Competencies and objectives
- Course context for academic year 2019-20
- Course content (verified by ANECA in official undergraduate and Master’s degrees)
- Learning outcomes (Training objectives)
- Specific objectives stated by the academic staff for academic year 2019-20
Course context for academic year 2019-20
Self-assessment of our diet. Preventive and therapeutic potential of food. - Preparation of therapeutic diets. Modification of traditional recipes. Dietary treatment of different health problems: cholesterol, diabetes, osteoporosis, arteriosclerosis, overweight, thinness, constipation, diarrhoea, mastication problems, neurological problems, osteoarthritis, anaemia.
Course content (verified by ANECA in official undergraduate and Master’s degrees)
No data
Learning outcomes (Training objectives)
No data
Specific objectives stated by the academic staff for academic year 2019-20
- Adquirir habilidades de autoevaluación dietética.
- Conocer las necesidades básicas alimentarias y nutricionales de las personas que padecen diversos tipos de problemas de salud comunes.
- Conocer el poder curativo de los alimentos: mitos y evidencia científica.
- Adquirir habilidades de diseño básico de un plan de alimentación adaptado a los diversos problemas de salud, incluyendo la culinaria y la modificación de recetas tradicionales.
- Concienciarse de la importancia de una adecuada nutrición para la resolución de diversas enfermedades así como para el mantenimiento de una calidad de vida física, psicológica y social.
;