Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Course description
  PSICOLOGIA

Competencies and objectives

 

Course context for academic year 2013-14

Esta asignatura forma parte de la formación básica que permitirá al alumno/a de Nutrición Humana y Dietética un acercamiento a los procesos psicológicos básicos relacionados con el comportamiento alimentario. El conocimiento y comprensión de estos procesos servirán de base para el desarrollo de competencias que se trabajarán en otras asignaturas, como técnicas de consejo nutricional, educación nutricional, trastornos del comportamiento alimentario o control de peso, imagen corporal y calidad de vida.

 

 

Course content (verified by ANECA in official undergraduate and Master’s degrees)

Competències específiques (CE)

  • E17 : Identificar els processos psicològics bàsics relacionats amb el comportament alimentari.
  • E18 : Integrar els coneixements psicològics apresos en el context alimentari nutricional per a utilitzar-los en la pràctica professional optimitzant la gestió de recursos en l'atenció de pacients, famílies o grups humans.
  • E19 : Disposar d'estratègies i habilitats psicosocials que permeten la promoció d'un major benestar i qualitat vida en el context nutricional.

 

Competències transversals específiques de titulació:>>competències en un idioma estranger

  • CT1 : Llegir i comprendre textos en un idioma estranger.

 

Competències transversals específiques de titulació:>>competències informàtiques i informacionals

  • CT2 : Demostrar destreses i habilitats en informàtica i sistemes informacionals.

 

Competències transversals específiques de titulació:>>competències en comunicació oral i escrita

  • CT3 : Demostrar habilitats en comunicació oral i escrita.

 

Competències generals del títol (CG):>>mòdul de formació bàsica

  • 4 : Conèixer les bases psicològiques i els factors biopsicosocials que incideixen en el comportament humà.

 

 

 

Learning outcomes (Training objectives)

  • Conèixer les bases psicofisiològiques del comportament humà en general, especialment la conducta de la fam, la sacietat i la selecció d'aliments.
  • Comprendre la relació entre els processos sensoperceptius, cognitius, emocionals i motivacionals en el desenvolupament del comportament humà.
  • Estudiar l'aprenentatge com a factor modulador dels patrons de conducta humans.
  • Conocer las bases de la personalidad y su incidencia en los diferentes patrones comportamentales.
  • Conèixer els conceptes d'ansietat i estrés i la relació que tenen amb la patologia del comportament humà.
  • Conèixer els factors que influeixen en la formació de creences i actituds sobre temes relacionats amb la salut.

 

 

Specific objectives stated by the academic staff for academic year 2013-14

 

 

General

Code: 27508
Lecturer responsible:
FERRER CASCALES, ROSARIO ISABEL
Credits ECTS: 6,00
Theoretical credits: 1,20
Practical credits: 1,20
Distance-base hours: 3,60

Departments involved

  • Dept: PSICOLOGIA DE LA SALUT
    Area: PERSONALITAT, EVALUACIÓ I TRACTAMENTS PSICOLÒGICS
    Theoretical credits: 0,6
    Practical credits: 0,6
    This Dept. is responsible for the course.
    This Dept. is responsible for the final mark record.
  • Dept: PSICOLOGIA DE LA SALUT
    Area: PSICOLOGIA BÀSICA
    Theoretical credits: 0,6
    Practical credits: 0,6

Study programmes where this course is taught