Competències i objectius

 

Context de l'assignatura per al curs 2019-20

El mediterráneo es una de las regiones del planeta que ha sufrido el impacto de poblaciones humanas densas desde más antiguo, y en la actualidad existen importantes desplazamientos de población hacia este tipo de ecosistemas. Esta situación genera la transformación y pérdida de hábitats y el declive y fragmentación de numerosas poblaciones, con las consecuencias de pérdida de diversidad genética y riesgo de extinción que lleva aparejada. La Biología de la Conservación es una ciencia multidisciplinar dirigida a reducir la pérdida de biodiversidad y promover su recuperación. Esta asignatura proporcionará al alumno la capacidad de integrar conocimientos ecológicos proporcionados por otras asignaturas en los paradigmas y estrategias de la biología de la conservación, con un enfoque aplicado a resolver problemas concretos.

 

 

Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials)

Competències generals del títol (CG)

  • CG11 : Capacitat per a concebre, dissenyar, posar en pràctica i adoptar un procés substancial d'investigació amb rigor acadèmic.
  • CG12 : Metodologies necessàries per a desenvolupar un projecte o un treball de recerca en temes sobre restauració ambiental i gestió d'espais naturals.

 

Competències específiques (CE)

  • CE10 : Adquirir coneixements sobre projectes: les parts que el componen, les fases per les quals ha de passar, els tràmits que cal complir, etc.
  • CE8 : Capacitat per a proposar mesures de gestió raonades i raonables.
  • CE9 : Comprendre els factors que provoquen canvis en l'abundància de les poblacions explotades.

 

Competències genèriques de grau

  • B1 : Capacidad de análisis y síntesis.
  • B11 : Habilidad de aprendizaje que les permitan continuar estudiando de un modo que habrá de ser en gran medida auto-dirigido o autónomo.
  • B13 : Capacidad de creatividad.

 

 

 

Resultats d'aprenentatge (Objectius formatius)

La biologia de la conservació és una disciplina recent, que té origen en la biologia de poblacions, l'ecologia, la taxonomia i altres disciplines amb fort component conceptual. Tot i això, és alhora una disciplina totalment aplicada a la conservació dels organismes i a la resolució de conflictes entre el desenvolupament humà i el manteniment dels ecosistemes. Una vegada aconseguits els principals conceptes bàsics, es desenvolupen aspectes eminentment pràctics de la biologia de la conservació. Es fa especial èmfasi en el coneixement de les principals estratègies in situ i ex situ, i de les eines administratives i legislatives que permeten la conservació. Es pretén que l'alumnat adquirisca un bon aprenentatge per a fer plans de conservació i l'habilitat l'ús de la legislació i els protocols administratius.

 

 

Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2019-20

Conocer las bases conceptuales y metodológicas de la Biología de la Conservación.


Desarrollar la capacidad de integrar los conocimientos sobre procesos que tienen lugar en diferentes niveles de diversidad biológica para desarrollar estrategias que resuelvan problemas de conservación, teniendo especialmente en cuenta las peculiaridades de los sistemas mediterráneos.

 

 

;

Dades generals

Codi: 36031
Professor/a responsable:
BONET JORNET, ANDRES
Crèdits ECTS: 2,50
Crèdits teòrics: 0,24
Crèdits pràctics: 0,72
Càrrega no presencial: 1,54

Departaments amb docència

  • Dep.: ECOLOGIA
    Àrea: ECOLOGIA
    Crèdits teòrics: 0,24
    Crèdits pràctics: 0,72
    Aquest departament és responsable de l'assignatura.
    Aquest dep. és responsable de l'acta.

Estudis en què s'imparteix