Competències i objectius

 

Context de l'assignatura per al curs 2017-18

Esta asignatura pretende ofrecer al alumno/a las herramientas prácticas necesarias para llevar a cabo intervenciones en cualquier comunidad con el objetivo de mejorar su salud y en concreto su estado nutricional. Además, la asignatura sitúa al dietista-nutricionista como eje principal de talleres prácticos y dinamizador de sesiones relacionadas con las nuevas ciencias de la información. Así mismo, pretende ofrecer al alumno/a la oportunidad de diseñar y participar en actividades que tienen como objetivo la formación de otros profesionales de la salud en materia de nutrición y dietética, así como en la formación de dietistas-nutricionistas, convirtiéndose en formador de formadores.

 

 

Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials)

Competències transversals específiques de titulació:>>competències en un idioma estranger

  • CT1 : Llegir i comprendre textos en un idioma estranger.

 

Competències transversals específiques de titulació:>>competències informàtiques i informacionals

  • CT2 : Demostrar destreses i habilitats en informàtica i sistemes informacionals.

 

Competències transversals específiques de titulació:>>competències en comunicació oral i escrita

  • CT3 : Demostrar habilitats en comunicació oral i escrita.

 

 

 

Resultats d'aprenentatge (Objectius formatius)

  • Comprendre el concepte de participació comunitària com a instrument de capacitació i autotransformació.
  • Comprendre el concepte de consum responsable.
  • Adaptar les intervencions a les particularitats i necessitats dels grups.
  • Planificar i dissenyar tallers participatius que tinguen la comunitat com a eix d'intervenció.
  • Participar en activitats que contribuïsquen a incrementar el nombre de persones amb actituds i conductes alimentàries saludables.
  • Fomentar la participació activa i el treball de grup.
  • Consolidar el dietista i nutricionista com a referència per a la salut alimentària de la població.
  • Capacitar l'alumnat per a actuar com a agent actiu de la formació pròpia i de la comunitat.
  • Desenvolupar habilitats per a comunicar missatges de salut a la comunitat.

 

 

Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2017-18

  • Identificar en los medios de comunicación los mensajes sobre alimentación saludable y el consumo que de ellos hace la población.
  • Identificar las necesidades específicas de intervención, de cada comunidad
  • Conocer las diferentes tecnologías de la información y la comunicación, como vehículo para actuar sobre la salud de la población
  • Mejorar la salud de las diferentes comunidades, a través del diseño de herramientas dietético-nutricionales. 

 

 

;

Dades generals

Codi: 27536
Professor/a responsable:
NORTE NAVARRO, AURORA ISABEL
Crèdits ECTS: 6,00
Crèdits teòrics: 0,40
Crèdits pràctics: 2,00
Càrrega no presencial: 3,60

Departaments amb docència

  • Dep.: INFERMERIA
    Àrea: INFERMERIA
    Crèdits teòrics: 0,2
    Crèdits pràctics: 1
  • Dep.: INFERMERIA COMUNITÀRIA, MEDICINA PREVENTIVA I SALUT PÚBLICA
    Àrea: INFERMERIA
    Crèdits teòrics: 0,2
    Crèdits pràctics: 1
    Aquest departament és responsable de l'assignatura.
    Aquest dep. és responsable de l'acta.

Estudis en què s'imparteix