Competències i objectius

 

Context de l'assignatura per al curs 2019-20

Sense dades

 

 

Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials)

Competències transversals

  • CT1 : Llegir i comprendre textos en un idioma estranger.
  • CT2 : Demostrar destreses i habilitats en informàtica i sistemes informacionals.
  • CT3 : Demostrar habilitats en comunicació oral i escrita.

 

Competències generals

  • CG16 : Conèixer la microbiologia, parasitologia i toxicologia dels aliments.
  • CG18 : Elaborar, aplicar, avaluar i mantenir pràctiques adequades d'higiene, seguretat alimentària i sistemes de control de riscos, aplicant-hi la legislació vigent.
  • CG20 : Col·laborar en la implantació de sistemes de qualitat.
  • CG21 : Avaluar, controlar i gestionar aspectes de la traçabilitat en la cadena alimentària.
  • CG23 : Assessorar científicament i tècnicament sobre els productes alimentaris i el seu desenvolupament. Avaluar el compliment d'aquest assessorament.
  • CG24 : Participar en els equips empresarials de màrqueting social, publicitat i al·legacions saludables.
  • CG25 : Col·laborar en la protecció del consumidor en el marc de la seguretat alimentària.

 

Competències Específiques

  • E116 : Conèixer els sistemes d'anàlisis de perills i punts de control crítics en les indústries de restauració i alimentària.
  • E118 : Conèixer els mètodes de detecció en aliments de microorganismes i els seus productes.
  • E120 : Saber prendre mostres representatives d'un aliment.
  • E124 : Conèixer les característiques dels nous productes alimentaris.
  • E43 : Adquirir les habilitats pertinents per a treballar en equip com a unitat en les quals s'estructura de forma uni o multidisciplinària els professionals i altre personal, relacionats amb l'avaluació diagnòstica i tractaments en Dietètica i Nutrició.
  • E45 : Conèixer que canals de comunicació interna o externa, han d'implantar-se en tota organització perquè el Servei de Nutrició aconseguisca l'objectiu que tots els professionals coneguen els seus projectes.
  • E46 : Conèixer els sistemes d'Acreditació d'implantació de Circuits de Qualitat.
  • E47 : Diferenciar entre Qualitat Real i Qualitat Percebuda.

 

 

 

Resultats d'aprenentatge (Objectius formatius)

- Que els alumnes coneguen i comprenguen la filosofia de la gestió del risc (risc vs benefici).

- Conèixer els diferents grups microbians d'importància en malalties de transmissió alimentària i dels sistemes de detecció i control d'aquests microorganismes.

- Identificar i fer recompte de microorganismes patògens en aliments mitjançant tècniques de cultiu -Conèixer els criteris de qualitat microbiològica dels aliments.

- Conèixer i saber aplicar les tècniques de control que garantisquen la puresa i autenticitat específica dels aliments.

- Conèixer els aspectes relacionats amb la sanitat en la indústria alimentària.

- Conèixer i saber posar en pràctica els sistemes d'anàlisis de perills i selecció de punts crítics.

 

 

Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2019-20

Sense dades

 

 

;

Dades generals

Codi: 27552
Professor/a responsable:
CARDENAL MILAN, OSCAR
Crèdits ECTS: 6,00
Crèdits teòrics: 1,60
Crèdits pràctics: 0,80
Càrrega no presencial: 3,60

Departaments amb docència

  • Dep.: FISIOLOGIA, GENÈTICA I MICROBIOLOGIA
    Àrea: MICROBIOLOGIA
    Crèdits teòrics: 1,6
    Crèdits pràctics: 0,8
    Aquest departament és responsable de l'assignatura.
    Aquest dep. és responsable de l'acta.

Estudis en què s'imparteix