Competències i objectius
Context de l'assignatura per al curs 2022-23
La asignatura pretende ofrecer al alumno/a una visión teórica y práctica sobre cuestiones relacionadas con la educación alimentaria y nutricional, que les permitan adquirir conocimientos, pero también desarrollar actitudes, juicios críticos sobre las propuestas alimentarias que se les proponen y fomentar aquellas conductas que puedan favorecer la salud motivando a que se mantengan en el tiempo. Así mismo, pretende ofrecer al alumno/a la oportunidad de aprender a diseñar talleres de educación alimentaria y nutricional que tendrán su continuidad en el Practicum de Educación Nutricional.
Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials) per al curs 2022-23
Competències específiques (CE)
- E12 : Realitzar la comunicació de manera efectiva, sabent utilitzar les tecnologies de la informació i la comunicació especialment les relacionades amb nutrició i hàbits de vida.
- E56 : Conèixer i intervenir en el disseny, realització i validació d'estudis epidemiològics nutricionals, com també participar en la planificació, anàlisi i avaluació de programes d'intervenció en alimentació en alimentació i nutrició en diferents àmbits.
- E57 : Col·laborar en la implantació de sistemes de qualitat.
- E58 : Conèixer els sistemes d'informació sanitària.
- E59 : Desenvolupar les habilitats personals necessàries per a dur a terme intervencions d'educació nutricional de manera òptima.
Competències transversals específiques de titulació:>>competències en un idioma estranger
- CT1 : Llegir i comprendre textos en un idioma estranger.
Competències transversals específiques de titulació:>>competències informàtiques i informacionals
- CT2 : Demostrar destreses i habilitats en informàtica i sistemes informacionals.
Competències transversals específiques de titulació:>>competències en comunicació oral i escrita
- CT3 : Demostrar habilitats en comunicació oral i escrita.
Competències generals del títol (CG):>>Mòdul dela nutrició, la dietètica i la salut
- 46 : Planificar i dur a terme programes d'educació dieteticonutricional en subjectes sans i malalts.
Competències generals del títol (CG):>>Mòdul de salut pública i nutrició comunitària
- 55 : Dissenyar, intervenir i executar programes d'educació dieteticonutricional i de formació en nutrició i dietètica.
Resultats d'aprenentatge (Objectius formatius)
- Reconèixer les característiques de les intervencions de promoció i educació per a salut nutricional.
- Adaptar les intervencions de promoció i educació nutricional a les particularitats i necessitats dels grups.
- Identificar els models d'aprenentatge que poden ser utilitzats per a facilitar l'educació nutricional.
- Conèixer i saber utilitzar els diversos models de planificació d'educació nutricional.
- Conèixer, dissenyar i aplicar els recursos didàctics més adequats als objectius d'educació nutricional.
- Reconèixer les possibilitats del treball amb els mitjans de comunicació, a fi de difondre missatges educatius de nutrició.
- Dissenyar guies alimentàries amb una base científica.
- Dissenyar intervencions de promoció i educació nutricional adaptades a les característiques dels grups.
- Identificar els models d'avaluació de les intervencions de promoció i educació.
Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2022-23
Los objetivos específicos se corresponden con los objetivos formativos descritos en el apartado anterior
Dades generals
Codi:
27540
Professor/a responsable:
TRESCASTRO LOPEZ, EVA MARIA
Crèdits ECTS:
6,00
Crèdits teòrics:
1,20
Crèdits pràctics:
1,20
Càrrega no presencial:
3,60
Departaments amb docència
-
Dep.:
INFERMERIA COMUNITÀRIA, MEDICINA PREVENTIVA I SALUT PÚBLICA
Àrea: INFERMERIA
Crèdits teòrics: 0,6
Crèdits pràctics: 0,6
Aquest departament és responsable de l'assignatura.
Aquest dep. és responsable de l'acta. -
Dep.:
INFERMERIA COMUNITÀRIA, MEDICINA PREVENTIVA I SALUT PÚBLICA
Àrea: MEDICINA PREVENTIVA I SALUT PÚBLICA
Crèdits teòrics: 0,6
Crèdits pràctics: 0,6
Estudis en què s'imparteix
-
GRAU EN NUTRICIÓ HUMANA I DIETÈTICA
Tipus d'assignatura: OBLIGATÒRIA (Curs: 4)
-
GRAU EN NUTRICIÓ HUMANA I DIETÈTICA
Tipus d'assignatura: OBLIGATÒRIA (Curs: 4)