Competències i objectius

 

Context de l'assignatura per al curs 2021-22

El trabajo fín de grado (TFG) es una materia transversal cuyo desarrollo se realizará asociado a una de las áreas de conocimiento relacionadas con las distintas disciplinas que conforman el plan de estudios.

El TFG será un trabajo original, autónomo y personal cuya elaboración podrá ser individual o coordinada y cada estudiante realizará bajo la orientación de una tutora o tutor, que permitirá mostrar de forma integrada los contenidos formativos y las competencias adquiridas asociadas al título.

El TFG podrá ser presentado en castellano, valenciano o inglés.

 

 

Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials)

Competències transversals

  • CT1 : Llegir i comprendre textos en un idioma estranger.
  • CT2 : Demostrar destreses i habilitats en informàtica i sistemes informacionals.
  • CT3 : Demostrar habilitats en comunicació oral i escrita.

 

Competències generals

  • CG26 : Aplicar les ciències dels aliments i de la nutrició a la pràctica dietètica.
  • CG31 : Participar en el disseny d'estudis de dieta total.
  • CG33 : Planificar, dur a terme i interpretar l'avaluació de l'estat nutricional de subjectes o grups, tant sans (en totes les situacions fisiològiques) com malalts.
  • CG38 : Comprendre i utilitzar la terminologia emprada en ciències de la salut.
  • CG39 : Interpretar i integrar les dades clíniques, bioquímics i farmacològics en la valoració nutricional del malalt i en el seu tractament dieteticonutricional.
  • CG40 : Aplicar les bases de la nutrició clínica a la dietoteràpia.
  • CG41 : Planificar, implantar i avaluar dietes terapèutiques per a subjectes o grups.
  • CG43 : Participar en l'equip multidisciplinari d'una unitat de nutrició hospitalària.
  • CG44 : Conèixer les diferents tècniques i productes de suport nutricional bàsic i avançat.
  • CG48 : Fer servir les eines bàsiques en TIC utilitzades en el camp de l'alimentació, nutrició i la dietètica.
  • CG51 : Ser capaç de fonamentar els principis científics que sustenten la intervenció del dietista nutricionista, supeditant la seua actuació professional a l'evidència científica.
  • CG55 : Dissenyar, intervenir i executar programes d'educació dieteticonutricional i de formació en nutrició i dietètica.
  • CG57 : Adquirir la capacitat per a intervenir en projectes de promoció, prevenció i protecció amb un enfocament comunitari i de salut pública.

 

Competències Específiques

  • E60 : Dissenyar planificar, i executar un programa d'educació dietètic-nutricional tant en individus sans com malalts, aplicant els mètodes de recuperació de la informació, les habilitats de comunicació i les tecnologies de la informació i comunicació d'una manera crítica i efectiu.
  • E61 : Aplicar els coneixements de les Ciències dels aliments per a analitzar, en una situació real, les modificacions que pateixen els aliments i productes alimentosos, a conseqüència dels processos tecnològics, culinaris i dels sistemes de producció, elaboració, transformació i conservació, i que poden afectar la seua composició química, les seues propietats físic-químiques, el seu valor nutritiu, la seua biodisponibilitat i les seues característiques organolèptiques.
  • E62 : Aplicar els coneixements de les Ciències de la Nutrició, la Dietètica i la Salut per a dissenyar i dur a terme, en una situació real, tant en individus sans com malalts, i tenint en compte les condicions inherents al cicle vital, el protocol d'avaluació dietètica de l'estat nutricional, la interpretació del diagnòstic nutricional, l'avaluació dels aspectes nutricionals d'una història clínica i el pla d'actuació dietètica.
  • E63 : Aplicar els coneixements de l'Epidemiologia Nutricional, la Salut Pública i la Nutrició Comunitària per a dissenyar i planificar programes d'intervenció en alimentació i nutrició, que incorporen activitats de promoció de la salut i prevenció de trastorns i malalties relacionades amb la nutrició i els estils de vida.
  • E64 : Dissenyar i planificar un protocol d'investigació en matèria sanitària, nutricional i dietètica, sent capaces de formular hipòtesis, arreplegar i interpretar la informació per a la resolució de problemes d'investigació, i adquirint capacitat per a l'anàlisi crítica del pensament científic.

 

 

 

Resultats d'aprenentatge (Objectius formatius)

L'alumne triarà una de les competències específiques de la matèria.
Això suposa desenvolupar els objectius relacionats amb l'àmbit seleccionat.

 

 

Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2021-22

El objetivo general del TFG es que las/los estudiantes sean capaces de mostrar de forma integrada que han adquirido las competencias asociadas al título, que relacionen el contenido formativo con la práctica profesional, integrando habilidades para la búsqueda, análisis y síntesis de información, así como habilidades para la interpretacióny aplicación práctica del tema elegido.

 

 

;

Dades generals

Codi: 27557
Professor/a responsable:
SOSPEDRA LOPEZ, MARIA ISABEL
Crèdits ECTS: 6,00
Crèdits teòrics: 0,00
Crèdits pràctics: 0,60
Càrrega no presencial: 5,40

Departaments amb docència

  • Dep.: AGROQUIMICA I BIOQUIMICA
    Àrea: BIOQUÍMICA I BIOLOGIA MOLECULAR
    Crèdits teòrics: 0
    Crèdits pràctics: 0,02
  • Dep.: HUMANITATS CONTEMPORÀNIES
    Àrea: ANTROPOLOGIA SOCIAL
    Crèdits teòrics: 0
    Crèdits pràctics: 0,01
  • Dep.: QUÍMICA FÍSICA
    Àrea: QUÍMICA FÍSICA
    Crèdits teòrics: 0
    Crèdits pràctics: 0,01
  • Dep.: SOCIOLOGIA I
    Àrea: SOCIOLOGIA
    Crèdits teòrics: 0
    Crèdits pràctics: 0,01
  • Dep.: PSICOLOGIA DE LA SALUT
    Àrea: PERSONALITAT, EVALUACIÓ I TRACTAMENT PSICOLÒGIC
    Crèdits teòrics: 0
    Crèdits pràctics: 0,02
  • Dep.: PSICOLOGIA DE LA SALUT
    Àrea: PSICOLOGIA BÀSICA
    Crèdits teòrics: 0
    Crèdits pràctics: 0,01
  • Dep.: INFERMERIA
    Àrea: INFERMERIA
    Crèdits teòrics: 0
    Crèdits pràctics: 0,15
    Aquest departament és responsable de l'assignatura.
    Aquest dep. és responsable de l'acta.
  • Dep.: FILOSOFIA DEL DRET I DRET INTERNACIONAL PRIVAT
    Àrea: FILOSOFIA DEL DRET
    Crèdits teòrics: 0
    Crèdits pràctics: 0,02
  • Dep.: BIOTECNOLOGIA
    Àrea: BIOLOGIA CEL·LULAR
    Crèdits teòrics: 0
    Crèdits pràctics: 0,02
  • Dep.: FISIOLOGIA, GENÈTICA I MICROBIOLOGIA
    Àrea: FISIOLOGIA
    Crèdits teòrics: 0
    Crèdits pràctics: 0,03
  • Dep.: FISIOLOGIA, GENÈTICA I MICROBIOLOGIA
    Àrea: MICROBIOLOGIA
    Crèdits teòrics: 0
    Crèdits pràctics: 0,03
  • Dep.: QUÍMICA ANALÍTICA, NUTRICIÓ I BROMATOLOGIA
    Àrea: NUTRICIÓ I BROMATOLOGIA
    Crèdits teòrics: 0
    Crèdits pràctics: 0,06
  • Dep.: QUÍMICA ANALÍTICA, NUTRICIÓ I BROMATOLOGIA
    Àrea: QUÍMICA ANALÍTICA
    Crèdits teòrics: 0
    Crèdits pràctics: 0,03
  • Dep.: INFERMERIA COMUNITÀRIA, MEDICINA PREVENTIVA I SALUT PÚBLICA
    Àrea: INFERMERIA
    Crèdits teòrics: 0
    Crèdits pràctics: 0,06
  • Dep.: INFERMERIA COMUNITÀRIA, MEDICINA PREVENTIVA I SALUT PÚBLICA
    Àrea: HISTÒRIA DE LA CIÈNCIA
    Crèdits teòrics: 0
    Crèdits pràctics: 0,04
  • Dep.: INFERMERIA COMUNITÀRIA, MEDICINA PREVENTIVA I SALUT PÚBLICA
    Àrea: MEDICINA PREVENTIVA I SALUT PÚBLICA
    Crèdits teòrics: 0
    Crèdits pràctics: 0,04
  • Dep.: SOCIOLOGIA II
    Àrea: SOCIOLOGIA
    Crèdits teòrics: 0
    Crèdits pràctics: 0,01
  • Dep.: ÒPTICA, FARMACOLOGIA I ANATOMIA
    Àrea: ANATOMIA I EMBRIOLOGIA HUMANA
    Crèdits teòrics: 0
    Crèdits pràctics: 0,03

Estudis en què s'imparteix