Competències i objectius

 

Context de l'assignatura per al curs 2019-20

Sense dades

 

 

Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials)

Competències transversals

  • CT1 : Llegir i comprendre textos en un idioma estranger.
  • CT2 : Demostrar destreses i habilitats en informàtica i sistemes informacionals.
  • CT3 : Demostrar habilitats en comunicació oral i escrita.

 

Competències generals

  • CG26 : Aplicar les ciències dels aliments i de la nutrició a la pràctica dietètica.
  • CG27 : Conèixer els nutrients, les seues funcions i la seua utilització metabòlica.
  • CG28 : Conèixer les bases de l'equilibri nutricional i la seua regulació.
  • CG29 : Avaluar i calcular els requeriments nutricionals en situació de salut i malaltia en qualsevol etapa del cicle vital.
  • CG30 : Identificar les bases d'una alimentació saludable (suficient, equilibrada, variada i adaptada).
  • CG31 : Participar en el disseny d'estudis de dieta total.
  • CG32 : Conèixer, detectar precoçment i avaluar les desviacions per excés o defecte, quantitatives i qualitatives, del balanç nutricional.
  • CG33 : Planificar, dur a terme i interpretar l'avaluació de l'estat nutricional de subjectes o grups, tant sans (en totes les situacions fisiològiques) com malalts.
  • CG34 : Conèixer els aspectes fisiopatològics de les malalties relacionades amb la nutrició.
  • CG35 : Identificar els problemes dieteticonutricionals del pacient, així com els factors de risc i les pràctiques inadequades.
  • CG36 : Elaborar i interpretar una història dietètica en subjectes sans i en malalts.
  • CG37 : Interpretar una història clínica.
  • CG38 : Comprendre i utilitzar la terminologia emprada en ciències de la salut.
  • CG39 : Interpretar i integrar les dades clíniques, bioquímics i farmacològics en la valoració nutricional del malalt i en el seu tractament dieteticonutricional.
  • CG40 : Aplicar les bases de la nutrició clínica a la dietoteràpia.
  • CG41 : Planificar, implantar i avaluar dietes terapèutiques per a subjectes o grups.
  • CG42 : Conèixer l'organització hospitalària i les diferents fases del servei d'alimentació.
  • CG43 : Participar en l'equip multidisciplinari d'una unitat de nutrició hospitalària.
  • CG44 : Conèixer les diferents tècniques i productes de suport nutricional bàsic i avançat.
  • CG45 : Desenvolupar i implementar plans de transició dieteticonutricional.
  • CG46 : Planificar i dur a terme programes d'educació dieteticonutricional en subjectes sans i malalts.
  • CG47 : Comprendre la farmacologia clínica i la interacció entre fàrmacs i nutrients.
  • CG48 : Fer servir les eines bàsiques en TIC utilitzades en el camp de l'alimentació, nutrició i la dietètica.
  • CG49 : Conèixer els límits legals i ètics de la pràctica dietètica.
  • CG50 : Prescriure el tractament específic, corresponent a l'àmbit de competència del dietista nutricionista.
  • CG51 : Ser capaç de fonamentar els principis científics que sustenten la intervenció del dietista nutricionista, supeditant la seua actuació professional a l'evidència científica.

 

Competències Específiques

  • E49 : Identificar, des d'una perspectiva biopsicosocial integradora, les variables relacionades amb els trastorns del comportament alimentari.
  • E50 : Disposar dels coneixements psicològics necessaris per a actuar de manera precisa i fiable en la prevenció, detecció, valoració, diagnòstic i tractament multidisciplinari dels trastorns del comportament alimentari.
  • E51 : Desenvolupar una visió empàtica i receptiva amb el pacient i el seu entorn a l'hora d'abordar el tractament de possibles desordres alimentaris.
  • E52 : Adquirir la formació bàsica per a l'activitat investigadora sent capaces de formular hipòtesis, arreplegar i interpretar la informació per a la resolució de problemes seguint el mètode científic, i comprenent la importància i les limitacions del pensament científic en matèria sanitària i nutricional. Comprendre i utilitzar la terminologia emprada en ciències de la salut.

 

 

 

Resultats d'aprenentatge (Objectius formatius)

  • Comprendre les bases dels mecanismes d'acció dels medicaments.
  • Distingir entre les accions i els efectes i reconèixer els efectes no desitjats dels medicaments.
  • Identificar i preveure les interaccions entre fàrmacs i nutrients.
  • Comprendre com els fàrmacs poden alterar l'estat nutricional i com aquest pot alterar l'efecte dels fàrmacs.
  • Saber interpretar les dades farmacològiques en la valoració nutricional del malalt i en el seu tractament dietètic nutricional.

 

 

Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2019-20

Sense dades

 

 

;

Dades generals

Codi: 27554
Professor/a responsable:
MANEU FLORES, VICTORIA EUGENIA
Crèdits ECTS: 6,00
Crèdits teòrics: 1,40
Crèdits pràctics: 4,00
Càrrega no presencial: 0,60

Departaments amb docència

  • Dep.: INFERMERIA
    Àrea: INFERMERIA
    Crèdits teòrics: 0
    Crèdits pràctics: 0
  • Dep.: ÒPTICA, FARMACOLOGIA I ANATOMIA
    Àrea: FARMACOLOGIA
    Crèdits teòrics: 1,4
    Crèdits pràctics: 4
    Aquest departament és responsable de l'assignatura.
    Aquest dep. és responsable de l'acta.

Estudis en què s'imparteix