA
LOPEZ YAGÜES, VERONICA
RUA

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 3558
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A TITULAR D'UNIVERSITAT
Dep.:
Instituts:
Sense dades.
Grups:
Codi UNESCO:
Sense dades.

Formació acadèmica

 • MASTER EN MEDIACIÓN CIVIL, MERCANTIL Y PENAL POR LA UA
  UNIVERSIDAD DE ALICANTE (17/07/2014)
 • ESPECIALISTA UNIVERSITARIO EN MEDIACIÓN FAMILIAR POR LA UA
  UNIVERSIDAD DE ALICANTE (26/06/2010)
 • Doctora en Derecho. Tesis doctoral. "La inviolabilidad de las comunicaciones con el abogado defensor"
  Universidad de Alicante (01/03/2001)
 • Licenciada en grado. Tesina "Asistencia letrada y derecho a comunicar"
  Universidad de Alicante (01/06/1996)
 • Licenciada en Derecho
  Universidad de Alicante (01/01/1993)

Llicenciada i Doctora en Dret per la Universitat d'Alacant, de la qual és professora titular de Dret Processal. És, així mateix, Especialista Universitària i Master en Mediació Familiar, Civil i Mercantil, Penal i en el si d'Organitzacions Complexes, i ha codirigit les diverses edicions dels títols d'Expert, Especialista Universitari i Master que engloba el Programa d'Estudis Propis en Mediació de la UA, impartits conjuntament per la UA, a través de la seua Facultat de  Dret, i l'Il·lustre Col·legi Provincial d'Advocats d'Alacant. En l'actualitat, és directora del Programa d'Estudis Propis en Mediació, de la UA. Com a membre des de la seua fundació, representa a la UA en la Conferència d'Universitats per a l'Estudi de la Mediació i el Conflicte.        

Al llarg d'aquesta trajectòria, ha intervingut com a ponent en nombrosos Congressos, Seminaris i Cursos d'àmbit nacional i Internacional.

Des de l'any 1995 ha desenvolupat la seua docència en les Llicenciatures en Dret, DADE i Criminologia, i els corresponents títols de Grau actuals. Ha intervingut a més com a docent en diferents estudis de postgrau d'universitats espanyoles i estrangeres. És mediadora i formadora  de mediadors en diferents programes i cursos de postgrau universitari, i en la formació afavorida per diferents institucions nacionals i estrangeres.

Des de l'any 2002 fins a l'actualitat, és magistrada suplent de l'Audiència Provincial d'Alacant i des del mateix any és responsable de la Secció d'Estudis Jurídics, l'Observatori de Justícia, i les seccions de Dret alemany, italià i angloamericano, a més de membre de l'equip de redacció, de la Revista General de Dret Processal, iustel.com.