Competencies and objectives

 

Course context for academic year 2019-20

Self-assessment of our diet. Preventive and therapeutic potential of food. - Preparation of therapeutic diets. Modification of traditional recipes. Dietary treatment of different health problems: cholesterol, diabetes, osteoporosis, arteriosclerosis, overweight, thinness, constipation, diarrhoea, mastication problems, neurological problems, osteoarthritis, anaemia.

 

 

Course content (verified by ANECA in official undergraduate and Master’s degrees)

No data

 

 

Learning outcomes (Training objectives)

No data

 

 

Specific objectives stated by the academic staff for academic year 2019-20

  1. Adquirir habilidades de autoevaluación dietética.
  2. Conocer las necesidades básicas alimentarias y nutricionales de las personas que padecen diversos tipos de problemas de salud comunes.
  3. Conocer el poder curativo de los alimentos: mitos y evidencia científica.
  4. Adquirir habilidades de diseño básico de un plan de alimentación adaptado a los diversos problemas de salud, incluyendo la culinaria y la modificación de recetas tradicionales.
  5. Concienciarse de la importancia de una adecuada nutrición para la resolución de diversas enfermedades así como para el mantenimiento de una calidad de vida física, psicológica y social.

 

 

;

General

Code: 91025
Lecturer responsible:
MARTINEZ SANZ, JOSE MIGUEL
Credits ECTS:
Theoretical credits: 4,00
Practical credits: 0,00
Distance-base hours:

Departments involved

No data

Study programmes where this course is taught